מתכון מושלם לפיקניק, לחם שמן זית ללא לישה

 

לחם שמן זית ללא לישה, כל כך קל להכנה

לחם שמן זית ללא לישה, כל כך קל להכנה

יש מתכונים שאין מצב שלא יצליחו!!

וזה אחד מהם, למה?
כי פשטו מערבבים הכל ביחד וכמו שכבר ציינתי – אין צורך ללוש.

במקום לחכות שעות שהבצק ייתפח, פשוט הולכים לישון עם הבצק.
טוב, לא ביחד – הוא מכוסה במקרר ואתם מכוסים במיטה. 😉

ובבוקר כשקמים, מדליקים את התנור ותוך 30 דקות יש לחם לחם מטריך חושים בבית!

הנה המתכון  – תהנו

לחם מושלם לפיקניק

מצרכים

4 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח שיפון
1 מארז המשולב של שמרית המכיל שמרים טריים 100% ומשפר אפייה
1.5 כףמלח ים אטלנטי
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן זית איכותי
1/3 כוס זיתים מגולענים חתוכים  גס
1/3 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
3 כוס מים פושרים
1 כף תימיון טרי קצוץ

מארז המשולב של שמרית המכיל שמרים טריים 100% ומשפר אפייה

הוראות הכנה

לערבב ביחד את החומרים היבשים (קמחים, מלח, סוכר, שמרים ומשפר האפייה)

לערבב את כל המרכיבים היבשים של לחם שמן הזית

ולהוסיף את מים , שמן, זיתים , עגבניות מיובשות ותימין.

להוסיף את המים והשמן לתערובת הבצק

להוסיף את השיתים והעגבניות המיובשות ולערבב

לערבב הכל יחד, לכסות את הקער בניילון נצמד ולחכות שייתפח ויכפיל את נפחו.

לערבב ולכסות בניילון נצמד

להמתין כשעתיים שלוש או אפילו מומלץ לתת לבצק להעביר את הלילה במקרר.
ולאט, לאט ייתפח ובמהלך הלילה יתפתחו רשתות הגלוטן וייתנו ללחם את הנפח והגוף.

הבצק הכפיל את נפכו

אני לא הספקתי בבוקר לאפות, אז רק בצהריים אפיתי – ויצא נהדר!!

להעביר את הבצק למשטח מקומח

להעביר את הבצק למשטח מקומח

להעביר את הצק למשטח מקומח. ולקפל אותו פנימי.

לקפל את הבצק -שיהיה עטוף בקמח לא ללוש

חשוב – לא ללוש – רק לקפל!!

ובצורה זו תווצר שכבת קמח שתעטוף את הקמח.
ותתן לא מרקם קריספי, וגם כך לא יידבק לנו הבצק ליד.

לחם אישי עם גרעינים

אני אלתרתי לחם בצנצנת קטנה + כפית פסטו שהוספתי בנקב שייצרתי עם סכין  ויצא ממש שוס – תשפטו בעצמכם

בצק בכוס מאורכת - לקבלת לחמניייה צרה וגבוהה

לעצב את הבצק ולתת לו את הצורה הסופית ולתת לא לנוח כ 40 דקות בתבנית האפייה

לחרוץ בלחם חריצים שיאפשרו ללחם לתפח ולהתרחב בזמן האפייה.

לחמם תנור ב 230 מעלות.

להכניס את הלחמים לתנור החם

להניח תבנית ריקה בתחתית התנור – זו תשמש ליצרת אדים בזמן האפייה
כשהתנור חם, להכניס את תבנית עם הלחמים בתנור. ולמזוג כוס מים בתבנית בתחילת האפייה.
לסגור מהר את הדלת שהאדים לא ייברחו.
האדים יעניקו ללחם את המרקם הקאנצ'י

לאפות 30-40 דקות בהתאם לגודל הלחם
עד שקליפת הלחם בגוון צהוב כהה ונוקשה למגע.

לתת ללחם להתקרר ואז… נראה אתכם מתאפקים ;ׂ)

את הלחמניות שאפיתי בכוסות – הפכתי לכריכים גבוהים, מאוד גבוהים….

כריך "גבוה"

מקווה שאהבתם את המתכון, אני מתכוננת לנסות אותו במגוון טעמים נוספים
אגוזים / פיצוחים / גבינות / עשבי תיבול…

אשמח אם תכתבו איך יצא ואילו שילובים את עשיתים

שיהיה פיקניק מוצלח 🙂

וכרגיל מוזמנים לאתר המחודש שלי

Jessica ארוחות בוקר וסלסלות פיקניק

ג'סיקה

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.