קישואים עגולים שרצו להיות סופלה פולנטה….

קישואים עגולים שרצו להיות סופלה פולנטה….

איזה שבועות בראש שלכם?!
עוד 3 ימים החג פה!!

עדיין מחפשים מתכון למנה אישית בתוספת WOW?!

יש לי הצעה עבורכם – מתכון קל הכנה ומפתיע.

קישואים עגולים המילוי פולנטה

אני מידי פעם מקבלת מוצרים להתנסות ומסגרת ההתנסות והטעימה – אני צריכה לשלב את המרכיב במתכון חדש.
הפעם קיבלתי מתנובה כד יוגורט BIO תנובה 1.5%  1.5 ליטר .
(יוגורט טעים, מרקם חלק, לא חמוץ מידי, אפילו הילדים אהבו – מומלץ!!)

והכנתי ממנו פולנטה  – והנה המתכון שהוא כל-כך מתאים לשבועות.

נפלא להכין ממנו מנות אישיות לאירוח לחג – קבלו מתכון!!

מתנצלת שהפעם לא כל שלבי ההכנה מצולמים,
מאחר שעשיתי ניסוי ולא ידעתי שזה יהיה גם מתכון סופי.
לכן תמונות של המנה מוכנה.
מבטיחה בעתיד לעדכן תמונות.

מצרכים:
8 קישואים עגולים גודל בינוני
1.5 כוס פולנטה ללא בישול
2-3 כוסות יוגורט טבעי
מלח פלפל וסוכר
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, חתוכות גס
1 כוס תערובת גבינות
1.5 כף שמן זית

הוראות הכנה

 לקטום את החלק העליון של הקישוא, בעזרת סכין.
חשוב שהפתח לא יהיה צר מידי שנוכל להכניס את המילוי מבלי שהקישוא ייסדק / יישבר.

בעזרת כף – לרוקן את הקישוא , להצמיד את הכף עם הצד הקמור לדופן הקישוא ולנעוץ את הכף,
כך שיישאר דופן של 2 ס"מ עם קליפת הקישוא.
ולדחוף את הכף עד כמעט התחתית, מבלי לפצוע את הקישוא – לנעוץ את הכף, ככה מסביב עד שמתקבלת צורת עיגול.
בשלב זה – לאט, לאט לשלוף את הליבה של הקישוא. – זה הולך בצ'יק.

להכניס את הקישואים למים מומלחים ורותחים,
להביא לרתיחה לחכות 2-3 דקות ולהוציא.
להעמיד הפוך על הפתח שהמים יצאו.
מטרת הבישול – הוא ריכוך הקישוא וקיצור זמן האפייה.

הכנת  הפולנטה – אני השתמשתי בפולנטה אינסטנט. יש להכין את הפולנטה ע"פ הוראות היצרן.
בהוראות הכנה כתוב לשים מים / חלב – ובמקום זה השתמשתי ביוגורט 1.5% של תנובה – יצא שוס ומפתיע!!
לתבל במלח, פלפל ו…. קצת סוכר / אני שמתי "סוכרה דיאט "- לשבירת חומציות של היוגורט.

כשהפולנטה ספגה את הנוזלים, ועדיין חמימה – ממלאים את הקישוא.
(אם תתקרר תתקשה ויהיה קשה יותר לעבוד עם הפולנטה)

אופן מילוי הקישוא העגול:
שכבה ראשונה בקרקעית הקישוא – להמליח מעט ולשים את שכבת פולנטה – 3-4 ס"מ
שכבה 2 –  עגבניות מיובשות,
שכבה 3 – תערובת גבינות (עם קצת גבינה מעושנת נותן טאץ' נהדר, גבינת פרומעז),
תיבול במלח גס ואורגנו, מעל שוב פולנטה ו… זהו.
לשמן את הקישוא בעזרת הידיים שלא יתייבש בזמן האפייה.

אותו סיפור עם רוטב העגבניות והטונה,
לבשל רוטב עגבניות – מומלץ,  שיהיה קצת פיקנטי, כשמוכן להוסיף טונה משומרת ללא השמן.

וחוזר חלילה שכבת פולנטה, רוטב עם טונה, ופולנטה.
לשמן את הקישוא ולאפות בתוך הרוטב הנותר.
אפייה של כ 30 דקות בחום 180. "סה טו"

קישואים אפויים ברוטב עגבניות וטונה

קישוא עגול במילוי פולנטה וטונה ברוטב עגבנית

גיוונים / תחליפים – טופו, פטריות מוקפצות, פסטו, אגוזים…..

ניתן להכין מראש, וחמם בתנור שחומם מראש  ב 180 מעלות

 * גם בטמ'פ החדר יהיה טעים מאוד – לכן מתאים גם לפיקניק.

מה בטוח – ככה תראה הצלחת בסיום המנה 😉

קישואים במילוי פולנטה - הכל חוסל

קישואים במילוי פולנטה – הכל חוסל

מאחלת לכם חג שבועות שמח וטעים.

מוזמנים לבקר באתר שלי

Jessica – ארוחות בוקר & סלסלות פיקניק

www.jessica.co.il

יצירת קשר