קינוח בצק עלים – במילוי קרם וניל ושוקולד
להפשיר מראש את בצק העלים במקרר. לרפד את הקונוסים במנייר כסף. מאחר ולא היו מספיק גלילים מתכת, עטפנו קונוסים מעץ מתכלה חד פעמי, בנייר כסף ויצא מצויין. *בהערות למתכון יש קישור לקונוסים אפשר גם לקחת בבריסטוללגזור וליצור ממנו קונוס /גליל ולעטוף בנייר אפייה.
  • מנהקינוח
  • מטבחחלבי
מנות זמן הכנה
15קונוסים תלוי בגודל 25דקות
זמן בישול זמן המתנה
25דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
15קונוסים תלוי בגודל 25דקות
זמן בישול זמן המתנה
25דקות 30 דקות
מרכיבים
להכנת הקונוסים
  • 1מארז בצק עלים חמאה של מעדנותחשוב להפשיר מראש במקרר
  • 1יחידה ביציםלמריחה כל הקונוסים לפני אפייה
קרם למילוי וניל
  • 1.5יחידה שמנת מתוקה
  • 1יחידה פודינג וניל צרפתי מיימונ'סאני מעדיפה את מיימונס בגלל הטעם
קרם למילוי שוקולד
  • 1.5יחידה שמנת מתוקה
  • 1יחידה פודינג שוקולד אמיתי של מיימונ'סאני מעדיפה את מיימונס בגלל הטעם
  • 50גרם שוקולד מרירגרוס גס
הוראות
  1. להתחיל עם הכנת המילוי של הקרמים. להקציף את השמנת המתוקה כדקה, להוסיף את הפודינג. להמשיך בהקצפה עד במתייצב. אני הכנתי את הוניל העברתי לשקית זילוף והמשכתי עם הקרם שוקולד (ככה חסכתי שטיפת קערת המיקסר) כשקרם השוקולד מוכן מוסיפים פנימה את השוקלד הגרוס, לערבב ולהעביר לשקית זילוף. לשמור במקרר עד ההגשה.
  2. לעטוף את הקונוסים גלילי בנייר כסף. לפתוח את הבצק, כשהניילון העוטף אותו כלפי מטה. לחתוך בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה א רצועות בעובי 2 ס"מ. ללפףאת הבצק מקצה אחד של הקונוס עד הקצה הזני. כך שתהיה חפיפה קטנה בכל ליפוף. על מנת שיאטום את הקונוס וגם שהביצה שנמרח על הבצק לא תגיע למטה אל נייר הכסף ותדביק את הבצק לנייר הכסף.
  3. ללפף גם סביב הגליל – את רצועת הבצק
  4. ועוד ליפוף
  5. לסדר על נייר האפייה את הגלילם והקונוסים
  6. בצק העלים תופח, תשאירו מרווח בים הקונוסים
  7. למרוח ביצה רק על החלק העליון , כמות קטנה של ביצה שלא תטפטף ותגיע לנייר האפייה.
  8. בתנור שחומם מראש 180 מעלות לאפות עד הזהבה כ 20 דקות
  9. לחכות שהקונוס יתקרר, לפתוח את נייר הכסף, לשלוף בזהירות את הקונוס מתוך הבצק האפוי. ורק אז למשוך בתנועה סיבובית את נייר הכסף מתוך הבצק. אם הבצק נדבק, לשחרר בזהירות נייר הכסף.
  10. כל הקונוסים מוכנים למילוי.
  11. למלא את הגליל משני הצדדים בקרם
  12. ועכשיו ממלאים גם בשוקולד, יכולים להפתיע שכל צד ייתמלא בטעם שונה
  13. גלילות בצק עלים במילוי קרם שוקולד ווניל. תכנתי לפזר גם קצת אבקת סוכר ללוק….. אבל היה מאוחר מידי – נחטפו!!
הערות למתכון

למי שלא מכיר את הקונוסים – הנה קישור – ניתן לרכוש בחנויות של כלים חד פעמיים.  קונוסים מעץ מתכלה

מומלץ לאכול ביום ההכנה – אבל גם אלו שנאכלו יום אחרי המילוי….. וגם יומיים – היו טעימים.