פשטישטות", שממש שטות להכין… אותה"

מתכון לפשטידה מהירה, קלה להכנה, נטולת פחמימות וגלוטן.

במסגרת מתכוני הדיאטה שאני כל הזמן מפתחת וממציאה – נולדה לה פשטישטות.

המצרכים זמינים, למען האמת אלו מסוג המרכיבים שקונים ותמיד מחכים במגירת המקרר שסוף, סוף נתפנה ונמצא מה לעשות. רגע לפני שהם מתקלקלים.

IMG_0778

מתכון פשטישטות קישואים וגבינה

מצרכים

2 כפות שמן זית

5 קישואים גדולים, אבל גדולים

3 בצלים גדולים

גבינת טוב טעם

גבינה בולגרית 5% (אני אוהבת את של פיראוס – המעודנת)

4 ביצים

כפית מלח שטוחה

תבלינים:

שום גבישי1 כף

אורגנו / תימין 1 כף

אגוז מוסקט טחון1/3  כפית

פלפל שחור גרוס 1 כפית

הוראות הכנה

בזמן הכנת הפשטישטות – לחמם תנור ל 200 מעלות

IMG_0715

לחמם את השמן בסיר

IMG_0717

להוסיף את הבצל הקצוץ

IMG_0720

לטגן עד הזהבה וריכוך

IMG_0719

IMG_0721

להוסיף את הקוביות הקישואים – לבשל עד ריכוך וגם הזהבה של הקישוא

IMG_0722

 – אורגנו, גבישי שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס ולערבב היטב

IMG_0736

להוסיף את התבלינים – ללא המלח (כדי שנוזלי הקישואים לא ישתחררו)

IMG_0728

לחכות שהתערובת תקרר מעט ולהוסיף:

בינתיים לערבב בקערה נפרדת את:

IMG_0745

ביצים + גבינה בולגרית + גבינת טוב טעם + מלח – ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה

IMG_0750

לחבר את שתי התערבות ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.

IMG_0759

לרסס את התבנית בשמן קנולה / זית

IMG_0763

לפזר מעט קצח ושומשום בקרקעית התבנית ולמלא בבלילה.

IMG_0770

אפשר לפנק את הפשטישטות גם מלמעלה בשומשום וקצח.

IMG_0783

אופים עד להזהבה ו… בוא נראה אתכם מתאפקים.

IMG_0772

אני אוהבת לאפות גם כמנות אישיות וגם בתבניות אינגליש-קייק – כך אפשר לעשות כמות ולהקפיא.

אם יש לכם מרכיבים שהייתם רוצים שאחשוב אתכם ועבורכם – "מה אפשר להכין מזה?!"
ושיהיה טעים, אבל באמת.

שתפו אותי ונראה מה נבשל ביחד ונרזה ביחד.

בקרו אותי גם באתר שלי:

ג'סיקה ארוחות בוקר וסלסלות פיקניק

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.