כל בשלן אוהב לגוון את המטעמים במטבח,
ולפעמים גם מוצר קנוי יכול לעשות את העבודה בצורה מפתיעה ומאוד טעימה.
זו המסקנה שלי.
קיבלתי להתנסות 3 סלטים חדשים של שטראוס, מסדרת "סלטי השוק"
סלט קינואה – מכיל קינואה ועדשים שחורות, עלי פטרוזיליה רעננים, גזרים צעירים חתוכים דק, גרידת לימון מרעננת ומתקתקות עדינה
סלט בעל מרקם עדין אך יחד עם זאת בכל ביס מרגישים מה הכניסו לסלט
הקינואה עוטפת ומחבקת לתוכה את העדשים השחורות ברמה של על דנטה – וכך שבכל ביס יש להן נוכחות,
הגזר החי בתוך הסלט גם הורגש
והלימון נותן את הטוויסט החמצמץ והאהוב עלי.
אני הכנתי עם סלט הקינואה – רול חסה נפלא וטרי, 2 דקות עבודה.
לפרוס עלי חסה שטופים ליצור "מיטת" חסה לשים 3 כפות של הסלט ולגלגל. וזהו!!
ארוחה שלמה ב"כריך" חסה מגולגל'
סלט קטניות פיקנטי– חופן עשיר של שעועיות אדומות ולבנות בבישול מדויק,
גרגרי חומוס טריים, בצל מהשדה, עלי פטרוזיליה רעננים וחריפות מעודנת של פלפל ירוק.
לסלט הזה באמת, אי אפשר להישאר אליו אדישים. הוא פיקנטי על גבול החריף.
כל אחד לפי הרגישות שלו לפלפל ירוק חריף.
הארומה שלו עולה כבר כשפותחים את הקופסה.
השעועיות מבושלות בדיוק מפתיע, נימוחות בפה, אבל שלמות למראה. גרגרי החומוס משלימים את המרקם וצבע.
התיבול נהדר, משדרג סלטים אולטימטיבי – אני מלבד קצת לימון, לא הוספתי לסלט כלום.
סלט שהוא ארוחת בריאות עם תיבול מפתיע ומעקצץ!!
סלט עדשים– חופן עדשים שחורות, ג'וליאנים של גזר בבישול איטי ובצלצלים מקורמלים וחתוכים.
כאן בשונה מהסלט הקודם – כל הירקות והעדשים בושלו, כך שהמרקם רך יותר וגם עדין יותר בטעמים – פחות חצוף.
כאן הלכתי על מנה אפויה שטעימה חמה וקרה
פטריות שמפניון במילוי סלט עדשים של שטראוס בתוספת גבינת פרומעז.
לשים את העדשים על בסיס התבנית
להוציא את רגל הפטריות, ולמלא את הפטריות בסלט העדשים של שטראוס ולהוסיף כדור גבינת עיזים (לגלגל עם הידיים)
להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות, ולאפות במשך 20 דקות, עד להזהבה של כדורי הגבינה
סלט העדשים מתחבר נפלא עם הפטריה וגבינת העיזים
מצע של עלי רוקט עם מלפפונים – מנה קלה ומרעננת!!
במארז ההתנסות קיבלתי גם קופסא נהדרת ומאוד שימושית
אחסונית Clip it to go של סיסטמה (מבית ארקוסטיל)
בסיס + מכסה פנימי בעל חלוקה + קופסה לרוטב + מכסה הסוגר את הקופסה באופן אטום.
וההפתעה – סכים ומזלג מתפרקים – שהיו מאוד שימושיים.
וכך המנה נארזה