מתכון ביס לשבועות – שבלולי בצק פריך גבינה ויוגורט

מתכון ביס לשבועות – שבלולי בצק פריך גבינה ויוגורט

ביס שבועות - שבלולי בצק פריך במילוי גבינה

אוהבים לחדש ולהפתיע בכל שנה בשבועות?! 

גם אני 🙂

אז הנה רעיון למתכון קל, טעים שגם יקשט לכם את השולחן

מתכון לשבלולי בצק פריך
במילוי גבינות ויוגורט מתובלים

לבצק פריך – מצרכים

2 כוס קמח (300 גרם)
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 מביצה קטנה
1 כפית מים קרים
כפית קטנה מלח

אופן ההכנה של הבצק הפריך:
שמים בפודפרוססור, את כל החומרים ומעבדים קצרות לתערובת אחידה
במידה ולא מתגבש – להוסיף עוד כף מים קרים
לערבל את הבצק כמה שפחות ושיישמר המרקם הפירורי.
אוספים את פירורי הבצק לכדי כדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לפחות שעה.

אל תפספסו מתכון נוסף לשבועות עם בצק פריך עוגת גבינה ניו יורק

חומרים למילוי

ממרח יוגורט כבסיס לשבלולי הבצק פריך

1/2 כוס יוגורט עיזים של תנובה 5% – בעל מרקם קליל וטעם עדין

1 כף מיונז

1 כפית שום גבישי

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

תימין / אורגנו, מעט צ'ילי כתוש
לערבב הכל יחד

ממרח יוגורט לבסיס שבלולי הגבינה לשבועות

שכבה שנייה של המילוי

2 כפות זיתי קלמטה קצוצים

כף עגבניות מיובשות בשמן טחונות או קצוצות דק

3 כפות פלפל צהוב קצוץ לקוביות

3 כפות של גבינת פטה עיזים של תנובה 5% מגורד גס
חשוב לסנן היטב את הגבינה והיא יבשה ומעקצצת כמו שצריך

מרכיבי המלית לשבלולי הגבינה לשבועות

לרדד את הבצק ולחלק לשני מלבנים, בגודל של 45X25 ס"מ
חשוב שהבצק לא יהיה עבה.

מורחים את תערובת היוגורט על הבצק המרודד

ומעל מורחים את העגבניות המיובשות

למרוח על מלבן הבצק את הממרחים

מעל העגבניות המיובשות  מפזרים את שאר המרכיביםמפזרים את שאר המרכיבים מעל העגבניות המיובשות

מפזרים את שאר המרכיבים מעל העגבניות המיובשות

כל המרכיבים מצאו את מקומם...

לגלגל לגלילות מאורכות

לחתוך עם סכין חדה את הגלילות לפרוסות

פרוסות הגלילה שיהפכו לשבלולים, לא נורא אם נמעך, כשתניחו בתבנית אפשר לסדר את הצורה.

פרוסות הגלילה שיהפכו לשושנים

אם תקררו את הגלילה לפני החיתוך יהיה קל  יותר לפרוס את הגלילה

להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה

ליצור את הצורה שרוצים

ליצור את הצורה, כיתוב מהשבלולים

למרוח בביצה בין השבלולים – הביצה תשמש כמו דבק.
והצורה לא תתפרק

למרוח ביצה על שבלולי הבצק הפריך

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות

לאפות עד הזהבה

ביס שבועות - שבלולי בצק פריך במילוי גבינה

שיהיה חג שבועות שמח 🙂

אל תשכחו לספק איך יצא לכם

ג'סיקה

סלסלת גבינות מפנקת לשבועות כבר יש לכם?

אם טרם התארגנתם – מזמינה אתכם לאתר שלי – אשמח לפנק אתכם

ארוחות בוקר & סלסלות פיקניק של JESSICA

יצירת קשר