בחוץ מעל 40 מעלות ……
במקרר יש בירה צוננת…..
מדמיינת את בועות הבירה עשות לי פסססט, פסססט
הלכתי למקרר לבדוק אם אני מדמיינת מהחום או שהן שאמת קוראות לי.
מסתבר שהן קראו לי והזכירו לי, שעל המדף לידן מחכים לי קוביות לקדירה בשר עגל טרי של אדום אדום שקיבלתי להתנסות והפשרתי אותן.
אז בלי לאבד זמן ולפני שהבירה מתחממת הקפאתי את הבית עם המזגן, עשיתי קולות של חורף בראש וניגשתי לעבודה.
מתכון קדירת בשר עם בירה
מצרכים
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
3 גזרים קלופים ותוכים לקוביות
15 תפו"א אדמה קטנים קלופים
3 שיני שום קלופים
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות – קלופות ומגוררות גס
500 מל בירה לבנה
3 כפות שמן זית
קוביות בשר
קמח לציפוי הבשר
תבלינים – פלפל שחור גרוס, מלח, תימין טרי – כף של עלים שנתלשו מהגבעולים
הוראות הכנה
לחמם את השמן ולהוסיף לסיר את בצל והגזר
כשמתחיל להזהיב להוסיף את תפו"א
אחרי כ 5-6 דקות להוציא מהסיר
(בינתיים לצפות את נתכי הבקר במעט קמח – לאיטום הנתחים ולשמירת מיצים בנתח.)
לשים בסיר את נתחי הבקר – לטגן קלות עד שהנתחים קיבלו שיזוף קל ונאטמו.
להחזיר את הירקות, לערבב ולהוסיף תבלינים, לערבב.
להוסיף את הבירה – לא לשכוח לגרד את קרקעית הסיר שם הצטברו כל הטעמים הטובים.
להביא לרתיחה,
להוסיף את הבטטה המגוררת מעל.
ככה זה נראה אחרי שעה
לכסות את הסיר ולבשל כשעתייםעל אש נמוכה, שעה לאחת בישול הבטטה מתרככת ומתפרקת בבישול,
שוברת את הטעם המריר של הבירה ומעבה את הדירה ומעשיר את הטעם.
מבשלים סה"כ כשעתיים וחצי , לבדוק שהנתחים רכים.
אני הצלחתי להתאפק עד ליום שאחרי – הרי כולם יודעים שזה תמיד יותר טעים למחרת!
הכנתי אורז לבן
בישלתי עדשים במים ומעט מלח וקורט כמון.
חיממתי את הקדירה והגשתי.
בחיי יצא חלומי ולרגע האמנתי שחורף בחוץ – פנטזיה של קיץ.
אהבתם, שתפו אותי
כרגיל מוזמנים לבקר באתר שלי ולהתפקנק
בתאבון ג'סיקה