לפעמים רואים קינוח שגורם לבלוטות הרוק לעבוד שעות נוספות….
ורק מפנטזים על הרגע לתת ביס במנה, אז זה מה שקורה עם המנה הזאת.
וכמו בפרסומת של H&O זה רק נראה יקר…
אז כאן – זה רק נראה מסובך.
עם בצק עלים חמאה של מעדנות, שקיבלתי להתנסות הכנתי עם הילדים את הקונוסים.
פעילות שהם אוהבים – להכין משהו במטבח ביחד.
קינוח בצק עלים - במילוי קרם וניל ושוקולד
להפשיר מראש את בצק העלים במקרר.
לרפד את הקונוסים במנייר כסף.
מאחר ולא היו מספיק גלילים מתכת, עטפנו קונוסים מעץ מתכלה חד פעמי, בנייר כסף ויצא מצויין.
*בהערות למתכון יש קישור לקונוסים
אפשר גם לקחת בבריסטוללגזור וליצור ממנו קונוס /גליל ולעטוף בנייר אפייה.
זמן הכנה 25 דקות דקות
זמן אפיה 25 דקות דקות
Total Time 1 שעה hr 20 דקות דקות
Course קינוח
Cuisine חלבי
הגשות 15 קונוסים תלוי בגודל
רכיבים
להכנת הקונוסים
- 1 מארז בצק עלים חמאה של מעדנות חשוב להפשיר מראש במקרר
- 1 יחידה ביצים למריחה כל הקונוסים לפני אפייה
קרם למילוי וניל
- 1.5 יחידה שמנת מתוקה
- 1 יחידה פודינג וניל צרפתי מיימונ'ס אני מעדיפה את מיימונס בגלל הטעם
קרם למילוי שוקולד
- 1.5 יחידה שמנת מתוקה
- 1 יחידה פודינג שוקולד אמיתי של מיימונ'ס אני מעדיפה את מיימונס בגלל הטעם
- 50 גרם שוקולד מריר גרוס גס
הוראות
- להתחיל עם הכנת המילוי של הקרמים. להקציף את השמנת המתוקה כדקה, להוסיף את הפודינג. להמשיך בהקצפה עד במתייצב. אני הכנתי את הוניל העברתי לשקית זילוף והמשכתי עם הקרם שוקולד (ככה חסכתי שטיפת קערת המיקסר) כשקרם השוקולד מוכן מוסיפים פנימה את השוקלד הגרוס, לערבב ולהעביר לשקית זילוף. לשמור במקרר עד ההגשה.
- לעטוף את הקונוסים גלילי בנייר כסף.לפתוח את הבצק, כשהניילון העוטף אותו כלפי מטה. לחתוך בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה א רצועות בעובי 2 ס"מ. ללפףאת הבצק מקצה אחד של הקונוס עד הקצה הזני. כך שתהיה חפיפה קטנה בכל ליפוף. על מנת שיאטום את הקונוס וגם שהביצה שנמרח על הבצק לא תגיע למטה אל נייר הכסף ותדביק את הבצק לנייר הכסף.
- ללפף גם סביב הגליל - את רצועת הבצק
- ועוד ליפוף
- לסדר על נייר האפייה את הגלילם והקונוסים
- בצק העלים תופח, תשאירו מרווח בים הקונוסים
- למרוח ביצה רק על החלק העליון , כמות קטנה של ביצה שלא תטפטף ותגיע לנייר האפייה.
- בתנור שחומם מראש 180 מעלות לאפות עד הזהבה כ 20 דקות
- לחכות שהקונוס יתקרר, לפתוח את נייר הכסף, לשלוף בזהירות את הקונוס מתוך הבצק האפוי. ורק אז למשוך בתנועה סיבובית את נייר הכסף מתוך הבצק. אם הבצק נדבק, לשחרר בזהירות נייר הכסף.
- כל הקונוסים מוכנים למילוי.
- למלא את הגליל משני הצדדים בקרם
- ועכשיו ממלאים גם בשוקולד, יכולים להפתיע שכל צד ייתמלא בטעם שונה
- גלילות בצק עלים במילוי קרם שוקולד ווניל. תכנתי לפזר גם קצת אבקת סוכר ללוק..... אבל היה מאוחר מידי - נחטפו!!