ממרח סלק ויוגורט המרענן הרישמי של הקיץ
ממרח סלק עם יוגורט השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי…. נפלא!
  • מנהארוחה קלה, מנות פתיחה
  • מטבחחלבי, צמחוני
מנות זמן הכנה
6מנות 30דקות
זמן בישול
20דקות
מנות זמן הכנה
6מנות 30דקות
זמן בישול
20דקות
מרכיבים
  • 8שורש סלקגודל בינוני / קטן
  • 2שן שום
  • 2 כף שמן זית
  • 1גביע יוגורט
  • 1/4כפית מלח ים אטלנטי
  • 1כף גרעיני דלעת קלופים טבעייםלהגשה
  • 1/2כפית קצחלהגשה
  • 1כף עלי אורגנו+זעתראפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים – להגשה
  • 1 כף שמן זיתלהגשה
  • קורט מלחלהגשה
הוראות
  1. לבשל את הסלק, מרגע רתיחה עוד כ 10 דקות, עד ריכוך. (לבדוק עם מזלג שרך)
  2. לקרר קצת מעט, להוסיף את השום, שמן זית, יוגורט, מלח ים אטלנטי – לטחון, עד לקבלת מרקם סגול ואחיד.
  3. לסדר על צלחת הגשה, להוסיף כף יוגורט לקישוט הממרח, לפזר את הקצח וגרעיני הדלעת, מלח ופלפל שחור גרוס. לטפטף שמן זית ו…… בוא נראה אתכם מתאפקים.
הערות למתכון

הצעות הגשה:

מקלות טוסוט מתובלים
מקלות ירקות
ותאמינו לי גם כפית עושה יופי את העבודה.