מתכון לפשטידה מהירה, קלה להכנה, נטולת פחמימות וגלוטן.
במסגרת מתכוני הדיאטה שאני כל הזמן מפתחת וממציאה – נולדה לה פשטישטות.
המצרכים זמינים, למען האמת אלו מסוג המרכיבים שקונים ותמיד מחכים במגירת המקרר שסוף, סוף נתפנה ונמצא מה לעשות. רגע לפני שהם מתקלקלים.
מתכון פשטישטות קישואים וגבינה
מצרכים
2 כפות שמן זית
5 קישואים גדולים, אבל גדולים
3 בצלים גדולים
גבינת טוב טעם
גבינה בולגרית 5% (אני אוהבת את של פיראוס – המעודנת)
4 ביצים
כפית מלח שטוחה
תבלינים:
שום גבישי1 כף
אורגנו / תימין 1 כף
אגוז מוסקט טחון1/3 כפית
פלפל שחור גרוס 1 כפית
הוראות הכנה
בזמן הכנת הפשטישטות – לחמם תנור ל 200 מעלות
לחמם את השמן בסיר
להוסיף את הבצל הקצוץ
לטגן עד הזהבה וריכוך
להוסיף את הקוביות הקישואים – לבשל עד ריכוך וגם הזהבה של הקישוא
– אורגנו, גבישי שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס ולערבב היטב
להוסיף את התבלינים – ללא המלח (כדי שנוזלי הקישואים לא ישתחררו)
לחכות שהתערובת תקרר מעט ולהוסיף:
בינתיים לערבב בקערה נפרדת את:
ביצים + גבינה בולגרית + גבינת טוב טעם + מלח – ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
לחבר את שתי התערבות ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
לרסס את התבנית בשמן קנולה / זית
לפזר מעט קצח ושומשום בקרקעית התבנית ולמלא בבלילה.
אפשר לפנק את הפשטישטות גם מלמעלה בשומשום וקצח.
אופים עד להזהבה ו… בוא נראה אתכם מתאפקים.
אני אוהבת לאפות גם כמנות אישיות וגם בתבניות אינגליש-קייק – כך אפשר לעשות כמות ולהקפיא.
אם יש לכם מרכיבים שהייתם רוצים שאחשוב אתכם ועבורכם – "מה אפשר להכין מזה?!"
ושיהיה טעים, אבל באמת.
שתפו אותי ונראה מה נבשל ביחד ונרזה ביחד.