סלק בספרדית זה REMOLACHA, תדמיינו ר' מגלגלת בראש המילה RRRRRR, כמו שיר קיצבי.
שיר, שבדרך כלל שמור לימי החורף.
בזכות סנפרוסט, עכשיו יש סלקים קטנים וחמודים, קלופים ומתקתקים – קפואים ומחכים שייפתח הפריזר ונזרוק אותם למים להרתחה.
בילדותי, אמא שלי הייתה מבשלת את הסלק, חותכת, מוסיפה ביצה קשה, מלח פלפל ומעט שמן זית – באמת שלא צריך יותר מזה.
אהבתי לראות את חלבון הביצה הקשה נצבע לצבע סגלגל ומרהיב, כאילו מגלה לביצה סוד כמוס ומתקתק.
ואני נמנית עם אוהבי הסלק/REMOLACHA
אם גם אתם אוהבי הסגול המתוק הזה, רוצה לשתף אתכם במתכון חדש שלי – שפשוט התמכרתי אליו.
מתכון קל מאוד להכנה, מהיר, מרענן – אבל בעיקר טעים ויכניס לכם גוון נהדר לקיץ.
ממרח סלק עם יוגורט
השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי…. נפלא!
ממרח סלק ויוגורט המרענן הרישמי של הקיץ
ממרח סלק עם יוגורט
השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי.... נפלא!
זמן הכנה 30 דקות דקות
זמן אפיה 20 דקות דקות
Total Time 50 דקות דקות
Course ארוחה קלה, מנות פתיחה
Cuisine חלבי, צמחוני
הגשות 6 מנות
רכיבים
- 8 שורש סלק גודל בינוני / קטן
- 2 שן שום
- 2 כף שמן זית
- 1 גביע יוגורט
- 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כף גרעיני דלעת קלופים טבעיים להגשה
- 1/2 כפית קצח להגשה
- 1 כף עלי אורגנו+זעתר אפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים - להגשה
- 1 כף שמן זית להגשה
- קורט מלח להגשה
הוראות
- לבשל את הסלק, מרגע רתיחה עוד כ 10 דקות, עד ריכוך. (לבדוק עם מזלג שרך)
- לקרר קצת מעט, להוסיף את השום, שמן זית, יוגורט, מלח ים אטלנטי - לטחון, עד לקבלת מרקם סגול ואחיד.
- לסדר על צלחת הגשה, להוסיף כף יוגורט לקישוט הממרח, לפזר את הקצח וגרעיני הדלעת, מלח ופלפל שחור גרוס. לטפטף שמן זית ו...... בוא נראה אתכם מתאפקים.
Notes
הצעות הגשה:
מקלות טוסוט מתובליםמקלות ירקות
ותאמינו לי גם כפית עושה יופי את העבודה.