עוגיות של בריאות ואהבה

אני כל הזמן מחפשת אחר מתכונים עם קמח מלא.

עושה ניסיונות – מוסיפה מרכיבים משנה כמויות, וכשאני מגיעה לתוצאה הרצויה אני נהנית לחלוק את המתכון אתכם.

והפעם איך ידעתי שהמכון הצליח??

הילה הבת "המרכזית" שלי, לא רק נהנית להכין את העוגיות אלה – גם מאוד נהנית לאכול מהן..

הפסקתי לספור את הפעמים שאפינו ביחד עוגיות , אבל כשהיו מוכנות – טעמה ולא אהבה.

פעם בשבוע אנחנו מחדשים את מלאי העוגיות בבית.

המרקם של הבצק נעים לעבוד ולא דביק, נהדר עבור הילדים ולמאותגרי מטבח 😉

ללא חמאה ועל טהרת הקמח המלא.

שימוש בסוכר קנים – סוכר בעל גבישים קטנים ודקיקים. זהו הסוכר הכי פחות מעובד והכי מומלץ לשימוש . הוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים מאחר והוא מוכן מסירופ סוכר קנים.

וכך משיגים כמה דברים בפעולה מהנה מגבשת אחת!!!

זמן איכות משפחתי מבלים  ביחד אחר הצהריים או בשבת

יצירתיות – כל אחד בוחר איך לחתוך את העוגיות ולקשט אותן

אוכל בריאות – יש בבית ממתק / חטיף שהוא בריא יותר

מעורבות ילדים במטבח  – ופיתוח מודעות למרכיבים בריאים ומזינים

מתכון לעוגיות מקמח מלא שכיף להכין עם ילדים

מצרכים:

3 כוסות קמח מלא תופח

1  כוס סוכר קנים

2/3 כוס שמן קנולה

1 ביצה

1/3 כוס מים קרים

פרוסות עוגיות תמרים ואגוזים מרולדת קמח מלא
פרוסות עוגיות תמרים ואגוזים מרולדת קמח מלא

והנה המתכון הפשוט והקל, מכינים ומיד מתחילים לעבוד ללא צורך להשהות במקרר!!

אופן ההכנה:

להכניס למיקסר לפי הסדר את המצרכים

קמח מלא

להכניס את הקמח

  קמח וסוכר קנים

 להוסיף לקערת המיקסר את סוכר הקנים

להוסיף את הביצים והשמן

 להוסיף את הביצים, מים והשמן ולהתחיל לערבל

  לערבל את כל המצרכים

 לערבל את כל המצרכים ביחד

  עד לקבלת מרקם אחיד

החומרים מתחילים להתחבר

 

IMG_0868

מערבלים עד שתערובת נהיית אחידה

  להמשיך וללוש ידנית, עד לקבלת מרקם נעים ולא דביק

להעביר למשטח מקומח ולהמשיך וללוש ידנית

  במידת הצורך להוסיף עוד קמח

במידת הצורך להוסיף עוד קמח, עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק

IMG_0873

 לשים עד שהקמח ייספג בבצק והבצק לא יידבק למשט העבודה

עד שמתקבל בצק חלק ונעים למגע ולא דביק

עד שמתקבל בצק חלק ונעים למגע ולא דביק

לחתוך לכמה חתיכות שתרצו

לחתוך לכמה חתיכות שתרצו.

 אם תרצו להכין:

רולדה – תצטרכו חתיכת בצק גדולה יותר

לעוגיות חתיכות בצק רותם תרדדו ותקרצו צורות עם חותכנים

לעוגיות שחותכים מ"נקניק"  בצק, ככה לרוב אני מסיימת את הבצק כשלילדים לא בא יותר להמשיך

IMG_0877IMG_0881IMG_0885IMG_0892IMG_0912IMG_0914IMG_0916

להכנת הרולדה

תמרים עם אגוזים / נוטלה / חלבה  / פירות מיובשים / עם מעט ריבת שזיפים-משמש  ופזר קוקוס

IMG_0899למרוח את ממרח התמרים, מעל לפזר קינמון ואגוזים

IMG_0902

לגלגל לאורך את הרולדה, גלגול צמוד ולא רפוי מידי , כדי שהמילוי יישאר במקומו.

IMG_0903

לסיים את הגלגול של הרולדה כשהפתח כלפי מטה

IMG_0904

  לחתוך לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ, (בעזרת סכין חדה ולא משוננת

IMG_0906

לסדר בתבנית האפייה, עם רווחים קלים

IMG_0911

ככה זה כשמחייכים אל הבצק – הוא מחייך בחזרה 😉

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות

במשך כ – 20

את פרוסות הרולדה 25 דקות – הן עבות יותר.

אפייה מוצלחת וטעימה.

לקרר את העוגיות ולשמור בכלי אטום.

IMG_0922

ומקרוב עוגיות הרולדה החינניות

IMG_0919

IMG_0929

מגדל מתוק מלא באהבה ובריאות, בטוח יחמם לחם את החורף – אבל לא רק…

IMG_0918

אשמח לשמוע מה הילדים שלכם חשבו על העוגיות, ואם יש לכם רעיונות נוספים – מה אפשר לעשות עם הבצק שלי.

שבוע טוב

ג'סיקה

מוזמנים לבקר באתר שלי

 www.jessica.co.il

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.