קראמבל שיבולת שועל

שיבולת שועל, קוואקר – מה אתם עושים עם זה?

מניחה שהרוב מכינים דייסה, אני באופן אישי בחורף בערב מתפנקת לי עם דייסת שבולת שועל עם קצת פרות בפנים – מחמם את הלב ואת הנשמה.

עד שהחורף יגיע, החלטתי להכין קראמבל משיבולת השועל.

אולי השם מרתיע, עושה אסוציאציות של מלא עבודה.

שמחה לבשר לכם, שתוך 10 דקות כבר תריחו את ריח הקרמבל מהתנור – כן מתכון ופשוט ומהיר!

שלבי ההכנה פשוטים – לכן הפעם לא צימתי אותם – סומכת עליכם שתסתדרו. וכמובן לכל שאלה אני כאן 🙂

מצרכים

1.5 כוס קמח  מלא / רגיל

1.5 קוואקר אינסטנט של Quaker Oats  (שיבולת שועל)

3/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס חמאה רכה (150 גרם)

1 כף קינמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

 

מצרכים למילוי

1 צנצנת של ריבת שזיפים  (250 גרם) אני השתמשתי במעדן שזיפים של "יד מרדכי" ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים

תוספות מומלצת – גרידת לימון / אגוזים / קוקוס

 

אופן ההכנה

לחמם תנור ל 180 מעלות

להכניס את כל מרכיבי הקרמבל למעבד מזון / מיקסר, אם אין אפשר גם לערבב ידנית עד שמתקבלת תערובת פרורית.

להפריד ככוס וחצי – לשמור בצד!

לרפד תבנית בנייר אפייה, אפשר גם תבניות אישיות

את תערובת הקרמבל להעביר לתבנית ובעזרת הידיים להצמיד ולהדק את בסיס התבנית.

לפזר מלמעלה את הריבה באופן אחיד.

ולפזר את התערובת של ה

קרמבל שהשארתם בצד.שוב להדק מעל הריבה.

פיזרתי מעט שוקולד צ'יפס מריר מלמעלה

תוספת של שוקולד צ'יפס מעל הקראמבל

 

קראמבל קוואקר בתבנית גדולה או מנות אישיות

להכניס לתנור למשך כ 30-40 דקות – עד לקבלת גוון זהוב.

להוציא מהתנור להמתין (אם תצליחו להתאפק) שיתקרר – ככה הקרמבל מתייצב.

להוציא מהתנור אחרי שהזהיב ולחכות שהקרמבל שיתקרר

אחרי שהתקרר לחתוך ולאחסן בכלי אטום,

אני לקחתי את הקראמבל לפיקניק והקופסה שהשתמשתי בה – הייתה של איחסונית בייקרי של חברת SISTEMA. אוטמת באופן מושלם ושומרת על הטריות!!

איחסונית בייקרי של חברת SISTEMA. אוטמת באופן מושלם ושומרת על הטריות!!

שני קליקים הקופסה אטומה!שני קליקים והקופסה אטומה

אני גם מאוד אוהבת מנות אישיות, ככה אפשר לגוון בטעמים ושילובים

קראמבל קוואקר

שילוב הקראבל עם השזיפים ונגיעות הקינמון... פינוק!!

איך אתם אוהבים את הקראמבל שלכם? תה או קפה?!

קראמבל שיבולת שועל

בקיצור – נהדר, קליל ומהיר – אפילו ליום כיפור או לחורף שכבר מראה סימנים שמתקרב….

הימים החמים מאחורינו – זה הזמן לצאת לפיקניק, האוויר נפלא.

מוזמנים לאתר שלי להתפקנק 🙂

www.jessica.co.il

חתימה טובה

ג'סיקה

8 תגובות

  1. המתכון נראה קל ופשוט
    והתמונה מעוררת תאבון

    לכן הכנתי עכשיו
    ממש לא קיבלתי קראמבל (ועשיתי בכמויות מדוייקות עםי מה שכתבת)

    חבל

    1. הי לילך, המרקם הוא לא קרמבל רגיל – בגלל הקוואקר.
      כמו שאת רואה בתמונות אין גושים כמו קראמבל רגיל המבוסס על קמח בלבד.
      ממליצה לך להמתין שממש יתקרר ואז המרקם יהיה יותר פריך.
      הערה קטנה – הקראמבל צריך ממש להיות זהוב – כפי שציינתי במתכון
      המתכון מדוייק ולא החסרתי אף פרט.
      מקווה שיהיה לך טעים בכל זאת
      חתימה טובה
      ג'סיקה

  2. היי
    הבטחתי לך תשובה כשאחזור הביתה

    חתכתי לריבועים כשזה התקרר וטעמנו

    זה לא רע בכלל, אבל אולי דרך התמונה חשבתי
    שיהיה לך טעם ומרקם שונים

    בכל מקרה
    לפח זה לא ילך זה בטוח

    תודה
    וגמר חתימה טובה

    1. לילך, שמחה שבכל זאת הקראמבל לא איכזב.
      חומרים שונים מתנהגים שונה…
      חתימה טובה גם לך
      ג'סיקה

    1. הי שוב צילה,
      החמאה כשמתקררת מתמצקת וגורמת לקאמבל להתייצב. ולתת מרקם פריך .
      השמן לא ייצב את הקראמבל – והמרקם יישתנה.
      אשמח לשמוע איך יצא, במידה ותשתמשי בשמן 🙂
      תודה ג'סיקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.