צ'יפס בטטה אפוי בתנור
צ'יפס בטטה אפוי בתנור

בטוחה שגם לכם זה קורה…

בא לי, בא לי, בא לי – משהו טעים ….

בא לי משהו מפנק….

בא לי משהו מפנק מאוד – אבל שלא יכביד על מצפון וגם על משקל חחח 😉

זו ההצעה שלי עבורכם היום,

מהיר הכנה, בריא, מפנק וגם מצפון נקי.

רגע לפני שהבטטות מתחילות להצמיח את עצמן לדעת
ומוציאות כל מיני גבעולים סגלגלים לכיוון האור…

זה הזמן לקלוף אותן, לשטוף ולחמם תנור על 220 מעלות.

מצרכים:
1 ק"ג בטטה
2 כפות שמן זית (אפשר יותר יצא יותר קריספי, אבל אז תהיה בעיית מצפון…)
1 כף שום גבישי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי (לא חובה)
1 כפית תימין או אורגנו
פלפל שחור גרוס
2 כפות קורנפלור

מצרכים לרוטב יוגורט :
1 גביע יוגורט 3% שומן
1 קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
פלפל שחור גרוס
1 כפית שמן זית
1/4 כפית מלח ים

אופן ההכנה

לחתוך למקלות את הבטטות

 לחתוך את הבטטות למקלות

בקערה או שקית לשם את הקורנפלור

קורנפלור לציפוי מקלות הבטטה

לכניס את מקלות הבטטה לסגור ולנער – שיהיו עטופות הקורנפלור

להניח את מקלות הבטטה עם הקורנפלור

לנער את הבטטה עם הקורנפלור - שיהיה מצופה

לשים בתבנית ולהוציא את השאריות הקורופלור

לנער את שאריות הקורנפלור ממקלות הבטטה

לשים את השמן ולערבב היטב כך שכל הבטטות יהיו לחות מהשמן

לטפטף את שמן הזית מעל מקלות הבטטה

לתבל עם כל התבלינים:
כף גבישי שום /  כפית פפריקה מתוקה   /  כפית צ'ילי  / תימין או אורגנו / פלפל שחור גרוס

להוסיף תבלינים למקלות הבטטה

לערבב את התבלינים עם מקלות הבטטה

לערבב את מקלות הבטטה עם התבלינים

לסדר בתבנית במרווחים ולא צפוף כדי שהחום ייבש וייצור מעטפת פריכה במקלות הבטטה.

להכניס לתנור החם לאפייה, אחרי 10-15 דקות להפוך.

לאפות את הצ'יפס עד הזהבה

להמשיך באפייה עד הזהבה / השחמה קלה. עוד כ 10-15 דקות, תלוי בתנור.

לאפות עד הזהבה - השחמה קלה של צ'יפס הבטטה

בזמן שהצ'יפס בתנור להכין את הרוטב – לערבב הכל ביחד.

לערבב את מרכיבי רוטב היוגורט לצ'יפס

גיוונים – כפית חרדל / חצי כפית דבש / פפריקה מעושנת.

זהו, לכו להתנחם ולהתפנק עם הצ'יפס – גם המצפון ישאר נקי והנשמה תגיד תודה.

צ'יפס בטטה אפוי בתנור
צ'יפס בטטה אפוי בתנור

לימים רגועים, שלווים והרבה שיגרה

שיהיה לכם יום כתום 🙂

בעוד 10 ימים טו באב, חג האהבה – הזדמנות נפלאה להיתפנק ולפנק עם מי שאתם אוהבים

מוזמנים לבקר באתר שלי ולתכנן את יום האהבה שלכם

www.jessica.co.il

4 תגובות

    1. לילי, סליחה על התשובה המאוחרת.
      לא מומלץ להשתמש בקמח, טטעם הקמח יישאר בבטטה.

    1. הי עינת, הקורנפלור יוצר מעטפת פריכה סביב הצ'יפס. חשוב לשים ממש מעט. למעטפת קלילה.
      הרבה קורנפלור יורגש בטעם – וזה לא מומלץ.
      🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.