אוהבים לחדש ולהפתיע בכל שנה בשבועות?!
גם אני 🙂
אז הנה רעיון למתכון קל, טעים שגם יקשט לכם את השולחן
מתכון לשבלולי בצק פריך
במילוי גבינות ויוגורט מתובלים
לבצק פריך – מצרכים
2 כוס קמח (300 גרם)
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 מביצה קטנה
1 כפית מים קרים
כפית קטנה מלח
אופן ההכנה של הבצק הפריך:
שמים בפודפרוססור, את כל החומרים ומעבדים קצרות לתערובת אחידה
במידה ולא מתגבש – להוסיף עוד כף מים קרים
לערבל את הבצק כמה שפחות ושיישמר המרקם הפירורי.
אוספים את פירורי הבצק לכדי כדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לפחות שעה.
אל תפספסו מתכון נוסף לשבועות עם בצק פריך – עוגת גבינה ניו יורק
חומרים למילוי
ממרח יוגורט כבסיס לשבלולי הבצק פריך
1/2 כוס יוגורט עיזים של תנובה 5% – בעל מרקם קליל וטעם עדין
1 כף מיונז
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
תימין / אורגנו, מעט צ'ילי כתוש
לערבב הכל יחד
שכבה שנייה של המילוי
2 כפות זיתי קלמטה קצוצים
כף עגבניות מיובשות בשמן טחונות או קצוצות דק
3 כפות פלפל צהוב קצוץ לקוביות
3 כפות של גבינת פטה עיזים של תנובה 5% מגורד גס
חשוב לסנן היטב את הגבינה והיא יבשה ומעקצצת כמו שצריך
לרדד את הבצק ולחלק לשני מלבנים, בגודל של 45X25 ס"מ
חשוב שהבצק לא יהיה עבה.
מורחים את תערובת היוגורט על הבצק המרודד
ומעל מורחים את העגבניות המיובשות
מעל העגבניות המיובשות מפזרים את שאר המרכיבים
פרוסות הגלילה שיהפכו לשבלולים, לא נורא אם נמעך, כשתניחו בתבנית אפשר לסדר את הצורה.
אם תקררו את הגלילה לפני החיתוך יהיה קל יותר לפרוס את הגלילה
להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה
ליצור את הצורה שרוצים
למרוח בביצה בין השבלולים – הביצה תשמש כמו דבק.
והצורה לא תתפרק
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות
לאפות עד הזהבה
שיהיה חג שבועות שמח 🙂
אל תשכחו לספק איך יצא לכם
ג'סיקה
סלסלת גבינות מפנקת לשבועות כבר יש לכם?
אם טרם התארגנתם – מזמינה אתכם לאתר שלי – אשמח לפנק אתכם