שבוע שלם שאני סביב תותים, אפשר לקרוא לזה קדחת תותים .

תותים....
תותים….

בהרצליה יש שדות תותים  – נכנסים ומבקשים תותים – וקוטפים לכם את הכמות המבוקשת.

הארומה שהתותים מפיצים בעונה הזאת – ממש משכרת.

ריח מתקתק – אי אפשר לעמוד בפיתוי.
הצבע  האדום הבוהק , נקודות חן מהממות

אז מה הכנתי עם התותים אתם שואלים?!

לפני המתכון, מכניסה עוד אלמנט בסיפור, אני חברה בקבוצה של
"נסייניות אוכל" ומידי פעם אני מקבלת מוצרים לטעימה, בדיקה.

הפעם קיבלתי להתנסות את הגבינה הצפתית של פיראוס 9% שומן.
אחרי שטעמתי וטעמתי – גבינה עם מרקם חלקלק ונעים, מליחות מעודנת שלא משתלטת עלך המנה.
נראה לי חיבור כל-כך טבעי עם תותים.

וזה מה שיצא:

סלט תותים ורוקט ברוטב קרמל עם לבבות גבינה צפתית "דליקטס" וגרעיני חמנייה קלויים.

חומרים:

שקית עלי רוקט שטופים

סלסלת תותים – שטופים ומיובשים

מארז גבינה צפתית דליקטס פיראוס של תנובה

רוטב קרמל (מתכון לרוטב בהמשך)

2-3 מלפפונים

פלפל שחור מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

לקטום את העוקץ של התותים ולפרוס לאורך  – כך יהיו לכם לבבות תותים

פרוסות תותים - לבבות אדומים
פרוסות תותים – לבבות אדומים

לשים את עלי הרוקט בקערה גדולה ו"לאוורר" אותם – לתת להם אוויר לנשימה אחרי שהיו סגורים בשקית 😉

גבינה צפתית של פיראוס 9%
גבינה צפתית של 9% "דליקטס"של  פיראוס

לחתוך את הגבינה, אני השתמשתי בפורמה בצורת לב – שיתאים ללבבות התותים

לפרוס את המלפפון

טבעות מלפפונים, משדרג כל סלט
טבעות מלפפונים, משדרג כל סלט

בעזרת מכשיר לגילעון תפוח עץ – יש הקוראים לו "תפוחן"
קוטמים את קצות המלפפונים, חותכים את המלפפון שהאוכל יהיה באורך המכשיר,
להכניס למרכז המלפפון ובתנועה סיבובית וכך הליבה נחתכת וכשמושכים החוצה את המכשיר הליבה יוצאת.
מתקבל "גליל" מלפפוני – פורסים את המלפפון. וגם את הליבה כמובן.

לערבב את כל החומרים יחד בקערה.

ולטפטף בנדיבות את רוטב הקרמל מלעלה. (המתכון המפורט לרוטב למטה)

רוטב קרמל
רוטב קרמל

לערבב עם הרוטב ולפזר גרעיני חמנייה קלויים

להגיש בגיבעי זכוכית – הרי כשזה יפה יותר, זה גם טעים יותר!!

ההגשה תמיד עושה שיהיה טעים יותר
ההגשה תמיד עושה שיהיה טעים יותר

התותים יהיו איתנו עוד כחודשיים – תהנו מהם, הם בשיאם!!

שבוע נפלא,

ג'סיקה

מוזמנים לבקר באתר שלי

www.jessica.co.il

רוטב קרמל 

מצרכים

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס חומץ טבעי/הדרים

1 כף מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף אבקת שום

1/3 כוס שמן קנולה

הוראות הכנה:

לשים בסיר את החומץ והסוכר והמלח

לחמם ולהביא בזהירות לרתיחה, תוך כדי ערבוב.
!! להשגיח שהקרמל לא ייגלוש!!!

כאשר מתקבלת תערובת אחידה, להוריד מהאש, להוסיף את אבקת השום בהדרגה  – עד שהיא נבלעת בתערובת.
לא דאוג אם נוצרים  גושים – הם יימסו בהמשך.
להוסיף את הפלפל השחור
כאשר התערובת תתקרר להוסיף את השמן.
לשמור בצנצנת במקרר ולנער היטב לפני השימוש.

ממליצה להכין כמות משולשת – היא כבר תגמר בלי שתשימו לב.

נהדר להשתמש בה בירקות מוקפצים ועוף מוקפץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.