נראה שנשארה עוד מנה, אבל האמת היא שעצרתי לצלם לפני שייגמר…..
בחיפוש המתמיד והיומיומי שלי, אחרי שילוב חדש של טעמים ומרקמים, הגעתי למאפה הירקות הזה..
למראית עין נדמה שזו לזאניה רבת שכבות ועסיסית- אבל אין כאן פסטה
גם לא מוסקה – כי אין כאן תפוח אדמה ובשר
אז מה כן יש כאן?
ובכן, יש כאו 2 מרכיבים"סודיים" שתכף תגלו ואתם. שנותנים למאפה את כל הטעם והמרקם.
ביתי הבכורה חזרה מבית הספר וריח המאפה היה באוויר…
נועה – "אמא מה יש לצהריים? הריח ממש מגרה"
אני – "מאפה ירקות, עם פלפלים וחצילים" (היא לא נוגעת במרכיבים האלו, גם כשהם בשקית)
נועה "אמא אני רוצה לטעום, הריח משגע"
והיא כן טעמה ואהבה.
טוב, בואו נפשיל שרוולים וניגש למטבח:
לכמות פשטידה בתבנית של תנור עם דפנות גבוהות:
מרכיבים –
10-8 קישואים פרוסים לעיגולים
3-4 בצלים – פרוסים דק
2-3 פלפלים גדולים, פרוסים דק
קוביה גדולה של גבינה בולגרית 5%, אני אוהבת להשתמש בבולגרית המעודנת של פיראוס – היא לא מלוחה מידי והמרקם חלק.
2-3 כפות טחינה
500 גרם חצילים קלויים על האש (אני השתמשתי בקנוי של צבר)
3 ביצים
1 כף גבישי שום
1 כפית תימין טרי (אפשר גם אורגנו)
פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
הוראות הכנה:
למרוח 1.5 כפות טחינה על התבנית
. להניח מעל הטחינה 2/3 מכמות הקישואים הפרוסים לתבל במלח, פלפל שחור גרוס, שום גבישי ותימין
להניח מעל פרוסות של גבינה בולגרית בעובי של כ 2 ס"מ
על שכבת הגבינה להניח את הבצל הסגול והפלפלים ולתבל במלח, פלפל, תימין ושום גבישי
בקערה לערבב את החצילים, ביצים, וכוס גבינה בולגרית מגוררת, ולתבל בגבישי שום ופלפל גרוס עד – לקבלת תערובת אחידה
ליצוק את הבלילה מעל שכבת הפלפלים ולפזר באופן שווה
ללחוץ מעט על פרוסות הקישואים – להידוק השכבות
לטפטף מעט טחינה מעל פרוסות הקישואים
לפזר מעט מלח-ים אטלנטי
להכניס לתנור שחומם מראש, ל 200 מעלות
להניח בחלק התחתון של התנור במשך 20 דקות
אחרי 20 דקות להעביר מרכז התנור ולהמשיך לאפות עוד כ 30 דקות – עד שהמאפה מזהיב ובבדיקה עם מזלג הירקות רכים
הטחינה מעניקה למאפה את הטעם האגוזי המסתורי.
ואת החצילים לא מרגישים כלל – מרקם קליל ואוורירי – נפלא ממש!!
אז מה היה לנו – מאפה ירקות, טעים, מהיר וקל הכנה
ללא פחמימות וללא גלוטן
עם טעם עשיר ומפתיע.
שתפו אותנו איך יצא לכם
חג פורים שמח 🙂
ג'סיקה
מוזמנים לבקר באתר שלי,
האביב כבר בפתח… והטבע מזמין אתכם לצאת וליהנות מפריחה משגעת ושמש מלטפת
תתחילו לתכנן את הפיקניק שלכם!