קינוח בצק עלים – במילוי קרם וניל ושוקולד

לפעמים רואים קינוח שגורם לבלוטות הרוק לעבוד שעות נוספות….

ורק מפנטזים על הרגע לתת ביס במנה, אז זה מה שקורה עם המנה הזאת.
וכמו בפרסומת של H&O זה רק נראה יקר…
אז כאן –  זה רק נראה מסובך.

עם בצק עלים חמאה של מעדנות, שקיבלתי להתנסות הכנתי עם הילדים את הקונוסים.
פעילות שהם אוהבים – להכין משהו במטבח ביחד.

גלילות בצק עלים במילוי קרם שוקולד ווניל

קינוח בצק עלים - במילוי קרם וניל ושוקולד

להפשיר מראש את בצק העלים במקרר. לרפד את הקונוסים במנייר כסף. מאחר ולא היו מספיק גלילים מתכת, עטפנו קונוסים מעץ מתכלה חד פעמי, בנייר כסף ויצא מצויין. *בהערות למתכון יש קישור לקונוסים אפשר גם לקחת בבריסטוללגזור וליצור ממנו קונוס /גליל ולעטוף בנייר אפייה.
זמן הכנה 25 דקות
זמן אפיה 25 דקות
Total Time 1 שעה 20 דקות
Course קינוח
Cuisine חלבי
הגשות 15 קונוסים תלוי בגודל

רכיבים
  

להכנת הקונוסים

  • 1 מארז בצק עלים חמאה של מעדנות חשוב להפשיר מראש במקרר
  • 1 יחידה ביצים למריחה כל הקונוסים לפני אפייה

קרם למילוי וניל

  • 1.5 יחידה שמנת מתוקה
  • 1 יחידה פודינג וניל צרפתי מיימונ'ס אני מעדיפה את מיימונס בגלל הטעם

קרם למילוי שוקולד

  • 1.5 יחידה שמנת מתוקה
  • 1 יחידה פודינג שוקולד אמיתי של מיימונ'ס אני מעדיפה את מיימונס בגלל הטעם
  • 50 גרם שוקולד מריר גרוס גס

הוראות
 

  • להתחיל עם הכנת המילוי של הקרמים. להקציף את השמנת המתוקה כדקה, להוסיף את הפודינג. להמשיך בהקצפה עד במתייצב. אני הכנתי את הוניל העברתי לשקית זילוף והמשכתי עם הקרם שוקולד (ככה חסכתי שטיפת קערת המיקסר) כשקרם השוקולד מוכן מוסיפים פנימה את השוקלד הגרוס, לערבב ולהעביר לשקית זילוף. לשמור במקרר עד ההגשה.
  • לעטוף את הקונוסים גלילי בנייר כסף.לפתוח את הבצק, כשהניילון העוטף אותו כלפי מטה. לחתוך בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה א רצועות בעובי 2 ס"מ. ללפףאת הבצק מקצה אחד של הקונוס עד הקצה הזני. כך שתהיה חפיפה קטנה בכל ליפוף. על מנת שיאטום את הקונוס וגם שהביצה שנמרח על הבצק לא תגיע למטה אל נייר הכסף ותדביק את הבצק לנייר הכסף.
    ללפף את הבצק סביב הקונוס
  • ללפף גם סביב הגליל - את רצועת הבצק
    ללפף את הבצק סביב הגליל
  • ועוד ליפוף
    ללפף את הבצק סביב הגליל
  • לסדר על נייר האפייה את הגלילם והקונוסים
    לסדר על תבנית האפייה
  • בצק העלים תופח, תשאירו מרווח בים הקונוסים
    לסדר על תבנית האפייה
  • למרוח ביצה רק על החלק העליון , כמות קטנה של ביצה שלא תטפטף ותגיע לנייר האפייה.
    למרוח ביצה על הקונוסים
  • בתנור שחומם מראש 180 מעלות לאפות עד הזהבה כ 20 דקות
    חמרוח ביצה על בקונוסים
  • לחכות שהקונוס יתקרר, לפתוח את נייר הכסף, לשלוף בזהירות את הקונוס מתוך הבצק האפוי. ורק אז למשוך בתנועה סיבובית את נייר הכסף מתוך הבצק. אם הבצק נדבק, לשחרר בזהירות נייר הכסף.
    לחכות שהקונוס יתקרר
  • כל הקונוסים מוכנים למילוי.
    כל הקונוסים מוכנים למילוי
  • למלא את הגליל משני הצדדים בקרם
    למלא את הגליל משני הצדדים בקרם
  • ועכשיו ממלאים גם בשוקולד, יכולים להפתיע שכל צד ייתמלא בטעם שונה
    למלא את הגליל משני הצדדים בקרם
  • גלילות בצק עלים במילוי קרם שוקולד ווניל. תכנתי לפזר גם קצת אבקת סוכר ללוק..... אבל היה מאוחר מידי - נחטפו!!
    גלילות בצק עלים במילוי קרם שוקולד ווניל

Notes

למי שלא מכיר את הקונוסים - הנה קישור - ניתן לרכוש בחנויות של כלים חד פעמיים.  קונוסים מעץ מתכלה

מומלץ לאכול ביום ההכנה - אבל גם אלו שנאכלו יום אחרי המילוי..... וגם יומיים - היו טעימים.

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.