כבר סיפרתי לכם שאני מידי פעם מקבלת מוצרים חדשים להתנסות – הפעם הגיעה אלי אוצר לבן, עשיר ורך, מופחת קלוריות – המלך החדש, גבינת שמנת נפוליאון 16% אחוזי שומן.
נהדרת למתכונים עם גבינת שמנת ולא להכביד על המצפון ועל המשקל 😉
בחרתי לעשות מתכון בניחוח צרפתי, כיאה לקיסר צרפתי –
PATE פטריות למיסייה נפוליאון!!
כשאומרים PATE חושבים על פטה כבד ולידו ריבת בצל, אז קבלו את הפטה פטריות שלי – תאמינו לי שתופתעו מהמרקם והטעם – רק לטובה.
ועל משקל מה אמרה מארי אנטואנט "אם אין לכם שיאכלו עוגות"
אני מוסיפה אם אין PATE כבד שיאכלו PATE פטריות 😉
מצרכים
8 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
2 כפות חמאה
1 סלסלת פטריות פורטבלו ושמפניון – מומלץ לשלב , קצוצות גס
3 שיני שום כתושות
1 כפית ממרח צמחי MARMITE (יוסיף מליחות וידגיש טעמים)
1/2-1/4 כפית צ'ילי יבש – שיעקצץ בלשון
1 כפית סוכר חום
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% שומן
עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
לשים את פטריות הפורצ'יני המיובשות ב1/2 כוס מים רותחים, להשרות 30 דקות – עד ריכוך.
לסנן ולשמור את הנוזלים! לקצוץ את הפורצ'יני דק.
לקצוץ את פטריות הפורטבלו והשמפניון
שום קצוץ דק / כתוש, לקצוץ גם את פטריות הפורצ'יני
להמס ולטגן את החמאה עד שהיא מתחילה לבעבע ולהיות בצבע חום בהיר.
בזמן ההשחמה הקלה, יעלה ריח מתקתק ואגוזי שנוצר ע"י התקרמלות של מוצקי וסוכרי החלב שלה.
להוסיף את כל הפטריות והשום – לטגן כ 5 דקות,
עד שהפטריות מתחילות להתרכך,
להוסיף את הנוזלים של פטריות הפורצ'יני,
להוסיף ממרח צמחי,
להוסיף את הצ'ילי והסוכר החום (שכחתי לצלם את הסוכר…)
לבשל עד שהנוזלים מתאדים לגמרי, לצנן לטמפ החדר
להעביר למעבד מזון, פטריות וגבינת הנפוליאון.
לטחון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
לא הוספתי מלח עד עכשיו, מאחר והממרח הצמחי מלוח!
**לטעום ובמידת הצורך לתקן תיבול – מלח ופלפל שחור גרוס..**
המלצה אישית
כאשר אחוזי השומן גבוהים – התערובת מתמצקת טוב יותר בשלב הקירור.
מאחר ויחסית אחוזי השומן בתערובת לא מאוד גבוהים, הבלילה לא תהיה מאוד מוצקה .
לכן, אני ממליצה להשתמש בכלי / פורמה מנירוסטה / מתכת שיישמרו על טמפ' הקרה של הפטה ויהיה קל יותר לשלוף אותו בשלמותו.
לתשומת לבכם – במתכון הזה, שימוש בתבניות סיליקון – עשוי להיות מאכזב, כי בשליפת הפטה מהתבנית – הצורה לא בטוח שתשמר!!
כדי שיהיה קל יותר לשלוף את הPATE – גזרתי נייר אפייה:
סימנתי את בסיס הכלי, ושתי רצועות ארוכות יותר מגובה הכלי – שיהיה קל למשוך החוצה.
להשאיר במקרר לפחות 6 שעות ולילה שלם רק ימצק את הPATE.
בעזרת סכין לשחרר בעדינות את דפנות הפטה
משיכה קלה ברצועות הנייר, להפוך את הצלחת, טפיחה קלה עד שהפטה משתחרר.
להוריד / לקלף בזהירות את נייר האפייה
זהו!!! מוכן להגשה 🙂
לפזר עירית מעל הפטה – להשלמת ה LOOK והטעם.
להגיש עם בגט – להיות אותנטיים עד הסוף ועגבניות ישלימו את הטעם!!
לקשט בעירית ו וואלה – BON APPETIT!!
מנה נפלאה לאירוח וגם לפיקניק.
ואם כבר הזכרנו פיקניק
מוזמנים לאתר שלי