אני כל הזמן מחפשת אחר מתכונים עם קמח מלא.
עושה ניסיונות – מוסיפה מרכיבים משנה כמויות, וכשאני מגיעה לתוצאה הרצויה אני נהנית לחלוק את המתכון אתכם.
והפעם איך ידעתי שהמכון הצליח??
הילה הבת "המרכזית" שלי, לא רק נהנית להכין את העוגיות אלה – גם מאוד נהנית לאכול מהן..
הפסקתי לספור את הפעמים שאפינו ביחד עוגיות , אבל כשהיו מוכנות – טעמה ולא אהבה.
פעם בשבוע אנחנו מחדשים את מלאי העוגיות בבית.
המרקם של הבצק נעים לעבוד ולא דביק, נהדר עבור הילדים ולמאותגרי מטבח 😉
ללא חמאה ועל טהרת הקמח המלא.
שימוש בסוכר קנים – סוכר בעל גבישים קטנים ודקיקים. זהו הסוכר הכי פחות מעובד והכי מומלץ לשימוש . הוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים מאחר והוא מוכן מסירופ סוכר קנים.
וכך משיגים כמה דברים בפעולה מהנה מגבשת אחת!!!
זמן איכות משפחתי מבלים ביחד אחר הצהריים או בשבת
יצירתיות – כל אחד בוחר איך לחתוך את העוגיות ולקשט אותן
אוכל בריאות – יש בבית ממתק / חטיף שהוא בריא יותר
מעורבות ילדים במטבח – ופיתוח מודעות למרכיבים בריאים ומזינים
מתכון לעוגיות מקמח מלא שכיף להכין עם ילדים
מצרכים:
3 כוסות קמח מלא תופח
1 כוס סוכר קנים
2/3 כוס שמן קנולה
1 ביצה
1/3 כוס מים קרים
והנה המתכון הפשוט והקל, מכינים ומיד מתחילים לעבוד ללא צורך להשהות במקרר!!
אופן ההכנה:
להכניס למיקסר לפי הסדר את המצרכים
להכניס את הקמח
להוסיף לקערת המיקסר את סוכר הקנים
להוסיף את הביצים, מים והשמן ולהתחיל לערבל
לערבל את כל המצרכים ביחד
החומרים מתחילים להתחבר
מערבלים עד שתערובת נהיית אחידה
להעביר למשטח מקומח ולהמשיך וללוש ידנית
במידת הצורך להוסיף עוד קמח, עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק
לשים עד שהקמח ייספג בבצק והבצק לא יידבק למשט העבודה
עד שמתקבל בצק חלק ונעים למגע ולא דביק
לחתוך לכמה חתיכות שתרצו.
אם תרצו להכין:
רולדה – תצטרכו חתיכת בצק גדולה יותר
לעוגיות חתיכות בצק רותם תרדדו ותקרצו צורות עם חותכנים
לעוגיות שחותכים מ"נקניק" בצק, ככה לרוב אני מסיימת את הבצק כשלילדים לא בא יותר להמשיך
להכנת הרולדה –
תמרים עם אגוזים / נוטלה / חלבה / פירות מיובשים / עם מעט ריבת שזיפים-משמש ופזר קוקוס
למרוח את ממרח התמרים, מעל לפזר קינמון ואגוזים
לגלגל לאורך את הרולדה, גלגול צמוד ולא רפוי מידי , כדי שהמילוי יישאר במקומו.
לסיים את הגלגול של הרולדה כשהפתח כלפי מטה
לחתוך לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ, (בעזרת סכין חדה ולא משוננת
לסדר בתבנית האפייה, עם רווחים קלים
ככה זה כשמחייכים אל הבצק – הוא מחייך בחזרה 😉
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות
במשך כ – 20
את פרוסות הרולדה 25 דקות – הן עבות יותר.
אפייה מוצלחת וטעימה.
לקרר את העוגיות ולשמור בכלי אטום.
ומקרוב עוגיות הרולדה החינניות
מגדל מתוק מלא באהבה ובריאות, בטוח יחמם לחם את החורף – אבל לא רק…
אשמח לשמוע מה הילדים שלכם חשבו על העוגיות, ואם יש לכם רעיונות נוספים – מה אפשר לעשות עם הבצק שלי.
שבוע טוב
ג'סיקה
מוזמנים לבקר באתר שלי
www.jessica.co.il