גביע מתוק מבצק פריך
החופש הגדול הסתיים, התחילה שנת לימודים חדשה. זה אומר שהקיץ מתחיל להסתיים. אז לפני שזה ייגמר נהנה מתכון קליל ומאוווד פשוט. מעט מרכיבים וזמן הכנה קצר – נשמע מוווש לא?! חכו עד שתקבלו תגובות כברק בביס הראשון!!
  • מנהקינוח
  • מטבחחלבי
מנות זמן הכנה
20-25גביעים 15דקות
זמן בישול זמן המתנה
7-8דקות 15דקות
מנות זמן הכנה
20-25גביעים 15דקות
זמן בישול זמן המתנה
7-8דקות 15דקות
מרכיבים
  • 1חבילה בצק פריך חמאה של מעדנותלהפשיר מראש במקרר
  • 1חבילה גלידה שאוהבים
  • 50גרם שוקולד מרירלהמיס לפני הגשה
  • 3 כפות סוכריותכפות סוכריות סוכריות לקישוט
הוראות
  1. לפרוש את הבצק על הצד של הניילון (עליו מגולגל הבצק) לרדד מעט את הבצק (כך הגביעים לא היו עבים מידי) לקרוץ צורות בעזרת החותכן. האידאלי צורת פרח – גודל שהפרח ירפד את התבנית ועלי הכותרת יבלטו החוצה. אני לא מצאתי את החותכן – אז אילתרתי עם 2 גדלים של חותכנים: אחד בינוני ואחד קטן.
  2. לפרוש את הבצק על הצד של הניילון (עליו מגולגל הבצק)
  3. לקרוץ מהבצק צורות
  4. לרפד את תבניות המאפינס עם הבצק. במידה והבצק מורכב ממספר חתיכות להדק את החיבור בינהם.
  5. שהדפנות יהיו גבוהות – כמו צולחית
  6. לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות, עד הזהבה לצנן ולשמור בכלי אטום עד הגשה. (הגביעים יישמרו טריים עד כשבועיים, בתנאי שהם בקופסא אטומה.) להגשה – לשים כדור גלידה נדיב במיוחד, לפנק בשוקולד נמס ולקשט בסוכריות. אההההה – אין צורך לשטוף את גביעה הגלידה אח"כ 😉 הבצק טעים מאוד, לא מתוק מידי וגם לא שומני – בהחלט מומלץ!! שתהיה שנה טובה ומתוקה ג'סיקה