מתכון מהיר וטעים של לחם בירה שחורה מאלט

לחם מבירה שחורה נשר מאלט
לחם מבירה שחורה נשר מאלט

בירה שחורה נשר מזכירה לי את הילדות

בילדותי, אמא שלי תמיד אמרה שיש בבירה השחורה הרבה דברים בריאים.

זוכרת שהיו בקבוקים של ליטר מזכוכית, עם תווית בצבע כחול. אהבתי להיות הראשונה ששותה כשהבירה נמזגה לכוס. הקצף המתקתק שהיה עולה במזיגה הראשונה ומגיע אל שפת הכוס. מיד הייתי "מציירת" לי שפם מעל השפה העליונה עם השלוק הראשון (והייתי משוויצה שגם לי ישי שפם כמו לאבא שלי)

וגם ביטוי "מה הקשר – בירה נשר" שהשתרש בקרב כולם, בעקבות הפרסומת של בירה נשר.

וכשקיבלתי להתנסות את הבירה השחורה נשר מאלט + תבנית אפייה של TEFAL, הזכרונות הציפו אותי.

מארז מפנק של בירה שחורה נשר מאלט ותבנית אפייה של TEFAL
מארז מפנק של בירה שחורה נשר מאלט ותבנית אפייה של TEFA

החלטתי ללכת על גירסה מתובלת ופיקנטית – לגדולים וגירסה מעודנת עם אגוזים, שגם ילדים יהנו.

כשמכינים לחם מבירה רגילה יש בלחם את המרירות האופיינית לבירה.

אבל, כשמשתמשים בבירה שחורה  – המתיקות של הבירה ממש מתלבשת בול עם הבצק הפשוט של לחם בירה.

הנה המתכון  שלי ללחם בירה שחורה

מצרכים

1.5 כוס קמח מלא תופח

1.5 כוס קמח תופח

330 מ"ל בירה שחורה נשר מאלט

1 כף שמן זית

מלח פלפל שחור גרוס

3-4 כפות אגוזים חתוכים גס

או

1 כף תערובת תבלינים כותשים בעלי ומכתש (גרגרי חרדל, זרעי כוסברה, הל, פלפל אדום חריף  – לפי הטעם)

הוראות הכנה

לחמם תנור בחום 180 מעלות

מערבבים את הקמחים התופחים ומוסיפים טת הבירה השחורה נשר מאלט

מערבבים את הקמחים + הבירה השחורה

מוסיפים את שמן הזית

מוסיפים את שמן הזית ומערבבים

מוסיפים לבלילה את המלח ים אטלנטי

מוסיפים את המלח ים אטלנטי

לבחוא את התבלינים שאוהבים להוספה ללחם

לבחור את התלינים שאצם אוהבים לתבל איתם את הלחם. אני קצת נשחפתי עם הפלפל החריף….. בפעם הבאה בטוח שמה פחות…|מה שכן, גבינה שנמרחה על הלחפ מיתנה את החריפות.

לכתוש את התבלינים במכתש ועלי

לכתוש את התבלנים, תבלינים שלא נכתשים – להוציא, (כמו את קליפת ההל.)

לכתוש גס את האגוזים

להוסיף את התבלינים הכתושים / אגוזים לבצק הבירה השחורה

מוסיפים את התבלינים / אגוזים לבצק הבירה השחורה

מעבירים את הבצק לתבנית TEFAL אין צורך לשמן או לרפד

מערבבים הכל ומעבירים לתבנית של TEFAL * אין צורך בשימון או ריפוד התבנית בנייר אפייה

לפזר מעל שומשום או כל ציפוי אחר שתרצו

לפזר מעל שומשום או כל ציפוי אחר שתרצו

להכניס לתנור החם ולאפות כ 40-50 דקות, עד להזהבת הלחם.

אפייה בתבנית TEFAL

הבצק נפרד דפנות התבנית ויוצר קרום קראנצ'י

תבנית TEFAL מושלמת לאפיית הלחם בסיום האפייה להוציא מהתבנית ולהחזיר לתנור החם, לייבוש תחתית הלחם.

לחם בירה שלורה נשר מאלט עם אגוזים

לחם בירה שחורה נשר מאלט עם אגוזים עם קרום קראנצ'י

לחם בירה שחורה עם תבלינים ואגוזים

התבנית של TEFAL הפתיעה לטובה!! הלחם נאפה באופן אחיד, לא נדבק לתחתית ולדפנות, נוצר קרום קרסיפי וחלק. גם הניקוי של התבנית קל ומהיר – כמו חדש!

אנחנו נוהגים לשתות מים בבית. ולכן הבירה השחורה הייתה ממש התנסות חדשה שהייתי מוכנה לתת לילדים שלי, מאחר והמשקה עשוי מחומרים טבעיים. מבין שלושת ילדי, רק אלעד ממש התלהב וממשיך לבקש מידי פעם בירה שחורה.

הלחם נשמר מצויין מספר ימים ונפלא,

כיף גם לקחת לפיקניק ולהכין ממנו כריכים לבית הספר.

מעתיקה עבורכם – את תועלות בריאותיות של הבירה שחורה נשר מאלט

לנשר מאלט מגוון יתרונות בריאותיים:

1.    מכיל רכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וללא חומרי טעם וצבע מלאכותיים 2.    מכיל ויטמינים ומינרלים, כגון חומצה פולית המומלצת לנשים לפני ובזמן הריון 3.    מכיל 33 קלוריות ל-100 מ"ל משקה, לעומת 45-40 בכל משקה קל אחר 4.    מכיל אנטי אוקסידנטים טבעיים המעכבים את תהליך ההזדקנות 5.    תכולת סוכר נמוכה ביחס למשקאות קלים אחרים

כרגיל מזמינה אתכם לבקר באתר שלי ולהנות מפיקניק וארוחות בוקר מפנקות עם המון אהבה www.jessica.co.il

שבוע טוב ונפלא ג'סיקה

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.