Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
ממרח סלק ויוגורט המרענן הרישמי של הקיץ
ממרח סלק עם יוגורט השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי.... נפלא!
הדפסת מתכון
זמן הכנה
30
דקות
דקות
זמן אפיה
20
דקות
דקות
Total Time
50
דקות
דקות
Course
ארוחה קלה, מנות פתיחה
Cuisine
חלבי, צמחוני
הגשות
6
מנות
רכיבים
8
שורש
סלק
גודל בינוני / קטן
2
שן
שום
2
כף
שמן זית
1
גביע
יוגורט
1/4
כפית
מלח ים אטלנטי
1
כף
גרעיני דלעת קלופים טבעיים
להגשה
1/2
כפית
קצח
להגשה
1
כף
עלי אורגנו+זעתר
אפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים - להגשה
1
כף
שמן זית
להגשה
קורט
מלח
להגשה
הוראות
לבשל את הסלק, מרגע רתיחה עוד כ 10 דקות, עד ריכוך. (לבדוק עם מזלג שרך)
לקרר קצת מעט, להוסיף את השום, שמן זית, יוגורט, מלח ים אטלנטי - לטחון, עד לקבלת מרקם סגול ואחיד.
לסדר על צלחת הגשה, להוסיף כף יוגורט לקישוט הממרח, לפזר את הקצח וגרעיני הדלעת, מלח ופלפל שחור גרוס. לטפטף שמן זית ו...... בוא נראה אתכם מתאפקים.
Notes
הצעות הגשה:
מקלות טוסוט מתובלים
מקלות ירקות
ותאמינו לי גם כפית עושה יופי את העבודה.