רולדת שוקולד מטריפה ללא אפייה

רולדת שוקולד מטריפה ללא אפייה

רולדת שוקולד וקרמל במילוי קרם וניל ללא אפייה

מתכון שני בסדרת מתכוני פתי בר בטעמים חדשים – קרמל ושוקולד מריר

זהו מתכון רושם – מה זה אומר?!

לקבל מחמאות בלי להתאמץ יותר מידי.

רולדה ללא אפייה, הבסיס עשוי מעוגיות פתיבר – הנה המתכון המלא

מצרכים

1/2 כוס חלב
1/4 כוס שמנת מתוקב
1/2 כפית נס קפה
10 עוגיות פתיבר בטעם שוקולד מריר של אסם
10 עוגיות פתיבר בטעם קרמל של אסם
1 שמנת מתוקה
1 פודינג צרפתי של "מיימונ'ס"
150 גרם שוקולד מריר – או שוקולד אחר המועדף עליכם
מטבעות שוקולד לבן לקישוט – תבחרו אתם איך תעדיפו לקשט את הרולדה

הוראות הכנה

לערבב את החלב ו  1/4 כוס שמנת מתוקה, להוסיף את הקפה ולערבב עד שהוא נמס

 החלב והשמנת בטעם בתוספת קפה לטבילת הפתיבר

לטבול כל פתיבר בחלב והשמנת עם הקפה –
טבילה משני הצדדים, 20 שניות מכל צד
ולהניח על נייר אפייה (שיהיה קל יותר לגלגל אחר כך)
חשוב להצמיד את הפתיבר אחת לשנייה כמו פזל
להניח את הפתיבר לרוחב – כך הרולדה תהיה רחבה יותר
להמתין כ חצי שעה שהנוזלים ייספגו והפתי בר יהיו מספיק רכים וגמישים .
שיהיה אפשר להניח בתבנית מבלי שיישברו

 ליצור 2 שכבות של הפתיבר
להדק את שתי השכבות של הפתי בר,
על מנת שייצמדו והנוזלים ייספגו.
באותה הזדמנות, תוכלו להרגיש ולראות אם נותרו פתיבר שלא מספיק לחים.
|ובמידת הצורך לטפטף עוד חלב ושמנת

 זו לזולהדק את שתי השכבות של הפתי בר שייצמדו

 להניח את הפתי הלחות עם נייר האפייה בתבנית מאורכת.
להצמיד לדפנות התבנית

אני השתמשתי בתבנית שהבסיס מעוגל.
גם אם אין לא נורא – אח"כ מגלגלים את הרולדה והיא תקבל את הצורה של הגליל

להניח את הפתי הלחות עם נייר האפייה בתנית

להכין את הקרם:

 להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג הצרפתי

עד לקבלת מרקם יציב.

מכינה את קרם הוניל עם פודינג צרפתי

קרם הוניל מוכן לימלוי הרולדה

לזלף את הקרם מעל הפתיבר

לזלף את הקרם מעל הפתיבר שבתבנית

לסגור את הרולדה,

להצמיד את הפתיבר לקרם, בלי שהקרם ייברח

 

לסגור את שכבות הפתיר מעל קרם הוניל ולהדק
לסגור את שכבות הפתיר מעל קרם הוניל

להצמיד את נייר האפייה

להצמיד את נייר האפייה לרולדה ו להדק מעט

לגלג את נייר נאפייה ולהדק

להצמיד את נייר האפייה לרולדה ו להדק מעט

 

להוציא מהתבנית את הרולדה ולגלגל בזהירות שתתעגל כמו גליל

להוטציא מהתבנית את הרולדה ולגלג בזהירות שתתעגל כמו גליל

לאחר שהרולדה שהתה כשעתיים במקפיא,
להסיר את נייר האפייה

להסיר את נייר האפייה מהרולדה

למרוח את השוקולד המומס ובעזרת מזלג ליצור פסים

למרוח את השוקולד המוממס על הרולדה הקפואה

להצמיד את עיגולי השוקולד , הציפוי ייתקשה מהר, מאחר מהרולה קפואה.
לכן יש להצמיד את הקישוט בזריזות
ולשמור בקרור עד ההגשה

לקשט את הרולדה עם עיגולי שוקולד לבן

 לפרוס את הרולדה
ובתאבון

לפרוס את הרולדה

רולדת פתיבר שוקולד מריר וקרמל במלוי קרם וניל ובציפוי שוקולד

אהבתם את המתכון,

מוזמנים להגיב ולשתף

לאתר שלי
www.jessica.co.il

יצירת קשר

יצירת קשר

לקוחות יקרים, החל מהתאריך 6-9 עד 21-9 תכנית העבודה התמלאה
ולא נוכל לקחת הזמנות נוספות מתנצלים ומאחלים לכם שנה טובה
 ג'סיקה ❤️