מתכון שני בסדרת מתכוני פתי בר בטעמים חדשים – קרמל ושוקולד מריר
זהו מתכון רושם – מה זה אומר?!
לקבל מחמאות בלי להתאמץ יותר מידי.
רולדה ללא אפייה, הבסיס עשוי מעוגיות פתיבר – הנה המתכון המלא
מצרכים
1/2 כוס חלב
1/4 כוס שמנת מתוקב
1/2 כפית נס קפה
10 עוגיות פתיבר בטעם שוקולד מריר של אסם
10 עוגיות פתיבר בטעם קרמל של אסם
1 שמנת מתוקה
1 פודינג צרפתי של "מיימונ'ס"
150 גרם שוקולד מריר – או שוקולד אחר המועדף עליכם
מטבעות שוקולד לבן לקישוט – תבחרו אתם איך תעדיפו לקשט את הרולדה
הוראות הכנה
לערבב את החלב ו 1/4 כוס שמנת מתוקה, להוסיף את הקפה ולערבב עד שהוא נמס
לטבול כל פתיבר בחלב והשמנת עם הקפה –
טבילה משני הצדדים, 20 שניות מכל צד
ולהניח על נייר אפייה (שיהיה קל יותר לגלגל אחר כך)
חשוב להצמיד את הפתיבר אחת לשנייה כמו פזל
להניח את הפתיבר לרוחב – כך הרולדה תהיה רחבה יותר
להמתין כ חצי שעה שהנוזלים ייספגו והפתי בר יהיו מספיק רכים וגמישים .
שיהיה אפשר להניח בתבנית מבלי שיישברו
להדק את שתי השכבות של הפתי בר,
על מנת שייצמדו והנוזלים ייספגו.
באותה הזדמנות, תוכלו להרגיש ולראות אם נותרו פתיבר שלא מספיק לחים.
|ובמידת הצורך לטפטף עוד חלב ושמנת
להניח את הפתי הלחות עם נייר האפייה בתבנית מאורכת.
להצמיד לדפנות התבנית
אני השתמשתי בתבנית שהבסיס מעוגל.
גם אם אין לא נורא – אח"כ מגלגלים את הרולדה והיא תקבל את הצורה של הגליל
להכין את הקרם:
להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג הצרפתי
עד לקבלת מרקם יציב.
לזלף את הקרם מעל הפתיבר
לסגור את הרולדה,
להצמיד את הפתיבר לקרם, בלי שהקרם ייברח
להצמיד את נייר האפייה
לגלג את נייר נאפייה ולהדק
להוציא מהתבנית את הרולדה ולגלגל בזהירות שתתעגל כמו גליל
לאחר שהרולדה שהתה כשעתיים במקפיא,
להסיר את נייר האפייה
למרוח את השוקולד המומס ובעזרת מזלג ליצור פסים
להצמיד את עיגולי השוקולד , הציפוי ייתקשה מהר, מאחר מהרולה קפואה.
לכן יש להצמיד את הקישוט בזריזות
ולשמור בקרור עד ההגשה
לפרוס את הרולדה
ובתאבון
אהבתם את המתכון,
מוזמנים להגיב ולשתף
לאתר שלי
www.jessica.co.il