מתכון מפתיע ומנצח לשבועות – כדור אנטי-פסטי

 הנה הגיע הזדמנות נהדרת ,לשתף אתכם במנה שנולדה לפני כשנה כשהשתתפתי במיונים למאסטר שף.

 אני לא רוצה להלאות אתכם בחוויה המפוקפקת שלי במיונים, אצרף בסוף המתכון קישור לסרט שצילמתי במהלך המיונים – שם תקבלו את כל הפרטים.
אני דווקא רוצה להתמקד במנה הקסומה שהכנתי עבור התחרות.
הפעם מדובר על מנה שרציתי שתהיה, מרשימה, מפיעה, צבעונית ובעיקר טעימה – עשירה בטעמים.

מנת כדור אנטיפסטי.

מצרפת לכם את תהליך ההכנה המפורט והמצולם.
אל תיבהלו מהאורך – הפרוט הוא לשם הפשטה של תהליך ההכנה .
פשוט צריך להכין מראש את כל המרכיבים ואז שלב ההרכבה מהיר.

יתרון נוסף של המתכון – אפשר ואף מומלץ להכין יום – יומיים מראש את המנה..כך הטעמים יתמזגו והשכבות יתהדקו.

המתכון עבור  4 כדורי אנטיפסטי:

מצרכים

1 כוס פסטו
3-4 זוקיני ירוקים בגודל בינוני
1 גליל גבינת עיזים בסגנון "פרומעז" (מולץ לבחור גבינה שהטעם שלה מעודן, כך הטעם לא יישתלט על המנה)
6 פלפלים בינוניים קלויים ללא הקליפה (אופן ההכנה בסוף)
20 חצאי עגבניות מיובשות בשמן   (לספוג את שאריות השמן)
20 פרוסות גבינת מוצרלה דקות
למרינדה של הזוקיני:
שמן זית
חומץ בלסמי
2 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

להכין מראש :
1. את הפלפלים הקלויים
2. פסטו
להכין את המרינדה לזוקיני, 
לערבב ביחד את כל המרכיבים ולהשרות את הזוקיני לפחות חצי שעה.
הזוקיני יתרכך ויספוג טעמים

פרוסות דקות של זוקיני, נחתכו עם קולפן

רצועות זוקיני במרינדה של חומץ בלסמי שמן זית, מלח – פלפל
להשרות לפחות חצי שעה עד לריכוך הזוקיני

בעזרת הידיים לגלגל כל חתיכת גבינה לכדור עגול ויפה

 להניח חצאי עגבניות מיובשות בשמן זית להניח מעל את כדור הגבינה ולעטוף

  תבחרו חצאי עגבניות בגודל שיוכלו לכסות את כדור הגבינה
להספיג את שאריות השמן מהעגבניות בעזרת נייר סופג
להניח את חצאי העגבניות המיובשות במרכז הצלחת .
ומעל להניח את כדור הגבינה.

לכסות את הגבינה עם העגבניות, ע"י הצמדת העגבניות לכדור הגבינה
העגבניות צריך לחפוף אחת על השניה שיהיה כיסוי מלא.

ליבש מעט את רצועות הזוקיני מהמרינדה בעזרת נייר סופג. ולהניח מתחת לכדור העגבנייה בצורת שמש - שיהיה קל לעטוף את הכדור

ליבש מעט את רצועות הזוקיני מהמרינדה בעזרת נייר סופג.
ולהניח מתחת לכדור העגבנייה בצורת שמש – שיהיה קל לעטוף את הכדור

בכל פעם רצועה אחת של הזוקיני, שתהיה חפיפה קלה בין הרצועות לכיסוי מלא. רצועות הזוקיני צריכות לעטוף את הכדור באופן מלא והדוק, שהכדור לא יתפרק

 בכל פעם רצועה אחת של הזוקיני, שתהיה חפיפה קלה בין הרצועות לכיסוי מלא.
רצועות הזוקיני צריכות לעטוף את הכדור באופן מלא והדוק, שהכדור לא יתפרק

להדק היטב את רצועות הזוקיני אם כף היד - להצמיד לכדור - עד שמתקבל כדור ירקרק ללא זכר לעגבניות שמתחת

להדק היטב את רצועות הזוקיני אם כף היד – להצמיד לכדור.
 עד שמתקבל כדור ירקרק ללא זכר לעגבניות שמתחת

 

להניח את פרוסות המוצרלה מתחת לכדור הזוקיני, בחפיפה ולהרים את המוצרלה, כך שתכסה את כדור הזוקיני

להניח את פרוסות המוצרלה מתחת לכדור הזוקיני,
בחפיפה ולהרים את המוצרלה – כך שתכסה את כדור הזוקיני.
כשהמוצרלה מכסה את הזוקיני להדק בעזרת הידיים 

לעטוף בעזרת פרוסות המוצרלה את כדור הזוקיני ולהדק עד לקבלת כדור יציב

לעטוף בעזרת פרוסות המוצרלה את כדור הזוקיני ולהדק עד לקבלת כדור יציב

להניח את פילה הפלפל הקלוי והקלוף מתחת לכדור הפסטו

לצפות את כדור המוצרלה בפסטו,
לפרוס את הפלפלים הקלויים מתחת למרכז כדור המוצרלה,
ליצור חפיפה בים הפלפלים כך שבעיטוף הכדור הכיסוי יהיה מלא ולא יראו את הפסטו.

לפרוס ניילון נצמד מתחת לכדור הפלפלים

כדי לקבל כדור מהודק ולא מתפרק – יציב נעטוף אותו בניילון נצמד.
להניח את הכדור במרכז הניילון הנצמד לתפוס את קצוות הניילון ולחבר בחלק העליון של הכדור.
ולהתחיל לסובב את הכדור ולהדק את הניילון כמו עטיפה של סוכריה.

להצמיד את הניילון הנצמד לכדור

להצמיד את הניילון הנצמד לכדור הפלפלים,
לוודא שאין בועות אוויר כך שהניילון יהיה צמוד וכל השכבות ייצמדו היטב.
ולהשאיר את הניילון  לפחות 4-5 שעות לפחות או ללילה

כדור האנטיפסטי מוכן, מוגש בליווי עלי רוקט

מוכן להגשה!!
מנה אלגנטית – כדור האנטיפסטי מוכן, מוגש בליווי עלי רוקט

ההפתעות המפתות וטעימות שמסתתרות בתוך כדור האנטיפסטי

כך נראית המנה מבפנים…

כל שלבי ההכנה של כדור האנטיפסטי
מאחלת לכולם חג שבועות שמח וטעים,
אשמח לשמוע את דעתכם ומה אתם מכינים בשבועות 
ג'סיקה

ככה מכינים פלפלים קלויים:

לחמם תנור ל 200 מעלות, להניח את הפלפלים השטופים והשלמים מעל נייר אפייה.
לחכות עד שיתחילו להשחים – וגם להשחיר מכל הצדדים- זה מה שנותן לפלפל הקלויים את הטעם ואת השם 🙂
ולהעביר בעודם חמים, בזהירות את הפלפלים לשקית ניילון – לקשור ולתת לאדים לעשות את העבודה.
קילוף – פותחים את השקית  מושכים את הגבעול / עוקץ ו זה יישלף ויישאר פילה הפלפל. תנו לנוזלים לטפטף לתוך השקית.
.בעזרת הידיים להוציא את הגרעינים הנותרים, ואת הקליפה שתשתחרר כבמטה קסמים.
לסדר בקופסה את הפלפלים ובין השכבות לשים שום כתוש, ענפי תימין ומעט שמן.
לתת לפלפלים לנוח יום-יומיים בקופסה לספוג טעמים.

הנה הסרט שצילמתי באודישנים למאסטר שף 2011 – לא כל הנוצץ זהב…. 🙁 🙁

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.