הטיימינג היה מושלם!!
סופשבוע חורפי, היה השראה נהדרת להכין משהו חדש במטבח – שהריח יפנק עוד לפני הביס הראשון!
וכך, כשאני במוזת חידושים והמצאות הפשלתי שרוולים וניגשתי לאתגר.
המשימה – להשתמש בהן להכנת מנה גורוזינית.
וכך בשיטוטי במטבחים גרוזיניים, מצאתי מתכון ללביבות ומקמח תירס עם גבינה מלוחה.
החלטתי להפוך אותו למתכון ללא גלוטן.
(לטובת הבת שלי – שאנחנו נמנעים מקמח לבן בבית)
יצא ספוגי ופריך וכמובן לא שמנוני.
מצרכים
2 כוסות קמח תירס (אני השתמשתי בקמח פולנטה אינסטנט וקמח תירס לבן)
1 כוס קמח תמי
2 ביצים
2 כוסות כוסות מים פושרים
250 גרם גבינת חמד – גבינה מגוררת בפומפיה גסה
20 גרם שמרים
תרסיס שמן קנולה
אופן ההכנה
לערבב בקערת המיקסר את הקמחים.
ותוך כדי ערבול במהירות בינונית להוסיף – ביצים, מים ושמרים – עד שמתקבל מרקם אחיד.
להוסיף לתערובת את הגבינה , עד שהגבינה נבלעת התערובת.
הכנת הלביבות המחבת פנקייק –
לחמם מחבת פנקייק, לרסס בשמן קנולה.
בעזרת כף למלא את השקעים במחבת, להפוך כשהצד התחתון שזוף ופריך.
לטגן עד ששני הצדדים זהובים/ שזופים ולהוציא מהמחבת.
הכנת לביבות אפויות בתנור –
לחמם מראש תנור לחום של 220 – 200 מעלות.
כן, שיהיה חם וייצור את המעטפת הקריספית ולא יתייבש מבפנים.
לרפד בנייר אפייה, לרסס בשמן קנולה.
בעזרת כף לשים מהתערובת גבעה קטנה על נייר האפייה – חשוב להשאיר מרווח בין ה"גבעות" כי הן משתטחות"
לאפות עד להזהבה כמו בתמונה.
יוצא קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים.
אני הגשתי את הלביבות עם יוגורט וטבעות בצל ירוק .
**הערה** כמו בכל לביבה גם כאן – הן הכי טעימות כשהן חמות!
שווה לשמור את המתכון לחנוכה כי הוא:
טוויסט אחר לחנוכה
לא מטוגן
מהיר הכנה
ללא גלוטן !!
כי הוא טעים 😉
קל להתחבר לטעם העדין שלהן
אשמח אם תשתפו איך יצא לכם.
שבוע נפלא
ג'סיקה