מרק מפתיע, עשיר בטעמים ודל בקלוריות

מזמינה אתכם להצטרף אלי למסע עשיר בטעמים וריחות ודל בקלוריות!!!

זוהי יריית הפתיחה שלי, לסדרה ארוכה מאוד של מתכונים מופחתי קלוריות – מבטיחה שיהיה טעים ומפתיע.

כל מי שעושה דיאטה, תמיד נתקל בקושי הזה – השעמום במנות שהוא אוכל כל הזמן.

כל הזמן אותן מנות, שבהתחלה היו טעימות ולאט, לאט הפכו לבנליות ומשעממות.

ומסביבנו כולם מגוונים, טועמים ומבלים – תחושת התסכול מתחילה להציף….

ואז זה מתחיל….

החריץ הקטן הזה מתחיל להתרחב והופך לסדק… וזה מהר מאוד גם יכול להפוך לחריץ עמוק ובעקיבותיו יגיע השבר.
כן, שבר בדיאטה, השעמום שהכריע, מתחילים בחטאים הקטנים, טעימות וגנבות קטנות.. ואם כבר חרגנו אז עוד קצת כבר לא ישנה הרבה.

בקיצור – אני לא דיאטנית ולא פסיכולוגית, רק מכורה למטבח ולכל מה שאפשר להמציא, ליצור, להפתיע ולרגש – וגם אם זה בנוסח "דל קלוריות" – אך עשיר בטעם!!
יקיריי, הרמתי את הכפפה עבור עצמי ועבור כל אלה שנמצאים בתהליך הזה ומחפשים מנות שישמחו להם את בלוטות הרוק והנשמה.
מנות שיהיו קלות ומהירות הכנה – ושעל הצלחת ייראו "מליון דולר" כי הטעם מתחיל מעיניים…

כדי שדיאטה תצליח ונוכל להתמיד לאורך זמן – לא צריך לסבול, זה לא צריך להיות עונש, בואו נהנה ביחד מהאוכל וגם נרזה .

מרק לייט עשיר בטעמים
מרק גזר וקישואים של ג'סיקה

אז הנה מתחילים – והפעם – מה יותר חורפי ממרק? אולי חמין, אבל אני לגמרי הולכת להתמקד במרק.

מרק עם 3 מרכיבים עיקריים, וגם המנה הזאת תכנס תחת הקטגוריה של מתכון לייט –
מופחת קלוריות ומפתיע בטעם ובמרקם..

לקישוא לבדו יש טעם מאוד מעודן, אפילו קצת "אנמי" ולכן אני שנים העדפתי את הזוקיני הירוק.
תמיד הרגיש לי שהקישוא מאוד מיימי והוא גורם להרבה מנות להיות טפלה ולא טעימה.

אבל, גילית שאם נותנים לקישוא את תשומת הלב המתאימה – תיבול שיתחבר לטעם הנכון.
אפשר להפיק מנות מאוד מוצלחות וטעימות.
הפעם הקישוא והגזר מתמזגים באופן מושלם קטיפתי, ממש לא מרגישים שזו מנה לייט.
הטיגון הראשוני של הבצל – ההזהבה שלו תתן את כל הטעם למנה – אל תפספסו את השלב הזה. (לא להתבלבל בין הזהבה להשחמה, אנחנו ממש לא צריכים טעם שרוף במרק 😉 )

מתכון למרק גזר וקישואים

מרכיבים:

4 בצלים גדולים (סגולים או לבנים לא משנה)

8 גזרים גדולים – קלופים

6 קישואים גדולים (לחצות אותם לאורך שייכנסו גם כן למעבד המזון)

3 כפות שמן זית

2 כפות קוואקר

6-7  כוסות מים

תבלינים:
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפיות אורגנו יבש או 6 גבעולי תימין טרי
1 כף מלח
1 כף שום גבישי

אופן ההכנה:

לחתוך את הבצלים לפרוסות דקות

בצלים קצוצים

לטגן בשמן עד הזהבה

לטגן את הבצלים עד הזהבה

בזמן שהבצל בסיר להעביר את הגזרים בפומפיה של מעבד המזון ולהוסיף לבצל הזהוב

לגרר את הגזרים במעבד מזון

להוסיף את הגזר לבצל המוזהב

בזמן שהגזר מתרכך ומזהיב קלות, לגרור בפומפיה של המעבד מזון את הקישואים

 לגרר במעבד מזון בפומפייה גסה

להוסיף גם את הקישואים לגזר והבצל המוזהבים

להוסיף את הקישואים לגזר והבצל

לבשל את כל הירקות + התבלינים (אורגנו, פלפל, מלח, שום גבישי),

להוסיף לירקות בסיר את התבלינים

 ממשיכים בבישול עד שרוב הנוזלים מתאדים

מבשלים עד שמרבית הנוזלים מתאדים

מוסיפים את המים – לכדי כיסוי הירקות ולהביא לרתיחה,

על מנת לעבות את המרק – מוסיפים קוואקר

מוסיפים את הקוואקר

מוסיפים את הקוואקר למרק

לבשל עוד כ 15 דקות לטחון את המרק, לטעום ובמידת הצורך לתקן תיבול.

שדרוגים למרק,

אני מאוד אוהבת לשים גבינה בולגרית במרק (נכון שעם הייתי שמה פרמז'אנו רג'יאנו הייתי גם שומעת מלאכים…אבל..)
הגבינה נמסה ומוסיפה טעם נהדר וגם מרקם שמשתלב נהדר עם המרק.

לנועזים – סחוג, פסטו ואפילו כפית טחינה גולמית ייגרמו לכם לכם בכל ביס.

יש לכם הצעות איך לשדרג מרק? שתפו אותנו.

לחורף חמים וטעים

ג'סיקה

בקרו גם באתר שלי:

ג'סיקה ארוחות בוקר וסלסלות פיקניק

 

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.