מאפה בניחוח אגוזי – ללא אגוזים

מאפה בניחוח אגוזי – ללא אגוזים

נראה שנשארה עוד מנה, אבל האמת היא שעצרתי לצלם לפני שייגמר…..

IMG_1945

בחיפוש המתמיד והיומיומי שלי, אחרי שילוב חדש של טעמים ומרקמים, הגעתי למאפה הירקות הזה..

למראית עין נדמה שזו לזאניה רבת שכבות ועסיסית- אבל אין כאן פסטה

גם לא מוסקה – כי אין כאן תפוח אדמה ובשר

אז מה כן יש כאן?

ובכן, יש כאו 2 מרכיבים"סודיים" שתכף תגלו ואתם. שנותנים למאפה את כל הטעם והמרקם.

ביתי הבכורה חזרה מבית הספר וריח המאפה היה באוויר…

נועה – "אמא מה יש לצהריים? הריח ממש מגרה"

אני – "מאפה ירקות, עם פלפלים וחצילים" (היא לא נוגעת במרכיבים האלו, גם כשהם בשקית)

נועה "אמא אני רוצה לטעום, הריח משגע"

והיא כן טעמה ואהבה.

טוב, בואו נפשיל שרוולים וניגש למטבח:

 לכמות פשטידה בתבנית של תנור עם דפנות גבוהות:

מרכיבים –

10-8 קישואים פרוסים לעיגולים

3-4 בצלים – פרוסים דק

2-3 פלפלים גדולים, פרוסים דק

קוביה גדולה של גבינה בולגרית 5%, אני אוהבת להשתמש בבולגרית המעודנת של פיראוס – היא לא מלוחה מידי והמרקם חלק.

2-3  כפות טחינה

500 גרם חצילים קלויים על האש (אני השתמשתי בקנוי של צבר)

3 ביצים

1 כף גבישי שום

1 כפית תימין טרי (אפשר גם אורגנו)

פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

הוראות הכנה:

IMG_1908

למרוח 1.5 כפות טחינה על התבנית

שכבת תחתונה במאפה של פרוסות קישואים ותבלינים

. להניח מעל הטחינה 2/3 מכמות הקישואים הפרוסים    לתבל במלח, פלפל שחור גרוס, שום גבישי ותימין

IMG_1914

 להניח מעל פרוסות של גבינה בולגרית בעובי של כ 2 ס"מ

IMG_1915

  על שכבת הגבינה להניח את הבצל הסגול והפלפלים ולתבל במלח, פלפל, תימין ושום גבישי

IMG_1917

 בקערה לערבב את החצילים, ביצים, וכוס גבינה בולגרית מגוררת, ולתבל בגבישי שום ופלפל גרוס עד –  לקבלת תערובת אחידה

IMG_1920

 ליצוק את הבלילה מעל שכבת הפלפלים ולפזר באופן שווה

IMG_1921

 ללחוץ מעט על פרוסות הקישואים – להידוק השכבות

IMG_1922

 לטפטף מעט טחינה מעל פרוסות הקישואים

IMG_1923

 לפזר מעט מלח-ים אטלנטי

להכניס לתנור שחומם מראש, ל 200 מעלות

להניח בחלק התחתון של התנור במשך 20 דקות

אחרי 20 דקות להעביר מרכז התנור ולהמשיך לאפות עוד כ 30 דקות – עד שהמאפה מזהיב ובבדיקה עם מזלג הירקות רכים

IMG_1927

  הטחינה מעניקה למאפה את הטעם האגוזי המסתורי.

ואת החצילים לא מרגישים כלל – מרקם קליל ואוורירי – נפלא ממש!!

IMG_1945

 אז מה היה לנו – מאפה ירקות, טעים, מהיר וקל הכנה

ללא פחמימות וללא גלוטן

עם טעם עשיר ומפתיע.

שתפו אותנו איך יצא לכם

חג פורים שמח 🙂

ג'סיקה

מוזמנים לבקר באתר שלי,

האביב כבר בפתח… והטבע מזמין אתכם לצאת וליהנות מפריחה משגעת ושמש מלטפת

תתחילו לתכנן את הפיקניק שלכם!

www.jessica.co.il

יצירת קשר