לביבה גרוזינית – וזאת לא בדיחה!!

לביבות מקמח תירס ללא גלוטן וללא טיגון
לביבות מקמח תירס ללא גלוטן וללא טיגון

הטיימינג היה מושלם!!
סופשבוע חורפי, היה השראה נהדרת להכין משהו חדש במטבח – שהריח יפנק עוד לפני הביס הראשון!
וכך, כשאני במוזת חידושים והמצאות הפשלתי שרוולים וניגשתי לאתגר.

איזה אתגר? !
בשבוע שעבר נשלחו אלי להתנסות 2 גבינות חמד – פיראוס של תנובה – 16% שומן וחמד לייט 5% שומן.

המשימה – להשתמש בהן להכנת מנה גורוזינית.

יצאתי לסיור קולינארי ברשת וחיפשתי מתכון אחר, שונה ובשאיפה גם בריא.
הייתה התלבטות קשה מאוד, מאחר והמאכלים הגרוזיניים נראים מאוד מפתים.
במטבח הגרוזיני משתמשים בחומרי גלם בסיסיים והופכים אותם לאוצרות של ממש.

וכך בשיטוטי במטבחים גרוזיניים, מצאתי מתכון ללביבות ומקמח תירס עם גבינה מלוחה.
החלטתי להפוך אותו למתכון ללא גלוטן.
(לטובת הבת שלי – שאנחנו נמנעים מקמח לבן בבית)

המקור למתכון הוא של רינה ספיר.
למנה קוראים **צ'אדי**
אז ערכתי במתכון שינויים ושמתי במתכון קמח תמי, ושני סוגים של קמח תירס – לבן ופולנטה.
ובמקום לטגן עם המון שמן, הכנתי חצי מהכמות במחבת פנקייק וריססתי מעט שמן קנולה.
יצא ספוגי ופריך וכמובן לא שמנוני.
והחצי השני אפוי בתנור – יצא קראנץ' חבל על הזמן. זו הגירסה המועדפת עלי.
נראה לי שמצאתי מתכון שווה לחנוכה – ממליצה בחום.
הנה המתכון לאחר השינויים:
צ'אדי – לביבות ומקמח תירס עם גבינה מלוחה

מצרכים
2 כוסות קמח תירס (אני השתמשתי בקמח פולנטה אינסטנט וקמח תירס לבן)
1 כוס קמח תמי
2 ביצים
2 כוסות כוסות מים פושרים
250 גרם גבינת חמד – גבינה מגוררת בפומפיה גסה
20 גרם שמרים
תרסיס שמן קנולה

 אופן ההכנה

לערבב בקערת המיקסר  את הקמחים.
ותוך כדי ערבול במהירות בינונית להוסיף – ביצים, מים ושמרים – עד שמתקבל מרקם אחיד.
להוסיף לתערובת את הגבינה , עד שהגבינה נבלעת התערובת.

הבלילה
הבלילה

 

הכנת הלביבות המחבת פנקייק
לחמם מחבת פנקייק, לרסס בשמן קנולה.
בעזרת כף למלא את השקעים במחבת, להפוך כשהצד התחתון שזוף ופריך.

 

הלביבות במחבת פנקייק
הלביבות במחבת פנקייק

 

לטגן עד ששני הצדדים זהובים/ שזופים  ולהוציא מהמחבת.

 

לביבות זהובות
לביבות זהובות

 

הכנת לביבות אפויות בתנור
לחמם מראש תנור לחום של  220 – 200 מעלות.
כן, שיהיה חם וייצור את המעטפת הקריספית ולא יתייבש מבפנים.

לרפד בנייר אפייה, לרסס בשמן קנולה.
בעזרת כף לשים מהתערובת גבעה קטנה על נייר האפייה – חשוב להשאיר מרווח בין ה"גבעות" כי הן משתטחות"
לאפות עד להזהבה כמו בתמונה.
יוצא קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים.

לביבות אפויות בתנור
לביבות אפויות בתנור

אני הגשתי את הלביבות עם יוגורט וטבעות בצל ירוק .

להגיש עם יוגורט ובצל ירוק
להגיש עם יוגורט ובצל ירוק

 

**הערה** כמו בכל לביבה גם כאן – הן הכי טעימות כשהן חמות!

 

 

שווה לשמור את המתכון לחנוכה כי הוא:
טוויסט אחר לחנוכה
לא מטוגן
מהיר הכנה
ללא גלוטן !!
כי הוא טעים 😉
קל להתחבר לטעם העדין שלהן

אשמח אם תשתפו איך יצא לכם.

שבוע נפלא

ג'סיקה

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.