מנת פסטה חגיגית, נפלאה לשבועות

מנת פסטה חגיגית, נפלאה לשבועות. ויכולה לפנק כל השנה.

 shavuot_pasta

המתכון נולד כשראיתי את הפסטה בחנות.

פסטה בשם CANNERONI, שזו פסטה בצורת צינור (שיהיה אפשר למלא) ונמוכה – גובה של 4 ס"מ בערך. אני בחרתי בצורה הזאת כי זה בגודל של ביס, וקל למלא ולגוון במילוי. כמובן שאפשר כל צורה אחרת של פסטה שניתן למלא אותה.

מצרכים

למילוי הבטטה פסטה למילוי (אני הכנתי עם CANNERONIׂ) 2.5 כוסות בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 1/2 מיכל שמנת מתוקה 1/3 כפית מלח קןרט אגוז מוסקט פלפל שחור גרוס לפי הטעם

למילוי תפוח האדמה 2 כוסות פירה תפו"א 1/2 כוס גבינת רוקפור של תנובה  מגוררת 1/2 כוס גבינת קשקבל של תנובה מגוררת

גבינת פרמזן לגרור מעל  הפסטה לפני האפייה חלב לתבנית

אופן ההכנה

לבשל את הפסטה עד למצב אל-דנטה, לא רך מידי – כדי שהפסטה תשמור על הצורה שלה ותהיה יציבה מספיק למילוי.

בישול הפסטה שתהיה אל דנטה

אם תבשלו מעבר לנקודה הזאת – הפסטה תתפרק ואי אפשר יהיה למלא אותה!! כשהפסטה במצב של אל-דנטה, לסנן ולשטוף. אני שוטפת כדי לקרר את הפסטה שלא תמשיך להתבשל. ותישאר במרקם המתאים

אני שוטפת כדי לקרר את הפסטה שלא תמשיך להתבשל. ותישאר במרקם המתאים

לסדר את הפסטה בעמידה קרוב אחד לשני, אבל תשאירו קצת מקום – כי הפסטה תתמלא ותתרחב.

לבשל את קוביות הבטטה עם השמנת והתבלינים – עד לריכוך, למעוך ולצנן מעט.

לבשל את הבטטה עם שמנת מתוקה

להוסיף את התבלינים לבטטה

לבשל עד ריכוך את הבטטה

למעוך את הבטטה

עד לקבלת מרקם חלק

להכניס לשקית זילוף – כך קל יותר למלא את הפסטה – ראו תמונה למטה עם התפוח אדמה

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה. אני בישלתי במיקרו כ 7 דקות, תלוי בגודל תפו"א האדמה. כך תפוח האדמה לא סופג את מי הבישול. למעוך את תפו"א – אני משתמשת במכשיר נפלא, דומה למועך שום ענקי.

למעוך לפירה את תפוח האדמה אין צורך לקלף  את תפוח האדמה, מכניסים פנימה, לוחצים על הידית והפירה יוצא ללא הקליפה, אוורירי ונקי.

ללחוץ על המועך תפוח אדמה

ללחוץ על המועך תפוח אדמה - הקליפה נשארת הפירה יוצא

מוסיפים את הגבינות המגוררות – טועמים – אם רוצים יותר גבינה – תמיד אפשר להוסיף.

להוסיף לפירה את הגבינות

לערבב עד לקבלת מרקם אחיד

לערבב עד לקבלת מרקם אחיד של הפירה

להעביר את תערובת תפוח האדמה והגבינות לשקית זילוף.

להכניס את הפירה לשקית זילוף

למלא את הפסטה שבתבנית (אני לא שימנתי את התבנית)

לזלף את הפירה לתוך הפסטה

למלא את הפסטה בפירה

כלי אישי או תבנית הגשה

לאחר מילוי , למזוג לתבנית חלב, כך שיהיה בקרקעית התבנית חלב בגובה של 1.5- 2 ס"מ,

החלב נועד כדי להוסיף לחות לפסטה בזמן האפייה.

למזוג חלב לתבנית

לסיום לפזר פרמזן של תנובה מעל הפסטה

להוסיף פרמזן

התבנית מוכנה להיכנס לתנור

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות  ל כ 20 דקות, עד הזהבה.

מאפה פסטה ממולאת בבטטה ותפוח אדמה עם גבינות

פה גדול…… – ביס בטטה!!

פסטה במילוי בטטה

ועכשיו ביס תפוח אדמה עם גבינות – אאאאההה – אווירון 😉

פסטה במילוי פירה תפוח אדמה וגבינות

ניתן להכין מראש ולאפות כשהאורחים מגיעים.

מנות אישיות הן נפלאות לאירוע חגיגי – אבל גם תבנית / פיירקס, יעשו את העבודה.

למתכוני שבועות נוספים:

 עוגת גבינה ניו יורק

שבלולי בצק פריך עם גבינות

סופלה פולנטה

מאחלת לכולם חג שבועות שמח,

ג'סיקה

ומזמינה אתכם כרגיל לבקר באתר שלי

www.jessica.co.il

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.