מאפה בניחוח אגוזי – ללא אגוזים

נראה שנשארה עוד מנה, אבל האמת היא שעצרתי לצלם לפני שייגמר…..

IMG_1945

בחיפוש המתמיד והיומיומי שלי, אחרי שילוב חדש של טעמים ומרקמים, הגעתי למאפה הירקות הזה..

למראית עין נדמה שזו לזאניה רבת שכבות ועסיסית- אבל אין כאן פסטה

גם לא מוסקה – כי אין כאן תפוח אדמה ובשר

אז מה כן יש כאן?

ובכן, יש כאו 2 מרכיבים"סודיים" שתכף תגלו ואתם. שנותנים למאפה את כל הטעם והמרקם.

ביתי הבכורה חזרה מבית הספר וריח המאפה היה באוויר…

נועה – "אמא מה יש לצהריים? הריח ממש מגרה"

אני – "מאפה ירקות, עם פלפלים וחצילים" (היא לא נוגעת במרכיבים האלו, גם כשהם בשקית)

נועה "אמא אני רוצה לטעום, הריח משגע"

והיא כן טעמה ואהבה.

טוב, בואו נפשיל שרוולים וניגש למטבח:

 לכמות פשטידה בתבנית של תנור עם דפנות גבוהות:

מרכיבים –

10-8 קישואים פרוסים לעיגולים

3-4 בצלים – פרוסים דק

2-3 פלפלים גדולים, פרוסים דק

קוביה גדולה של גבינה בולגרית 5%, אני אוהבת להשתמש בבולגרית המעודנת של פיראוס – היא לא מלוחה מידי והמרקם חלק.

2-3  כפות טחינה

500 גרם חצילים קלויים על האש (אני השתמשתי בקנוי של צבר)

3 ביצים

1 כף גבישי שום

1 כפית תימין טרי (אפשר גם אורגנו)

פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

הוראות הכנה:

IMG_1908

למרוח 1.5 כפות טחינה על התבנית

שכבת תחתונה במאפה של פרוסות קישואים ותבלינים

. להניח מעל הטחינה 2/3 מכמות הקישואים הפרוסים    לתבל במלח, פלפל שחור גרוס, שום גבישי ותימין

IMG_1914

 להניח מעל פרוסות של גבינה בולגרית בעובי של כ 2 ס"מ

IMG_1915

  על שכבת הגבינה להניח את הבצל הסגול והפלפלים ולתבל במלח, פלפל, תימין ושום גבישי

IMG_1917

 בקערה לערבב את החצילים, ביצים, וכוס גבינה בולגרית מגוררת, ולתבל בגבישי שום ופלפל גרוס עד –  לקבלת תערובת אחידה

IMG_1920

 ליצוק את הבלילה מעל שכבת הפלפלים ולפזר באופן שווה

IMG_1921

 ללחוץ מעט על פרוסות הקישואים – להידוק השכבות

IMG_1922

 לטפטף מעט טחינה מעל פרוסות הקישואים

IMG_1923

 לפזר מעט מלח-ים אטלנטי

להכניס לתנור שחומם מראש, ל 200 מעלות

להניח בחלק התחתון של התנור במשך 20 דקות

אחרי 20 דקות להעביר מרכז התנור ולהמשיך לאפות עוד כ 30 דקות – עד שהמאפה מזהיב ובבדיקה עם מזלג הירקות רכים

IMG_1927

  הטחינה מעניקה למאפה את הטעם האגוזי המסתורי.

ואת החצילים לא מרגישים כלל – מרקם קליל ואוורירי – נפלא ממש!!

IMG_1945

 אז מה היה לנו – מאפה ירקות, טעים, מהיר וקל הכנה

ללא פחמימות וללא גלוטן

עם טעם עשיר ומפתיע.

שתפו אותנו איך יצא לכם

חג פורים שמח 🙂

ג'סיקה

מוזמנים לבקר באתר שלי,

האביב כבר בפתח… והטבע מזמין אתכם לצאת וליהנות מפריחה משגעת ושמש מלטפת

תתחילו לתכנן את הפיקניק שלכם!

www.jessica.co.il

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.