שיבולת שועל, קוואקר – מה אתם עושים עם זה?
מניחה שהרוב מכינים דייסה, אני באופן אישי בחורף בערב מתפנקת לי עם דייסת שבולת שועל עם קצת פרות בפנים – מחמם את הלב ואת הנשמה.
עד שהחורף יגיע, החלטתי להכין קראמבל משיבולת השועל.
אולי השם מרתיע, עושה אסוציאציות של מלא עבודה.
שמחה לבשר לכם, שתוך 10 דקות כבר תריחו את ריח הקרמבל מהתנור – כן מתכון ופשוט ומהיר!
שלבי ההכנה פשוטים – לכן הפעם לא צימתי אותם – סומכת עליכם שתסתדרו. וכמובן לכל שאלה אני כאן 🙂
מצרכים
1.5 כוס קמח מלא / רגיל
1.5 קוואקר אינסטנט של Quaker Oats (שיבולת שועל)
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס חמאה רכה (150 גרם)
1 כף קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל
מצרכים למילוי
1 צנצנת של ריבת שזיפים (250 גרם) אני השתמשתי במעדן שזיפים של "יד מרדכי" ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים
תוספות מומלצת – גרידת לימון / אגוזים / קוקוס
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 180 מעלות
להכניס את כל מרכיבי הקרמבל למעבד מזון / מיקסר, אם אין אפשר גם לערבב ידנית עד שמתקבלת תערובת פרורית.
להפריד ככוס וחצי – לשמור בצד!
לרפד תבנית בנייר אפייה, אפשר גם תבניות אישיות
את תערובת הקרמבל להעביר לתבנית ובעזרת הידיים להצמיד ולהדק את בסיס התבנית.
לפזר מלמעלה את הריבה באופן אחיד.
ולפזר את התערובת של ה
קרמבל שהשארתם בצד.שוב להדק מעל הריבה.
פיזרתי מעט שוקולד צ'יפס מריר מלמעלה
להכניס לתנור למשך כ 30-40 דקות – עד לקבלת גוון זהוב.
להוציא מהתנור להמתין (אם תצליחו להתאפק) שיתקרר – ככה הקרמבל מתייצב.
אחרי שהתקרר לחתוך ולאחסן בכלי אטום,
אני לקחתי את הקראמבל לפיקניק והקופסה שהשתמשתי בה – הייתה של איחסונית בייקרי של חברת SISTEMA. אוטמת באופן מושלם ושומרת על הטריות!!
שני קליקים הקופסה אטומה!
אני גם מאוד אוהבת מנות אישיות, ככה אפשר לגוון בטעמים ושילובים
איך אתם אוהבים את הקראמבל שלכם? תה או קפה?!
בקיצור – נהדר, קליל ומהיר – אפילו ליום כיפור או לחורף שכבר מראה סימנים שמתקרב….
הימים החמים מאחורינו – זה הזמן לצאת לפיקניק, האוויר נפלא.
מוזמנים לאתר שלי להתפקנק 🙂
חתימה טובה
ג'סיקה