אני כל הזמן מחפשת אחר מתכונים עם קמח מלא.

עושה ניסיונות – מוסיפה מרכיבים משנה כמויות, וכשאני מגיעה לתוצאה הרצויה אני נהנית לחלוק את המתכון אתכם.

והפעם איך ידעתי שהמכון הצליח??

הילה הבת "המרכזית" שלי, לא רק נהנית להכין את העוגיות אלה – גם מאוד נהנית לאכול מהן..

הפסקתי לספור את הפעמים שאפינו ביחד עוגיות , אבל כשהיו מוכנות – טעמה ולא אהבה.

פעם בשבוע אנחנו מחדשים את מלאי העוגיות בבית.

המרקם של הבצק נעים לעבוד ולא דביק, נהדר עבור הילדים ולמאותגרי מטבח 😉

ללא חמאה ועל טהרת הקמח המלא.

שימוש בסוכר קנים – סוכר בעל גבישים קטנים ודקיקים. זהו הסוכר הכי פחות מעובד והכי מומלץ לשימוש . הוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים מאחר והוא מוכן מסירופ סוכר קנים.

וכך משיגים כמה דברים בפעולה מהנה מגבשת אחת!!!

זמן איכות משפחתי מבלים  ביחד אחר הצהריים או בשבת

יצירתיות – כל אחד בוחר איך לחתוך את העוגיות ולקשט אותן

אוכל בריאות – יש בבית ממתק / חטיף שהוא בריא יותר

מעורבות ילדים במטבח  – ופיתוח מודעות למרכיבים בריאים ומזינים

מתכון לעוגיות מקמח מלא שכיף להכין עם ילדים

מצרכים:

3 כוסות קמח מלא תופח

1  כוס סוכר קנים

2/3 כוס שמן קנולה

1 ביצה

1/3 כוס מים קרים

פרוסות עוגיות תמרים ואגוזים מרולדת קמח מלא
פרוסות עוגיות תמרים ואגוזים מרולדת קמח מלא

והנה המתכון הפשוט והקל, מכינים ומיד מתחילים לעבוד ללא צורך להשהות במקרר!!

אופן ההכנה:

להכניס למיקסר לפי הסדר את המצרכים

קמח מלא

להכניס את הקמח

  קמח וסוכר קנים

 להוסיף לקערת המיקסר את סוכר הקנים

להוסיף את הביצים והשמן

 להוסיף את הביצים, מים והשמן ולהתחיל לערבל

  לערבל את כל המצרכים

 לערבל את כל המצרכים ביחד

  עד לקבלת מרקם אחיד

החומרים מתחילים להתחבר

 

IMG_0868

מערבלים עד שתערובת נהיית אחידה

  להמשיך וללוש ידנית, עד לקבלת מרקם נעים ולא דביק

להעביר למשטח מקומח ולהמשיך וללוש ידנית

  במידת הצורך להוסיף עוד קמח

במידת הצורך להוסיף עוד קמח, עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק

IMG_0873

 לשים עד שהקמח ייספג בבצק והבצק לא יידבק למשט העבודה

עד שמתקבל בצק חלק ונעים למגע ולא דביק

עד שמתקבל בצק חלק ונעים למגע ולא דביק

לחתוך לכמה חתיכות שתרצו

לחתוך לכמה חתיכות שתרצו.

 אם תרצו להכין:

רולדה – תצטרכו חתיכת בצק גדולה יותר

לעוגיות חתיכות בצק רותם תרדדו ותקרצו צורות עם חותכנים

לעוגיות שחותכים מ"נקניק"  בצק, ככה לרוב אני מסיימת את הבצק כשלילדים לא בא יותר להמשיך

IMG_0877IMG_0881IMG_0885IMG_0892IMG_0912IMG_0914IMG_0916

להכנת הרולדה

תמרים עם אגוזים / נוטלה / חלבה  / פירות מיובשים / עם מעט ריבת שזיפים-משמש  ופזר קוקוס

IMG_0899למרוח את ממרח התמרים, מעל לפזר קינמון ואגוזים

IMG_0902

לגלגל לאורך את הרולדה, גלגול צמוד ולא רפוי מידי , כדי שהמילוי יישאר במקומו.

IMG_0903

לסיים את הגלגול של הרולדה כשהפתח כלפי מטה

IMG_0904

  לחתוך לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ, (בעזרת סכין חדה ולא משוננת

IMG_0906

לסדר בתבנית האפייה, עם רווחים קלים

IMG_0911

ככה זה כשמחייכים אל הבצק – הוא מחייך בחזרה 😉

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות

במשך כ – 20

את פרוסות הרולדה 25 דקות – הן עבות יותר.

אפייה מוצלחת וטעימה.

לקרר את העוגיות ולשמור בכלי אטום.

IMG_0922

ומקרוב עוגיות הרולדה החינניות

IMG_0919

IMG_0929

מגדל מתוק מלא באהבה ובריאות, בטוח יחמם לחם את החורף – אבל לא רק…

IMG_0918

אשמח לשמוע מה הילדים שלכם חשבו על העוגיות, ואם יש לכם רעיונות נוספים – מה אפשר לעשות עם הבצק שלי.

שבוע טוב

ג'סיקה

מוזמנים לבקר באתר שלי

 www.jessica.co.il

34 תגובות

    1. הי עד, איזה הפתעה נהדרת!!!
      בהחלט ניתן ללא מיקסר, קצת יותר עבודת ידיים.
      אבל הבצק הוא מאוד ידידותי למשתמש.
      תיהנו מהיצירה המתוקה והמשותפת.
      מחכה לשמוע איך יצא – יום מקסים.
      ג’סיקה

      1. בוקר טוב אתי,
        איזה כיף לקרוא.
        שמחה שאהבת.

        אני מעלה מתכון לחנוכה מקמח מלא, נטול טיגון – שווה לעקוב.
        יום נפלא ג’סיקה

          1. הי אתי, לסוכר קנים יש טעם מאוד עדין – ממש כמו סוכר רגיל.
            סוכר קנים מופק מקני סוכר והוא סוג הסוכר שהכי פחות מעובד מבין כל הסוכרים.
            המולסה היא סירופ סמיך כהה, הנוצר כתוצאה מבישול ממושך של מיץ קנה סוכר או סלק סוכר, המתבצע בעת זיקוק הסוכר הלבן. לכן הטעם חזק כל כך.

            סוכר קנים אפשר לרכוש בבית טבע או סופרים עם מוצרי בריאות
            ספרי איך יצא המתכון 🙂

  1. קצת לא התחבר לי עניין הבריאות וכל הסוכריות הצבעוניות . את המתכון הבסיסי אני הולכת לנסות כעת עם בני בן ה-3 שממש אוהב לאפות ובמקום סוכריות נשים שומשום/צימוקים/פירות יבשים וכיוצב' כדאי לנסות!!!

    1. הי אפרת,
      תודה על התגובה.
      הקטע הבריאותי כמובן שמתייחס לבצק ולא לתוספות.
      לפעמים כדי לקרב ילדים לאוכל בריא עוזר "לקשט" במרכיבים פחות "בריאותיים"
      אני מנסה לגוון גם וגם – אבל כל אחד עושה בביתו כראות עיניו.
      אשמח לשמוע איך יצא.

  2. היי ג'סיקה!
    שמי סאני ואני מודה לך על המתכון הוא הפך אצלי לקבע… כל שישי מכינה לשאר השבוע… (אני מכינה מהבצק רולדות ממולאות בממרח תמרים או בשוקולד, עם אגוזי מלך לפי המצב רוח…)
    אני רק חייבת לציין שלאחר מספר פעמים שהכנתי את העוגיות, הרגשתי צורך לשנות קצת את המתכון, בעיקר כי כמות העוגיות לא הספיקה לי למשך כל השבוע… (-:
    אז מה שעשיתי זה פשוט הגדלתי את כמות הקמח ל- 4 כוסות קמח, ואת המים משליש כוס מים לשלושת רבעי כוס. הבצק יוצא הרבה יותר גמיש ונוח לעבודה וכמובן כמות העוגיות גדלה… (-: כמות הבצק מספיקה ל-4 רולדות בינוניות שאותן אני פורסת באופן דק יחסית, ככה אני מרגישה נוח לאכול יותר מ- 2-3 יחידות עם הקפה… (-: תודה ושבת שלום!

  3. נראה מעולה! הולכת להכין..
    שאלה: אין לי קמח מלא תופח, אפשר להכין עם קמח מלא רגיל ולהוסיף אבק אפיה?

    1. הי ורד,
      בכוס קמח שמים כפית אבקת אפייה.
      שיהיה בהצלחה וטעים 😉

      אני מעלה מתכון לחנוכה, נטול טיגון – שווה לעקוב.
      יום נפלא ג’סיקה

    2. הי ורד,

      בכוס קמח שמים כפית אבקת אפייה.
      ניתן להשתמש בקמח מלא תופח
      שיהיה בהצלחה וטעים 😉

      אני מעלה מתכון לחנוכה, נטול טיגון – שווה לעקוב.
      יום נפלא,
      ג'סיקה

  4. מתכון מעולה. אימצתי. מכינה בעיקר אותו לילדים. תודה רבה. אם יש לך עוד מתכונים מקמל מלא אשמח לשמוע

    1. תודה יהודית,

      אני מעלה מתכון לחנוכה מקמח מלא, נטול טיגון – שווה לעקוב.
      יום נפלא ג’סיקה

    1. בוקר טוב קרן,
      בכוס קמח שמים כפית אבקת אפייה.
      שיהיה בהצלחה וטעים 😉

      אני מעלה מתכון לחנוכה, נטול טיגון – שווה לעקוב.
      יום נפלא ג'סיקה

  5. היי
    נראה מתכון מעולה, אני רוצה לנסות אותו היום אחהצ.
    האם העוגיות טעימות לילדים בלי שום תוספת מעבר לבצק?
    האם אני יכולה להשתמש בסוכר דמררה שיש לי בבית?
    תודה

  6. יוצא פשוט נפלא… הילדות טרפו וגם המבוגרים… ממש לא מרגישים שזה "בריא" ;0)
    תודה רבה!!!

    1. הי פזית בהחלט אפשר להמיר את השמן בחמאה.
      הייתי ממליצה לתת לבצק לנוח במקרר חצי שעה לפני שעובדים איתו.
      כדי לייצב את הבצק,
      חג שמח 🙂

  7. נראה נהדר!
    אני רוצה להכין רולדת תמרים ואגוזים או רולדת חרובים ואגוזים.
    יש לי שאלה לגבי הסוכר – האם ניתן לשים דבש במקום סוכר הקנים? אם כן אז מהי הכמות?
    אודה לתשובה.

    1. הי ענת,סליחה על התגובה המאוחרת.
      חושבת שאפשר להמיר את סוכר הקנים בדבש.
      לשים קצת פחות – 2 כפות פחות

      ספרי איך יצא 🙂

    1. הי מיכל, בהחלט אפשר להמיר את הקמח וגם להקטין את כמות הסוכר 🙂
      תודה על השאלה

    1. הי נטי,
      האם השתמשת בסוכר קנים וקמח מלא – כי אלו נותנים את הצבע.
      אולי השתמשת בסוכר אחר? שיש בהם פחות מולסה ולכן הצבע לא כהה?
      אשמח לקבל תגובה ממך.
      ג'סיקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.