בא לי משהו מפנק מאוד – אבל שלא יכביד על מצפון וגם על משקל חחח 😉
זו ההצעה שלי עבורכם היום,
מהיר הכנה, בריא, מפנק וגם מצפון נקי.
רגע לפני שהבטטות מתחילות להצמיח את עצמן לדעת
ומוציאות כל מיני גבעולים סגלגלים לכיוון האור…
זה הזמן לקלוף אותן, לשטוף ולחמם תנור על 220 מעלות.
מצרכים:
1 ק"ג בטטה
2 כפות שמן זית (אפשר יותר יצא יותר קריספי, אבל אז תהיה בעיית מצפון…)
1 כף שום גבישי
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית צ'ילי (לא חובה)
1 כפית תימין או אורגנו
פלפל שחור גרוס
2 כפות קורנפלור
מצרכים לרוטב יוגורט :
1 גביע יוגורט 3% שומן
1 קליפת לימון מגוררת
1 שן שום כתושה
פלפל שחור גרוס
1 כפית שמן זית
1/4 כפית מלח ים
אופן ההכנה
לחתוך למקלות את הבטטות
בקערה או שקית לשם את הקורנפלור
לכניס את מקלות הבטטה לסגור ולנער – שיהיו עטופות הקורנפלור
לשים בתבנית ולהוציא את השאריות הקורופלור
לשים את השמן ולערבב היטב כך שכל הבטטות יהיו לחות מהשמן
לתבל עם כל התבלינים:
כף גבישי שום / כפית פפריקה מתוקה / כפית צ'ילי / תימין או אורגנו / פלפל שחור גרוס
לערבב את התבלינים עם מקלות הבטטה
לסדר בתבנית במרווחים ולא צפוף כדי שהחום ייבש וייצור מעטפת פריכה במקלות הבטטה.
להכניס לתנור החם לאפייה, אחרי 10-15 דקות להפוך.
להמשיך באפייה עד הזהבה / השחמה קלה. עוד כ 10-15 דקות, תלוי בתנור.
בזמן שהצ'יפס בתנור להכין את הרוטב – לערבב הכל ביחד.