Go Back

ממרח סלק ויוגורט המרענן הרישמי של הקיץ

ממרח סלק עם יוגורט השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי.... נפלא!
זמן הכנה 30 דקות
זמן אפיה 20 דקות
Total Time 50 דקות
Course ארוחה קלה, מנות פתיחה
Cuisine חלבי, צמחוני
הגשות 6 מנות

רכיבים
  

  • 8 שורש סלק גודל בינוני / קטן
  • 2 שן שום
  • 2 כף שמן זית
  • 1 גביע יוגורט
  • 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כף גרעיני דלעת קלופים טבעיים להגשה
  • 1/2 כפית קצח להגשה
  • 1 כף עלי אורגנו+זעתר אפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים - להגשה
  • 1 כף שמן זית להגשה
  • קורט מלח להגשה

הוראות
 

  • לבשל את הסלק, מרגע רתיחה עוד כ 10 דקות, עד ריכוך. (לבדוק עם מזלג שרך)
  • לקרר קצת מעט, להוסיף את השום, שמן זית, יוגורט, מלח ים אטלנטי - לטחון, עד לקבלת מרקם סגול ואחיד.
  • לסדר על צלחת הגשה, להוסיף כף יוגורט לקישוט הממרח, לפזר את הקצח וגרעיני הדלעת, מלח ופלפל שחור גרוס. לטפטף שמן זית ו...... בוא נראה אתכם מתאפקים.

Notes

הצעות הגשה:

מקלות טוסוט מתובלים
מקלות ירקות
ותאמינו לי גם כפית עושה יופי את העבודה.