מעשה בעז…..
טוב, בשנת 1946 בעיר PUNTA DEL EATE שבאורוגוואי, נכנסה גברת למסעדה וביקשה כריך עם פרוסות דקות של גדי (בספרדית זה CHIVITO ) מאחר ורצתה להתנסות בטעם חדש ומעניין.
בעל המסעדה אילתר ובמקום ה CHIVITO השתמש בפרוסות דקות של פילה מניון. והוסיף שכבות נוספות להעשרת הטעם של הכריך ולעשות חגיגה לעיניים.
וכל השאר הוא היסטוריה והכריך היסטריה.
אז הנה הוראות ההכנה
ואל תשכחו כשתבקרו באורוגוואי – תטעמו מה CHIVITO
ותבקרו ב PUNTA DE ESTE, הריביירה "הצרפתית" של דרום אמריקה….
אז הנה המתכון:
מצרכים
**פרוסות שניצל בקר
לחמניות / ג'בטה אישיות
פלפל צהוב / אדום – חתוך לרצעועת דקות – לשים כף שמן זית
בצל – חתוך לטבעות דקות – לשמן עם כף שמן זית
עגבנייה פרוסה לפרוסות דקות
עלי חסה שטופים ומיובשים
ביצה קשה – חתוכה לפרוסות
חרדל דיז'ון
מיונז
מלח ופלפל גרוס
הוראות הכנה:
** השתמשתי בפרוסות שניצל מבשר עגל של "אדום אדום" שקיבלתי להתנסות
לפני הצלייה קצת "דפקתי" עליהם עם פטיש שניצלים – שיהיו דקים ורכים
תוספות לכריך יש להכין לפני הסטייקים
כך יהיו חמות בזמן הגשת ה צ'יביטו
לחמם מחבת סטייקים – פלנצ'ה – כשהיא ממש חמה וקצת מעשנת
עליה לצרוב את רצועות הפלפלים והבצל – לתבל באורגנו / תימין, מלח ופלפל שחור
לחצות את הלחמנייה
למרוח חרדל
להניח פרוסות בצל
מעל פרוסות עגבניות
מעל חסה
רק בשלב הזה להכין את פרוסות הסטייק בצריבה קלה – זמן ההכנה 2-3 דקות סה"כ (ביחד שני הצדדים)
מעט מיונז מעל הסטייקים
מעל פרוסות בצה קשה
ומעל הפלפלים
לסגור עם החצי השני של הלחמנייה – למעוך מעט
לפתוח פה גדול….. יאאאאמי!!!
תתמסרו לטעמים ותזהרו…. זה מטפטף וגם מתפרק .
בתאבון
גיוונים:
במקום ביצה קשה הנועזים אפשר גם לשים ביצת עין במקום
לצרוב נקניק /פסטרמה ולהוסיף לערימה
נהנינתם?
שתפו אותי בחוויה, יש לכם רעיונות שלכם – גם אשמח לשמוע.
המשך חופשה מהנה
ג'סיקה