חנוכה עבור רוב האנשים, זה סופגניות…. לביבות…. טיגונים.
ואני כל שנה, תוהה כמה ימים אחרי סוכות יתחיל הריח של הטיגון הזה לעלות מהקונדיטוריות….
מה לעשות, אני מאלה שלא אוהבים סופגניות…. יוצאת מהארון כל שנה.
ברור שאפשר לאפות סופגניות ויש מתכונים לרוב ברשת.
ודווקא בגלל זה, אני מאתגרת את עצמי מחדש בכל שנה מנסה למצור מתכון חדש "חנוכתי" –
והפעם בהשראת ילדים הנפלאים.
הכנתי סביבונים מלוחים!!!
ללא טיגון, מקמח מלא, אפויים בתנור במילוי גבינה דלת שומן – גבינת כנען של פיראוס, תנובה.
מוכנים? בואו נסובב את המתכון :
מצרכים:
חמרים לבצק
אופן הכנה:
לערבב ביחד את חומרי הבצק, עד לקבלת בצק רך ואחיד – לא דביק ולא פירורי.
(אם דביק להוסיף מעט קמח, אם פירורי להוסיף מעט מים)
מערבבים את כל חומרי המילוי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לוקחים סביבון ילדים עם בסיס ומכסה, ממלאים את הבסיס בבצק.
מהדקים לדפנות עד שנוצרת גומה.
ממלאים את הגומה בתערובת הגבינה – לא יותר מידי.
ובבצק הנותר מכסים את הגבינה, מהדקים – כך שתהיה שכבת בצק חלקה.
אופים בתנור שחומם מראש 170-175 מעלות.
כ 30-35 דקות, עד הזהבה.
להוציא מהתנור ולקרר.
לנעוץ שיפוד, שישמש כידית לסיבוב הסביבון.
לנעוץ לאט ובעדינות כדי לא לשבור את בסיס הסביבון.
השיפוד לא צריך לעבור את הבצק!!
הסביבון גם יסתובב קצת, בהתחלה…
חג שמח, שמח!!
ובתאבון.
אפשר להרגיש באווירת החג גם בלי טיגונים 😉
מוזמנים לבקר גם באתר שלי Jessica ארוחות בוקר וסלסלות פיקניק