עוגיות ליום העצמאות
יקרים שלי, חג עצמאות שמח 🙂
יש לי עבורכם מתכון קליל וכייפי
הכנתי עוגת גבינה ניו יורק חדשה ומעליה שכבת טארט טטאן. http://wordpress-422067-1371102.cloudwaysapps.com/?p=2878
השתמשתי בבצק פריך מתוק לטארט טטאן.
ונשאר לי בצק….. מה עושים עם הבצק?
ברור שלא זורקים!
מאחר ויום העצמאות מחר, עלה לי רעיון לעשות POPTARTS – שאלו למעשה עוגיות במילוי שוקולד על מקל.
וברוח החג – הן עוצבו בכחול לבן.
הפתעה מתוקה לילדים, קינוח מקורי ומפתיע לחג והכי, הכי – כיף להכין עם הילדים
הנה המתכון הקליל והמהיר
מצרכים
קוביות שוקולד שאתם אוהבים
חלבון
אבקת סוכר
לקישוט: צבעי מאכל, סוכריות
שיפודים קצרים שישמשו כמקלות לעוגיות
הכנת הרוייאל אייסינג
לערבב חלבון עם 2-3 כפות אבקת סוכר.
גודל החלבון ישפיע על כמות אבקת הסוכר.
צריך לערבב עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
ככל שהמרקם יהיה סמיך יותר הוא יהיה יציב יציב יותר ולא יינל מהעוגייה.
אם דליל – תוסיפו עוד אבקת סוכר.
כשמוכן לכסות את הרוייאל אייסנג עד לשימוש (נשמר כשבוע במקרר)
לבצק פריך- מתוק
2 כוס קמח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון מביצה גדולה
1 כף מים קרים
קורט מלח
אפשר תמצית וניל או גרידת לימון / תפוז – לא חובה
אופן ההכנה של הבצק הפריך:
שמים בפודפרוססור, את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קצרות לתערובת אחידה
מוסיפים חלמון אחד וכפית מ כפות ים קרים ומעבדים
מוסיפים את הקמח ביחד עם קורט מלח ומערבבים
לערבל את הבצק כמה שפחות ושי ישמר המרקם הפירורי.
אוספים את פירורי הבצק לכדי כדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לפחות שעה
מרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ
לא עבה יותר – כי לעוגייה יש "מכסה"
יש 2 אפשרויות לחיתוך הבצק
לחתוך למלבנים בגודל של בערך 3X6 ס"מ
ולהניח קוביית שוקולד בשליש העליון של מלבן הבצק.
כך שיישאר מספיק בצק להידוק בחלק העליון
או
חותכים לריבועים בגודל שחל בערך 6-7 ס"מ ואותו נקפל
להכניס שיפוד בחלק התחתון של הריבוע, שייגע בקוביית השוקולד (חרי הצילום הבנתי שצריך להצמיד לשוקולד)
בעזרת מזלג או מכשיר לסגירת מאפים (אמפנדס במיקרה שלי)
ללחוץ להצמיד את שנתי שכבות הבצק.
לא לשכוח להצמיד גם את המקל לבצק
עוד תובנה שלי לאחר ההכנה – רצוי להדק את הבצק על נייר האפייה שבתבנית- הקטנת סיכויי ההתפרקות.
להניח בתבנית האפייה, את העוגיות, להקפיד שהעוגיות לא ייגעו זו בזו.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
לאפות 15-18 דקות – עד הזהבה.
ומבט מקרוב
לצנן ולהכין את הקישוטים לעוגיות
לתשומת לבכם – הרוייאל אייסינג מתייבש מהר, בכל מקרה נוצר קרום יבש ואש קשה להדביר את הסוכריות.
אז ברגע שסיימתם למרווח את הרואיל אייסינג – קשטו.
על תמרחו את כולם – ואח"כ תקשטו, כי הרואייל אייסינג יתייבש.
תקשטו בקבוצות של 3-4.
צבעתי חלק מהרוייאל אייסינג בכחול
והשתעשעתי
יצרתי מגן דוד עם פורמה בצורת משולש
אם שיפוד יצרתי את הפסים כחולים
כמובן שניתן למלא בכל מיני מילויים – רצוי לא במילוי נוזלי מידי.
ביס מתוק מעוגיית על מקל במילוי שוקולד לכבוד יום העצמאות – חג שמח
את הרעיון לקחתי מתמונה Pinterest -נותנת קרדיט!
http://www.pinterest.com/pin/33988172158997041/
ג'סיקה
מוזמנים לבקר באתר שלי ולהתפקנק