גם אני סוג של סנדלרית יחפה….
אבל לא מתייאשת ולא מרימה ידיים, רק מנסה להמציא מתכונים שהילדים שלי יסכימו לטעום ולאהוב.
2 מתוך 3 שומעים את המילה דג וממלאים פיהם במים ולא מוכנים לטעום.
אחד מהם אפילו עדיין לא גילה שטונה זה דג…… שששש שישאר בסוד.
כי הוא מאוד אוהב קציצות טונה אפויות בתנור (עם אורז או עם קינואה)
בקיצור למתכון החדש שגם הסרבנים שלי אהבו
ועוד בונוס במתכון – הכל נעשה בתוך הסלייסר הנפלא – חיסכון בכלי הכנה וליכלוך…
מתכון לקרוקט דג זהבון ופירה אפויים בתנור
סרבני אוכל ילקקו את האצבעות
מצרכים
1 שקית פילה בקלה/מרלוזה – קפוא (ללא עור)
1 כף חרדל
1 כפית פלפל שחור גרוס/טחון
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כפית גבישי שום
2.5 כוסות פירה תפוח אדמה
1 כף סובין שיבולת שועל
פרורי לחם לציפוי + שומשום
שמן זית לשימון נייר האפייה ומריחה על הקרוקטים
אופן ההכנה
לסחוט היטב את פילה הדג שהפשיר.
לבדוק בעזרת האצבעות שאין עצמות – אם יש להוציא.
כשאני בוחרת את הדג, מנסה לקחת את השקית בה הפילה יחסית קטנים.
לרוב יש בהם פחות עצמות.
להעביר לסלייסר ולטחון היטב.
להוסיף את – החרדל, גבישי שום, מלח, פלפל שחור, ביצה
לטחון את הדג עם התבלינים עד לקבלת תערובת אחידה
להוסיף את הפירה לדג הטחון עם התבלינים
להוסיף לדג ולפירה את הסובין שיבולת שיעזור לקרוקטים לא להתפרק
(טיפ שנתנה דנית סלומון ואימצתי בחום)
להעביר את התערובת לשקית זילוף ושלים במקרר לפחות שעה – שתתיצב, ייספגו הנוזלים.
ויהיה קל יותר לזלף
לזלף גבעות של התערובת מעל פרורי הלחם עם השומשום, בגודל של כף גדושה
לכסות את גבעות המילוי בפרורי הלחם והשומשום
להניח את הקרוקטים על תבנית האפייה המשומנת, ולשמן גם מלמעלה את הקרוקטים
לאפות בחום גבוה של 220 מעלות .
הציפוי חייב להיות קראנצ' – ורק חום גבוהה יעשה את העבודה.
כשהקרוקטים מזהיבים, להפוך ולהזהיב את הצד השני.
אצלי הקרוקטים לוקלוקו, גם ע"י הסרבני הדגים שיש לי בבית.
ספרו לי מה הסרבנים שלכם חשבו על הקרוקטים.
דרך אגב לגיוון – אפשר לשים בפירה – בטטה / תירס / גבינות… מה שאתם אוהבים הקרוקט יאהב בחזרה .
חג חנוכה שמח והנה ההוכחה שיש קרוקטים נהדרים ללא טיגון.
אהבתם את המתבון? בטוח תאהבו את מתכון הנאגטס עוף אפויים בתנור.
מוזמנים כרגיל לאתר שלי לבקר ולהתפתות
www.jessica.co.il