מסיבת יום הולדת פיג'מות חוויה בלתי נשכחת

מסיבת יום הולדת פיג'מות חוויה בלתי נשכחת

DSCF8481

3 פעמים בשנה, אני צריכה להמציא מחדש את הגלגל….
בכל יום הולדת של אחד מהילדים שלי, מנסה לחוב איך להפתיע ולרגש אותם מחדש – שביום ההולדת שלהם הם יהיו המלך או המלכה!!

3 ילדים (שיהיו בריאים – טפו…)

יומולדת 9 לנועה שלי, בכורתי, צריך מסיבת בנות, כן זה הגיל הזה…

התלבטנו רבות, עד שהלכנו על מסיבת פיג'מות, מה עזר לקבל את ההחלטה – זו "הפעלה בתיבה" (קישור בסוף)

ערכה מקסימה ובה הפעלות רבות בנושא מסיבת פיג'מות, עם כל האביזרים וכלי עזר לאותה משימה – הכל מושקע, מעוצב מבחינה גרפית, אסטטית, קלה וברורה לתפעול.

מחולק לשקיות ממוספרות התואמות פלייר מצורף ובו הסברים על כל משימה ויש גם DVD המסביר את ההפעלות – בקיצור מומלץ!!!!

ולעניינו – חשבתי מה יכול להתאים מבחינת כיבוד למסיבת פיג'מות – ירח, כוכבים, חלומות….
אז זה מה שיצא:

הכנתי מראש נשיקות וירחים על מקל ממרנג.

המתכון לנשיקות/מרנג על מקל –

200 גרן חלבון

400 גרם סוכר

קורט מלח וקורט
קרם טרטר(לא חובה)

הוראות הכנה

להקציף במהירות גבוהה כ 7-9 דקות
הסימן עבורי, כשאני כבר לא שומעת את גרגרי הסוכר מתחככים בדפנות הקערה (נמסו) ודפנות הקערה כבר קצת התחממו.

להקציף את החלבונים עם המלח וקרם טרטר, כשכבר יש הררי קצף לבן,  להוסיף בהדרגה את הסוכר.
וכמובן כשמרימים את המקצפת – הקצף יציב.

להכין דף ובו מודפסים כוכבים וירחים , לתכנן גם מרחק בין הצורות כך ששיפוד קטן יצליח להתמקם בין הצורות, מבלי לגעת בהן.

מעל הנייר להניח נייר אפייה, אפשר לקבע עם נייר דבר – ליתר ביטחון, שלא יזוז.

מעבירה לשקית זילוף עם צנתר כוכב עם פתח צר.

ממקמת את השיפוד על הירח ומזלפת על הקו המתאר של הירחים וממלאת את הצורה המרנג

לסיום פיזרתי מעט סוכר

ירח ממרנג על מקל

אותו הדבר עם הכוכבים, רק יש לטפטף מעט צבע שתבחרו ולערבב ורק אז להעביר לשקית זילוף חדשה.

לזלף כמו בירח ולבסוף לפזר סוכריות

 על מקלכוכבי מרנג מנצנצים

לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 120 מעלות, במשך 3-4 שעות.

לאחר שהמרנג התקרר לחלוטין, לנתק בזהירות מנייר האפייה ולשמור בקופסה אטומה (נשמר היטב למעלה משבוע)

האתגר הבא – "הר כפיתיות" (כך הילה הציעה שנקרא למנה, אחרי סיעור מוחות משפחתי..)

יצרתי מאין הר קטן / גבעה על גבול צורת החרוט, אותה בניתי על דלי  מתכת קטן – שיהיה בסיב יציב ויגביה את ה"הר"

נעצתי את הכפיות בשכבות.

בסיס הפלסטלינה ל"הר כפיתיות"

מבט מלמעלה של מבנה הכפיות

והחלתי למלא בשלל טעמים – תוך שימוש חוזר בצבעי הטורקיז, כסף, לבן וסגול

נשיקות /  קרם שוקולד לבן /  קצפת / נוטלה / גאנש…..

DSCF8336

כפית מתוקה וחלומית

והכנסתי למקרר…

אתגר הבא עוגת יום ההולדת……….. עוגת דובונים

חברה טובה הראתה לי לפני שבועיים תמונה של עוגה שראתה ברשת, כשנועה ראתה אותה – לא היה כאן ספק מה תהיה העוגה!!

אפיתי 5 עוגות בקוטר של  18 ס"מ

המתכון הוא של טל כץ מ"שוגה", מתכון שאני מאוד אוהבת, רק שאני ממירה את הקמח הרגיל בקמח מלא!!

עשיתי את הכמות כפול 2!

DSCF8307

מתכון לעוגת השוקולד

חומרים:
150 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
2 כוסות סוכר
1/4 2 כוסות קמח תופח
3 כפות קקאו
1 כוס שמן
1 כוס מים

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד.
מקציפים את הביצים והסוכר על מהירות גבוהה 7 דקות.
מערבבים קמח וקקאו בקערה נפרדת.
מוסיפים לקצף תוך כדי ערבוב: שוקולד, מים ושמן.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

גזרתי נייר אפייה שריפד את תחתית התבניות, את הדפנות מרחתי בחמאה ופיזרתי סוכר שנידבק לדפנות ומנע מהעוגות להידבק.

ורק אז מלאתי עד חצי מגובה התבנית בבלילה של העוגה.

אופים בתבנית עגולה 24-26 ס"מ בחום 160 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.

רק כאשר העוגות קרות – אפשר להתחיל במשימת ההרכבה.

האחיינית המוכשרת שלי רתם, נתנה לי מתכון לקרם שוקולד לבן – כי זה מה שנועה רצתה בעוגה.

מתכון לקרם – 
25 גרם שוקולד לבן + 25 מל שמנת מתוקה, להמיס. ולקרר

להקציף 250 מל שמנת מתוקה, כשהשמנת מתחילה להתמצק, להוסיף בהדרגה את קרם השוקולד הלבן ולהמשיך להקציף, עד לקבלת קצפת יציבה.

היחסים לקרם השוקולד הלבן  25 גרם שוקולד לבן + 25 מל שמנת מתוקה + 1 שמנת מתוקה להקצפה.

(לעוגת הדובונים השתמשתי בכמות  כפול 5.)

חלקתי 2 את כל הקרם.
חצי אחד לציפוי הלבן של העוגה

את החצי השני חילקתי ל 4, וצבעתי בצבעי הדובונים, מעל כל שכבה למרוח צבע אחד ולהניח מעל את העוגה הבאה.

מעל כל שכבה למרוח צבע אחד ולהניח מעל את העוגה הבאה

ם שוקולד לבן צבוע בצבעי הדובונים

למרוח את כל השכבות ולהניח את העוגה האחרונה מעל

כשהעוגה מורכבת, והקרם קר ויציב מתחילים לצפות ולהחביא את כל השוקולד מתחת לקרם שוקולד לבן …

מצפים את העוגה בקרן שוקולד לבן

שהעוגה מצופה בלבן, מצמידים את הדובונים לקרם

DSCF8343

ולמקרר… וכשיגיע שלב העוגה – ייתנו לה כבוד ב כניסה חגיגית

ועיצבנו את הסלון….

DSCF8492

DSCF8348

כיסוינו את החלונות באל-בד והדבקנו כוכבים

DSCF8462DSCF8384DSCF8399DSCF8410

DSCF8452

DSCF8435

DSCF8429

DSCF8425

DSCF8427

DSCF8453

DSCF8354

DSCF8471

DSCF8473

DSCF8481

היו חטיפים ופיצות אישיות HOME MADE

DSCF8454

זהו……. תם ונשלם, עוד יומולדת מהנה, מאתגר – אבל בעיקר שמח!

DSCF8489

שמחה לצרף את הקישור לתיבת ההפעלות, דברו עם דיקלה המקסימה – היא תעזור ותייעץ בשמחה – יש לה רעיונות נהדרים.

http://www.t-hafalot.co.il/

וכמו תמיד, מזמינה אתכם לבקר באתר שלי www.jessica.co.il

חג שמח ושבוע נפלא!

ג'סיקה 🙂

יצירת קשר

יצירת קשר

לקוחות יקרים, החל מהתאריך 6-9 עד 21-9 תכנית העבודה התמלאה
ולא נוכל לקחת הזמנות נוספות מתנצלים ומאחלים לכם שנה טובה
 ג'סיקה ❤️