מנת פסטה חגיגית, נפלאה לשבועות. ויכולה לפנק כל השנה.
המתכון נולד כשראיתי את הפסטה בחנות.
פסטה בשם CANNERONI, שזו פסטה בצורת צינור (שיהיה אפשר למלא) ונמוכה – גובה של 4 ס"מ בערך. אני בחרתי בצורה הזאת כי זה בגודל של ביס, וקל למלא ולגוון במילוי. כמובן שאפשר כל צורה אחרת של פסטה שניתן למלא אותה.
מצרכים
למילוי הבטטה פסטה למילוי (אני הכנתי עם CANNERONIׂ) 2.5 כוסות בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 1/2 מיכל שמנת מתוקה 1/3 כפית מלח קןרט אגוז מוסקט פלפל שחור גרוס לפי הטעם
למילוי תפוח האדמה 2 כוסות פירה תפו"א 1/2 כוס גבינת רוקפור של תנובה מגוררת 1/2 כוס גבינת קשקבל של תנובה מגוררת
גבינת פרמזן לגרור מעל הפסטה לפני האפייה חלב לתבנית
אופן ההכנה
לבשל את הפסטה עד למצב אל-דנטה, לא רך מידי – כדי שהפסטה תשמור על הצורה שלה ותהיה יציבה מספיק למילוי.
אם תבשלו מעבר לנקודה הזאת – הפסטה תתפרק ואי אפשר יהיה למלא אותה!! כשהפסטה במצב של אל-דנטה, לסנן ולשטוף. אני שוטפת כדי לקרר את הפסטה שלא תמשיך להתבשל. ותישאר במרקם המתאים
לסדר את הפסטה בעמידה קרוב אחד לשני, אבל תשאירו קצת מקום – כי הפסטה תתמלא ותתרחב.
לבשל את קוביות הבטטה עם השמנת והתבלינים – עד לריכוך, למעוך ולצנן מעט.
להכניס לשקית זילוף – כך קל יותר למלא את הפסטה – ראו תמונה למטה עם התפוח אדמה
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה. אני בישלתי במיקרו כ 7 דקות, תלוי בגודל תפו"א האדמה. כך תפוח האדמה לא סופג את מי הבישול. למעוך את תפו"א – אני משתמשת במכשיר נפלא, דומה למועך שום ענקי.
אין צורך לקלף את תפוח האדמה, מכניסים פנימה, לוחצים על הידית והפירה יוצא ללא הקליפה, אוורירי ונקי.
מוסיפים את הגבינות המגוררות – טועמים – אם רוצים יותר גבינה – תמיד אפשר להוסיף.
לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
להעביר את תערובת תפוח האדמה והגבינות לשקית זילוף.
למלא את הפסטה שבתבנית (אני לא שימנתי את התבנית)
לאחר מילוי , למזוג לתבנית חלב, כך שיהיה בקרקעית התבנית חלב בגובה של 1.5- 2 ס"מ,
החלב נועד כדי להוסיף לחות לפסטה בזמן האפייה.
לסיום לפזר פרמזן של תנובה מעל הפסטה
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל כ 20 דקות, עד הזהבה.
פה גדול…… – ביס בטטה!!
ועכשיו ביס תפוח אדמה עם גבינות – אאאאההה – אווירון 😉
ניתן להכין מראש ולאפות כשהאורחים מגיעים.
מנות אישיות הן נפלאות לאירוע חגיגי – אבל גם תבנית / פיירקס, יעשו את העבודה.
למתכוני שבועות נוספים:
מאחלת לכולם חג שבועות שמח,
ג'סיקה
ומזמינה אתכם כרגיל לבקר באתר שלי