סלק בספרדית זה REMOLACHA, תדמיינו ר' מגלגלת בראש המילה RRRRRR, כמו שיר קיצבי.
שיר, שבדרך כלל שמור לימי החורף.
בזכות סנפרוסט, עכשיו יש סלקים קטנים וחמודים, קלופים ומתקתקים – קפואים ומחכים שייפתח הפריזר ונזרוק אותם למים להרתחה.

בילדותי, אמא שלי הייתה מבשלת את הסלק, חותכת, מוסיפה ביצה קשה, מלח פלפל ומעט שמן זית – באמת שלא צריך יותר מזה.
אהבתי לראות את חלבון הביצה הקשה נצבע לצבע סגלגל ומרהיב, כאילו מגלה לביצה סוד כמוס ומתקתק.
ואני נמנית עם אוהבי הסלק/REMOLACHA

אם גם אתם אוהבי הסגול המתוק הזה, רוצה לשתף אתכם במתכון חדש שלי – שפשוט התמכרתי אליו.
מתכון קל מאוד להכנה, מהיר, מרענן – אבל בעיקר טעים ויכניס לכם גוון נהדר לקיץ.

ממרח סלק עם יוגורט

השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי…. נפלא!

Print Recipe
ממרח סלק ויוגורט המרענן הרישמי של הקיץ
ממרח סלק עם יוגורט השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי.... נפלא!
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח חלבי, צמחוני
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 20 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
  • 8 שורש סלק גודל בינוני / קטן
  • 2 שן שום
  • 2 כף שמן זית
  • 1 גביע יוגורט
  • 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כף גרעיני דלעת קלופים טבעיים להגשה
  • 1/2 כפית קצח להגשה
  • 1 כף עלי אורגנו+זעתר אפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים - להגשה
  • 1 כף שמן זית להגשה
  • קורט מלח להגשה
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח חלבי, צמחוני
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 20 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
  • 8 שורש סלק גודל בינוני / קטן
  • 2 שן שום
  • 2 כף שמן זית
  • 1 גביע יוגורט
  • 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כף גרעיני דלעת קלופים טבעיים להגשה
  • 1/2 כפית קצח להגשה
  • 1 כף עלי אורגנו+זעתר אפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים - להגשה
  • 1 כף שמן זית להגשה
  • קורט מלח להגשה
הוראות
  1. לבשל את הסלק, מרגע רתיחה עוד כ 10 דקות, עד ריכוך. (לבדוק עם מזלג שרך)
  2. לקרר קצת מעט, להוסיף את השום, שמן זית, יוגורט, מלח ים אטלנטי - לטחון, עד לקבלת מרקם סגול ואחיד.
  3. לסדר על צלחת הגשה, להוסיף כף יוגורט לקישוט הממרח, לפזר את הקצח וגרעיני הדלעת, מלח ופלפל שחור גרוס. לטפטף שמן זית ו...... בוא נראה אתכם מתאפקים.
הערות למתכון

הצעות הגשה:

מקלות טוסוט מתובלים
מקלות ירקות
ותאמינו לי גם כפית עושה יופי את העבודה.

שתף את המתכון
 

ממרח סלק ויוגורטסלק בספרדית זה REMOLACHA, תדמיינו ר' מגלגלת בראש המילה RRRRRR, כמו שיר קיצבי.
שיר, שבדרך כלל שמור לימי החורף.

בזכות סנפרוסט, עכשיו יש סלקים קטנים וחמודים, קלופים ומתקתקים – קפואים ומחכים שייפתח הפריזר ונזרוק אותם למים להרתחה.

בילדותי, אמא שלי הייתה מבשלת את הסלק, חותכת, מוסיפה ביצה קשה, מלח פלפל ומעט שמן זית – באמת שלא צריך יותר מזה.
אהבתי לראות את חלבון הביצה הקשה נצבע לצבע סגלגל ומרהיב, כאילו מגלה לביצה סוד כמוס ומתקתק.
ואני נמנית עם אוהבי הסלק/REMOLACHA

אם גם אתם אוהבי הסגול המתוק הזה, רוצה לשתף אתכם במתכון חדש שלי – שפשוט התמכרתי אליו.
מתכון קל מאוד להכנה, מהיר, מרענן – אבל בעיקר טעים ויכניס לכם גוון נהדר לקיץ.

 

ממרח סלק עם יוגורט

השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי…. נפלא!

Print Recipe
ממרח סלק ויוגורט המרענן הרישמי של הקיץ
ממרח סלק עם יוגורט השילוב בין המתיקות של הסלק, החמיצות של היוגורוט, תיבול השום ושמן הזית והתבלינים והמלח האטלנטי.... נפלא!
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח חלבי, צמחוני
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 20 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
  • 8 שורש סלק גודל בינוני / קטן
  • 2 שן שום
  • 2 כף שמן זית
  • 1 גביע יוגורט
  • 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כף גרעיני דלעת קלופים טבעיים להגשה
  • 1/2 כפית קצח להגשה
  • 1 כף עלי אורגנו+זעתר אפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים - להגשה
  • 1 כף שמן זית להגשה
  • קורט מלח להגשה
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח חלבי, צמחוני
זמן הכנה 30 דקות
זמן בישול 20 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
  • 8 שורש סלק גודל בינוני / קטן
  • 2 שן שום
  • 2 כף שמן זית
  • 1 גביע יוגורט
  • 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כף גרעיני דלעת קלופים טבעיים להגשה
  • 1/2 כפית קצח להגשה
  • 1 כף עלי אורגנו+זעתר אפשר לגוון בעירית ובמל ירוק קצוצים - להגשה
  • 1 כף שמן זית להגשה
  • קורט מלח להגשה
הוראות
  1. לבשל את הסלק, מרגע רתיחה עוד כ 10 דקות, עד ריכוך. (לבדוק עם מזלג שרך)
  2. לקרר קצת מעט, להוסיף את השום, שמן זית, יוגורט, מלח ים אטלנטי - לטחון, עד לקבלת מרקם סגול ואחיד.
  3. לסדר על צלחת הגשה, להוסיף כף יוגורט לקישוט הממרח, לפזר את הקצח וגרעיני הדלעת, מלח ופלפל שחור גרוס. לטפטף שמן זית ו...... בוא נראה אתכם מתאפקים.
הערות למתכון

הצעות הגשה:

מקלות טוסוט מתובלים
מקלות ירקות
ותאמינו לי גם כפית עושה יופי את העבודה.

שתף את המתכון
 

 

IMG_20170701_183037

כולם יודעים שקרפצ'יו הוא השם למאכלים לא מבושלים המוגשים כפרוסות דקיקות ומעליהן לימון או חומץ בלסמי, גבינת פרמג'יאנו ועלי רוקט טריים.

אז העזתי, והכנתי קרפצ'ו סלק מסלק מבושל – למה כי הסלק ביקש… ממש התחנן ולא יכולתי לסרב 🙂

אז תודה לסלק שבזכותו נולד הקרפצ'ו החצוף, שפרסתי אותו צפוף, צפוף, פינקתי בחומץ בלסמי, פלפל גרוס ומלח ים אטלנטי.
ואילתור נוסף, גילופי גבינה בולגרית במקום בפרמג'יאנו – כי פשוט לא היה לי במקרר.

Print Recipe
קרפצ'ו סלק, לא לפי החוקים... אבל מאוד טעים !
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח חלבי, צמחוני
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 20 דקות
מנות
סועדים
מרכיבים
  • 2 שורש סלק גודל בינוני/ קטן
  • 1 כפית שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • חופן עלי רוקט
  • 20 גרם גבינה בולגרית לפרוס דק דק
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח חלבי, צמחוני
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 20 דקות
מנות
סועדים
מרכיבים
  • 2 שורש סלק גודל בינוני/ קטן
  • 1 כפית שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • חופן עלי רוקט
  • 20 גרם גבינה בולגרית לפרוס דק דק
הוראות
  1. לפרוס את הסלקים הכי דק שאפשר, למי שיש מנדולינה - יכול להשתמש. אני פרסתי עם סכין משוננת וחדה.
  2. לסדר את הפרוסות במעט חפיפה אחת על השניייה, כמו מניפה. עד שכל הצלחת מכוסה בשכבת פרוסות אחידה.
  3. לפזר מעל מלח, פלפל, גבינה, ומעל שמו זית וחומץ בלסמי.. להוסיף את עלי הרוקט במרכז הצלחת. ולהגיש קר!! בתאבון
שתף את המתכון
 

מקווה שאהבתם את המתכון שלי,
אשמח לשמוע מה דעתכם וטעמכם

כדי שאוכל להסמיק כמו סלק 😉

באהבה ג'סיקה

Trackbacks and pingbacks

    No trackback or pingback available for this article.

    Leave a reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.