החורף פשוט נעלם, נעלם!!!
מי שתפס את המקום שלו הוא אביב הפכפך, אובך, חום כבד, רוחות מזרחיות, עננים, ערפל…
האביב הזה, רק מרמז לנו מה צפוי לנו בסיומו – הקיץ…. וואי, וואי לא רוצה אפילו לחשוב על זה.
אם בתחילת האביב, תחילת מרץ כבר קיבלנו מכת חום של 36 מעלות, מה צופן לנו הקיץ?!?!
הדרך בה אני יכולה קצת לעודד, לנחם ולפנק – היא האוכל.
במטבחי נולדה מנה חדשה, שתהיה פשוט מופלאה ברעננותה ותצנן באופן מושלם את הימים הלוהטים, המחכים לנו מעבר לפינה.
אז איך הכל התחיל – הנה הסיפור,
לפני כשבוע ימים קיבלתי מתנובה מוצר חדש להתנסות. והפעם מדובר על מארז של 1 ליטר של יוגורט ביו 1.5% שומן.
היוגורט מגיע בקנקן של ליטר, מאוד נוח למזיגה, הטעם עדין, מרקם חלק – מומלץ לנער היטב לפני השימוש.
גם הילדים אהבו אותו עם הקורנפלקס.
יוגרט ביו 1.5% שומן – של תנובה
אז אחרי שטעמתי והתרשמתי, הבנתי שארומת הלימון תלך נפלא עם היוגורט החמצמץ.
הנה מתכון של הפלאן לימוני ליווי קרמל דבש לימוני
מצרכים
500 מ"ל יוגורט
2 שקיות ג'לטין ללא טעם
1/3 כוס מים (להמסת הג'לטין)
2-3 לימונים – לגרד את הקליפה ורק אח"כ לסחוט את הלימונים
6 כפות דבש
חופן אגוזי מלך (2-3 כפות)
2-3 כפות קליפות הדרים מסוכרים
אופן ההכנה
לגרד קליפת לימון בפומפיה דקיקה
להוסיף את גרידת הלימון ליוגורט
להמיס את הג'לטין לפי השלבים הבאים:
1. קערה עם 1/3 כוס מים
2. לפזר מעל המים את אבקת הג'לטין
3. להמתין שהגלטין ייספג במים, ותיווצר תערובת אחידה
1. לשים בצלוחית את מיץ הלימון – 6 כפות מיץ לימון (את ביתרת המיץ נשתמש לקרמל)
2. להוסיף לצלוחית 6 כפות דבש
3. להכניס למיקרו את הצלוחית עם הדבש והלימון ולהביא לרתיחה – להשגיח שלא יגלוש
(כדקה – דקה וחצי )
4. להוסיף את הג'לטין לתערובת הדבש והלימון ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
את תערובת הדבש,לימון והג'לטין – מוסיפים ליוגורט ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
לפזר קליפת הדרים בתבנית הפלאן
לצקת בזהירות את תערובת היוגורט, כך שקליפות ההדרים לא יזוזו מקרקעית הכלי
(זה יהיה חלק מהקישוט הטעים בפלאן).
כשהתבניות מלאות, להעביר למספר שעות למקרר – להתמצקות (4-5 שעות לפחות)
לאחר מספר שעות / לילה, בצמוד להגשה להוציא מהמקרר ולהכין את המנה להגשה
לנתק ולשחרר את דפנות הפלאו מהתבנית בעזרת סכין ללא שיניים (שלא ייפצעו את "קירות"הפלאן).
להפוך את התבנית על צלחת ההגשה, וללחוץ קלות סביב,
סביב וגם טפיחות קלות בחלק העליון של התבנית – עד לשחרור הפלאן.
לאחר שהפלאן השתחרר להרים בזהירות את התבנית.
במידה והפלאן לא משתחרר – להמשיך בלחיצות על התבנית, אתם תרגישו שהפלאן התנתק מהתבנית
להרים בזהירות את התבנית
והנה הפלאן החתיך!!
טוב הוא חתיך – אבל אנחנו פה כדי שיהיה מהמם לא?!
ממשיכים….
לשים בסיר:
5-6 כפות מיץ לימון סחוט
6 כפות דבש
ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב, הסירופ יצטמצם,
הבועות יהפכו לגדולות ואווריריות וצבע הקרמל יהיה חום וסמיך יותר
בשלב זה, מוסיפים את האגוזים לסירופ ונותנים לאגוזים לשחות בקרמל כ 2 דקות
חשוב מאוד, שהקרמל יהיה חם בזמן "בניית המנה" – כדי שהקרמל יתפזר באופן אסתטי ויפה, הוא חייב להיות חם!!
ניתן להכין מראש ולפניה הגשה – לחמם את הקרמל וטפטף מעל הפלאן ולהוסיף מלמעלה את האגוזים המקורמלים וגרידת הלימון.
ניתן לעשות מנות קטנות יותר – הנה דוגמה
וגם בתבנית גדולה משפחתית, ולאחר שפורסים, לזלף מעך את הקרמל, האגוזים וגרידת הלימון
מקווה שאהבתם את המתכון.
לגירסת לייט – להמיר את הדבש בדבש לייט.
לנועזים – להוסיף מעט פרחי לבנדר לקבלת ארומה נפלאה ועקצצת בלשון.
מאחלת לכם חג פסח טעים וכשר.
תיהנו מהחופשה עם הילדים, תזכרו – זו ההכנה שלנו לחופש הגדול 😉
מוזמנים לבקר באתר שלי
Jessica – ארוחות בוקר & סלסלות פיקניק