מתכון להכנת טונה לב אדום….

טונה אדומה צרובה על מצע סלט 2012_04_301

כשהבטן מקרקרת,והתפריט מצומצם.. במסגרת הכני גיזרתך לקיץ!!
דווקא ברגעים שיגרתיים ומשעמים – מיצי הקיבה בשיא היצירה ושולחים פולסים נואשים למוח.
והמוח עובד והנה נולד רעיון למנה כיפית, טעימה, מפנקת ובריאה.
שיכולה להתאים כארוחה קלה להכנה ומהירה – לארוז ולקחת .

והיום זה סיפור על לב, לב אדום ומושלם.
לב שהוא מטמון ממצולות ומהאגדות.
לב רגיש, גמיש אך יחד עם זה חזק ובעל נוכחות גדולה.

ובלב צריך לטפל בעדינות ובדייקנות שלא נהרוס אותו.
גם כאן יתאים המשפט "LESS IS MORE"
והכוונה בטיפול.

מעט תיבול, מעט בישול ותקבלו מהלב הזה כל- הרבה אושר, אהבה וטעם של עוד….

אז הכל התחיל מאהבה במבט ראשון  בסופר – מצאתי דג בצורת לב, בעצם פילה דג טונה בצורת לב.
המבטים הצטלבו המבט שלו היה קצת קריר.
אבל, הלב שלי אמר לי לא לוותר!!
הושטתי את היד אליו ולמרות גלי הקור ששידר, משהו בתוכי התחיל להתחמם.
מהמקפיא הוא עבר על עגלת הקניות והתחיל בדרך ארוכה שאין ממנה חזרה … דרך ההפשרה!!
אני בתוכי הרגשתי שהלב הקר הזה, עוד יפשיר ובהמשך ייתחמם.

בדרך לקופה כבר ידעתי איך לפתות את הלב – ליטופי כוסברה עם קריצות שום… פלירטוטי לימון ובצל ירוק.

אספתי את המצרכים והוספתי את עגבניות השרי המתקתקות שיהפכו את השידוך למושלם.

אחרי מספר שעות  – הפילה כבר הפשיר, הרוחות והמחבתות התלהטו…
והלב מצא את עצמו במקום המושלם – במחבת ברזל לוהטת לוחשת טסססססס –
"יאללה את מי נבשל היום?"

מתכון לייט / דיאט לטונה צרובה על מצע סלסלת עגבניות

פילה טונה אדומה

מצרכים – מרכיבי הסלסה
טונה צרובה ללא כלום שמן רק מלח ים אטלנטי ופלפל גרוס.
סלסה (בלי שמן)
עגבניות שרי חצויות
כוס עלי כוסברה – קצוצים
2-3 שום כתושים
גרידת לימון (בערך 2 כפות)
3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות אלכסוניות
מיץ לימון – מלימון אחד
מלח ים אטלנטי ופלפל גרוס.

מרכיבי המצע
חסה ומלפפונים

הוראות הכנה:
לערבב את מרכיבי הסלסה בקערה

2012_04_305

לערבב את כל מרכיבי הסלט

לייבש את הפילה ולצרוב אותו על מחבת טפלון לוהטת – 1.5 מכל צד, גג 2 דקות מכל צד.

איך יודעים שהנתח מוכן? לוחצים עם האצבע. אם המרקם יציב אבל לא מתפורר, יש להוריד מהאש, החום ימשיך לבלשל את הטונה.
לפרוס את הפילה לרצועות של כ 2 ס"מ.

לסדר על צלחת הגשה את מצע הסלט, מעל את פרוסות פילה הטונה ומעל את הסלסלה.

סלט טונה צרובה עם סלסלת עגבניות על מצע ירוק
סלט טונה צרובה עם סלסלת עגבניות על מצע ירוק

יאמי מאמי!!!

לשידרוג המנה
שמן שומשום, פלל חריף, מעט סויה ושפריץ שמן זית.

אזהרה חמורה!!!!! הטונה דג רזה יחסית, ולכן לא כדאי לבשל אותה לגמרי – היזהרו לא לייבש את הטונה היא תהיה סיבית ולא טעימה.
טעמה של הטונה טוב כשהיא מבושלת למחצה או נאה לגמרי.

הטיפ של JESSICA
המתכון דיאטטי וטעים!!
אבל בהחלט ניתן לשדרג אותו  עם תוספות קלות – שמן שומשום, פלל חריף, מעט סויה ושפריץ שמן זית.

איפה קונים?
טונה אפשר למצוא היום כמעט בכל סופר וחנויות מתמחות וברור שבחנויות דגים.
הטונה הטרייה – טובה יותר וטעימה יותר – והמחיר בהתאם!
מאחר והמתכון הוא למנה שבה הטונה צרובה – גם טונה קפואה הייתה עבורי בחירה מצוינת.
והמחיר 1/4 או 1/3 מהמחיר של הטונה הטרייה.

למה כדאי לאכול טונה טריה
דלת קלוריות, המון ברזל ואומגה 3, קלה לעיכול וטעימה 🙂

איך אתם אוהבים את הטונה שלכם?
שתפו אותי שאוכל להכיר מנות חדשות ומחכה לעדכונים איך יצא לכם.

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.