חטיפי כרובית בתנור
מתכון נפלא לחטיפי כרובית בריאים אפויים בתנור. תהליך ההכנה פשוט עם מרכיבים בריאים שתשמחו לאכול ולהגיש למשפחה ולאורחים. פתרון מושלם לארוחת ערב, הרי תמיד כולנו מחפשים איך לגוון. ממליצה להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא (אם יישאר ….;) ) ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי – ואפילו לשלב בינהם!!
  • מטבחצמחוני
מנות זמן הכנה
24יחידות 15דקות
זמן בישול זמן המתנה
20דקות 20דקות
מנות זמן הכנה
24יחידות 15דקות
זמן בישול זמן המתנה
20דקות 20דקות
מרכיבים
  • 1 פרחי כרובית של סנפרוסטלבשל במים שהומלחו עד ריכוך – אלדנטה
  • 2 ביציםלערבב
  • 1כוס פרורי לחם זהוביםלערבב ביחד עם הפולנטה
  • 1/3כוס פולנטה אינטנסטלערבב ביחד עם פרורי הלחם
  • 3כפות שומשוםלערבב עם פרורי הלחם והפולנטה
  • 1כוס גבינה בולגרית 5%גבינה בולגרית מגוררת גס
  • 1כוס גבינה צפתית קשה 5%גבינה צפתית מגוררת דק
  • 1כפית פלפל שחור גרוס
  • 2שיניים שן שוםלכתוש דק דק
  • 1/2כוס פולנטה אינסטנטלציפוי החטיפים
הוראות
  1. לבשל את תפרחת הכרובית במים עם מלח עד עד ריכוך אל-דנטה, לא רך מידי – ולקרר. למעוך מעט את התפרחת של הכרובית.
  2. להוסיף את הביצים ולערבב
  3. להוסיף את הגבינות ולערבב
  4. להוסיף את תערובת פרורי הלחם+ פולנטה+שומשום ולערבב
  5. להוסיף את השום
  6. ולהוסיף את פלפל השחור ולערבב
  7. לערבב את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד
  8. ליצור מאין גלילים מאורכים בעזרת כף היד.
  9. ממליצה לצפות הפולנטה לקבלת מרקם פריך וקראנצ'י.
  10. חטיפי כרובית ללא ציפוי
  11. לסדר את חטיפי הכרובית על תבנית אפייה
  12. לסדר את חטיפי הכרובית על תבנית אפייה
  13. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 220 מעלות עד הזהבה.
  14. מנה נפלאה להכין מראש ולקחת לפיקניק בים / בבריכה… וגם כארוחת ערב. מקווה שהצלחתי לפתות אתכם לנסות….. ספרו איך יצא. בתאבון
הערות למתכון

למנה ללא גלוטן:
ניתן להמיר את פרורי הלחם בפרורי לחם ללא גלוטן.

לנועזים….
לשם גיוון ניתן להוסיף לתערובת – צ'ילי מתוק / סחוג / בצל ירוק או עירית / פסטו / טפאנד זיתים