אצבעות שניצל / נאגטס אפויים בתנור מתכון מהיר וקל

בעזרת מברשת למרוח את שמן הזית על אצבעות השניצל

כן, גם הילדים שלי אוהבים הכי בעולם שניצל ועוד יותר נאגטס.

ומבחינתם הם יכולים כל יום לאכול את המנה הזאת.
אני משתדלת לגוון בתפריט בכל יום וכשמגיע שלב השניצל בשבוע
הם כבר יודעים שאני לא מטגנת אותו – רק אופה בתנור.

מידי פעם כשהולכים איתי לסופר הם מתחננים שאקנה את אצבעות השניצל התעשייתיים
לעיתים רחקות אני מסכימה.
למה מידי פעם"?
כי למרות מה שכתוב על האריזה – 100% חזה עוף….. באמת שאין לי מושג מה יש בפנים.
הריח של הטיגון שעולה כשאני פותחת את האריזה…. גורם לי לבחילה ולרגשות אשם.
תחושות שמתגברות אחרי האפייה עם שלולית השמן על נייר האפייה (ועוד המון בשניצל עצמו)

ניסיתי לא מעט פעמים לעשות נאגס ביתיים, מטוגנים/אפויים… אבל הבלאגן, הזמן בהכנה – ממש מוציא את החשק.
העיסה נדבקת לידיים, קשה לשמור על צורה וגודל אחידים – מה שמאבד את "LOOK" האמיתי של הנאגטס.

והנה נדלקה הנורה במוח שלי ומצאתי פתרון נפלא, מהיר,
ללא כל הבוג'ארס של יצירת צורת הנאגטס והליכלוך.
"נאגטס-פטנט" !!!

תערובת חזה עוף טרי טחון, מתובלת בעדינות, מזולפת בקלות ובמהירות.
אפייה קצרה בחום גבוה ו 2 ק"ג נאגטס מוכנים – מחלקת לקופסאות ומקפיאה.
מבלי להשתמש בכמויות שמן גדולות בטיגון, מצפון נקי וילדים שנהנים מאורחת נאגטס.

מצרכים

2 ק"ג חזה עוף טחון
1 כף חרדל (לא מרגישים את הטעם לאחר האפייה)
2 כפות מיונז (מעניק לנאגטס עסיסיות, הרי בחזה העוף אין בכלל שומן)
1 כף מלח ים
1 כפית גבישי שום
1 כפית אורגנו או תימין (חשוב שיהיה מאוד איכותי)
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח  טמפורה

לתערובת הציפוי של של אצבעות העוף:

1 כוס פרורי לחם מקמח מלא (תוצרת בית)
1/2 כוס שומשום לבן
1/2 כוס פרורי פנקו
1/2 כוסקמח תירס
1/2 כוס פרורי לחם מוזהבים

שמן זית לשימון נייר האפייה ואצבעות השניצל

הוראות הכנה:

 מעבירים את 2 ק"ג חזה העוף הטחון לקערה ומוסיפים תיבול
1 כף חרדל , 2 כפות מיונז, 1 כף מלח ים,  1 כף גבישי שום,
1 כפית אורגנו או תימין , 1 כפית פלפל שחור גרוס

ככה לתבל חזה העוף הטחון כשי שיהיה עסיסי

מערבבים את התערובת עד לקבל מרקם אחיר ומוסיפים 2 כפות קמח טמפורה

הוספת טמפורה לתערובת חזה העוף המתובלת

ושוב לערבב לקבלת מרקם אחיד –
להכניס למקרר לכחצי שעה שהתערבות תתיצב ותספוג נוזלים וטעמים

איך יודעים שהתערובת נחה מספיק זמן והתייצבה ,
לוקחים כף, עם התערובת ולוקח לתערובת כמה שניות להתנתק מהכף.

התערובת מתייצבת לאחר קירור

מעבירים לשקית זילוף

מעבירים לשקית זילוף את תערובת חזה העוף

סוגרים את השקית עם נייר דבק – יותר נוח והתערובת לא בורחת בזמן הזילוף

סוגרים את שקית הזילוף עם נייר דבק

מכינים את תערובת הציפוי לאצבעות השניצל:
פרורי לחם מקמח מלא (תוצרת בית)
שומשום לבן
פרורי פנקו
קמח תירס
פרורי לחם מוזהבים

תערובת פרורים לנאגטס מ 5 מרכיבים

מערבבים את כל מרכיבי הציפוי של אצבעות השניצל

מערבבים את מרכיבי תערובת הציפוי לאצבעות העוף

מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה

תערובת ציפוי לנאטס עוף מ 5 מרכיבים מוכנה

לחמם תנור ל 220 מעלות

להבריש נייר אפייה בשמן זית

להבריש את נייר האפייה בשמן זית

לגזור את קצה שקית הזילוף ולזלף רצועות של תערובת אצבעות העוף מעל תערובת הציפוי

לזלף רצועות תערובת של הנאגטס ולגזור בקצה

מזלפים רצועות תערובת חזה העוף מעל הציפוי,
ולצפות אותן עם התערובת

מזלפים רצועות תערובת חזה העוף מעל הציפוי

לגזור את הרצועות לחתיכות באורך של 7 ס"מ ולהעביר לתבנית המשומנת

לגזור את הרצועות לחתיכות באורך של 7 ס"מ ולהעביר לתבנית המשומנת

בעזרת מברשת למרוח את שמן הזית על אצבעות השניצל
למרוח בנדיבות – כך הן יישתזפו כמו שצריך ויהיו נאגטס אמיתיים.

בעזרת מברשת למרוח את שמן הזית על אצבעות השניצל

מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות, הופכים את אצבעות השניצל ואופים עוד כ 10 דקות
עד לקבלת גוון שזוף וקראנצ'י.

אצבעות שניצל אפויים בתנור - נאגטס של ג'סיקה

והתוצאה לפניכם…. כל מילה מיותרת.

הביס של הילה אומר הכל

והתוצאה לפניכם.... כל מילה מיותרת. הביס של הילה אומר הכל

את אותן רצועות הנאגטס, לפני האפייה – הנכסתי לתוך "פורמה" / חותכן
וכך יצרתי דוגמה נוספת מלבד אצבעות העוף.

נאגטס עוף אפויים של ג'סיקה

ציפוי קראנצ'י ועוף עסיסי לנאגטס האפויים של ג'סיקה

סרטון – כיצד להכין את המתכון של ג'סיקה להכנת אצבעות העוף האפויות בתנור 

מקווה שתאהבו את המתכון ולא פחות חשוב שהילדים יאהבו.

אשמח לקרוא את התגובות שלכם ואיך אתם הייתם מגוונים משדרגים את המנה.

מתכננת בקרוב לנסות את גירסת אצבעות הדג – כדאי לכם לעקוב.

בינתיים מוזמנים לבקר באתר שלי ולתכנן את הפיקניק הבא שלכם,
www.jessica.co.il

שיהיה שבוע טוב, בריא וטעים

ג'סיקה

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.