כל הזמן אני מנסה ליצור מתכונים חדשים עבור הילדים שלי.
בדגש לאוכל בריא, ללא טיגון, עם אחוזי שומן נמוכים ואם ניתן לשלב בהם ירק נפלא
ואם הם יסכימו לטעום – עוד יותר נפלא!! 😉
מאחר ואני אחרי תאונה ועדיין מתקשה בעמידה והליכה, רוב המתכונים שלי נעשים בישיבה.
עבודה ליד השולחן מבלי שאצטרך להתרוצץ במטבח (בתקווה וימים אלו עוד יחזרו)
אני מרכזת את המצרכים על השולחן, מסנג'רת את הילדים ובעלי כשאני לא יכולה.
והנה התוצאה לפניכם……
מתכון נפלא לחטיפי כרובית בריאים אפויים בתנור.
תהליך ההכנה פשוט עם מרכיבים בריאים שתשמחו לאכול ולהגיש למשפחה ולאורחים.
פתרון מושלם לארוחת ערב, הרי תמיד כולנו מחפשים איך לגוון.
ממליצה להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא (אם יישאר ....;) )
ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי - ואפילו לשלב בינהם!!

מטבח | צמחוני |
זמן הכנה | 15 דקות |
זמן בישול | 20 דקות |
זמן המתנה | 20 דקות |
מנות | יחידות |
מרכיבים
- 1 פרחי כרובית של סנפרוסט לבשל במים שהומלחו עד ריכוך - אלדנטה
- 2 ביצים לערבב
- 1 כוס פרורי לחם זהובים לערבב ביחד עם הפולנטה
- 1/3 כוס פולנטה אינטנסט לערבב ביחד עם פרורי הלחם
- 3 כפות שומשום לערבב עם פרורי הלחם והפולנטה
- 1 כוס גבינה בולגרית 5% גבינה בולגרית מגוררת גס
- 1 כוס גבינה צפתית קשה 5% גבינה צפתית מגוררת דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 שיניים שן שום לכתוש דק דק
- 1/2 כוס פולנטה אינסטנט לציפוי החטיפים
מרכיבים
| ![]() |
הוראות
- לבשל את תפרחת הכרובית במים עם מלח עד עד ריכוך אל-דנטה, לא רך מידי - ולקרר. למעוך מעט את התפרחת של הכרובית.
- להוסיף את הביצים ולערבב
- להוסיף את הגבינות ולערבב
- להוסיף את תערובת פרורי הלחם+ פולנטה+שומשום ולערבב
- להוסיף את השום
- ולהוסיף את פלפל השחור ולערבב
- לערבב את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד
- ליצור מאין גלילים מאורכים בעזרת כף היד.
- ממליצה לצפות הפולנטה לקבלת מרקם פריך וקראנצ'י.
- חטיפי כרובית ללא ציפוי
- לסדר את חטיפי הכרובית על תבנית אפייה
- לסדר את חטיפי הכרובית על תבנית אפייה
- לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 220 מעלות עד הזהבה.
- מנה נפלאה להכין מראש ולקחת לפיקניק בים / בבריכה... וגם כארוחת ערב. מקווה שהצלחתי לפתות אתכם לנסות..... ספרו איך יצא. בתאבון
הערות למתכון
למנה ללא גלוטן:
ניתן להמיר את פרורי הלחם בפרורי לחם ללא גלוטן.
לנועזים....
לשם גיוון ניתן להוסיף לתערובת - צ'ילי מתוק / סחוג / בצל ירוק או עירית / פסטו / טפאנד זיתים
שתף את המתכון
חטיפי כרובית בתנור
כל הזמן אני מנסה ליצור מתכונים חדשים עבור הילדים שלי.
בדגש לאוכל בריא, ללא טיגון, עם אחוזי שומן נמוכים ואם ניתן לשלב בהם ירק נפלא
ואם הם יסכימו לטעום – עוד יותר נפלא!! 😉
מאחר ואני אחרי תאונה ועדיין מתקשה בעמידה והליכה, רוב המתכונים שלי נעשים בישיבה.
עבודה ליד השולחן מבלי שאצטרך להתרוצץ במטבח (בתקווה וימים אלו עוד יחזרו)
אני מרכזת את המצרכים על השולחן, מסנג'רת את הילדים ובעלי כשאני לא יכולה.
והנה התוצאה לפניכם……
מתכון נפלא לחטיפי כרובית בריאים אפויים בתנור.
תהליך ההכנה פשוט עם מרכיבים בריאים שתשמחו לאכול ולהגיש למשפחה ולאורחים.
פתרון מושלם לארוחת ערב, הרי תמיד כולנו מחפשים איך לגוון.
ממליצה להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא (אם יישאר ....;) )
ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי - ואפילו לשלב בינהם!!

מטבח | צמחוני |
זמן הכנה | 15 דקות |
זמן בישול | 20 דקות |
זמן המתנה | 20 דקות |
מנות | יחידות |
מרכיבים
- 1 פרחי כרובית של סנפרוסט לבשל במים שהומלחו עד ריכוך - אלדנטה
- 2 ביצים לערבב
- 1 כוס פרורי לחם זהובים לערבב ביחד עם הפולנטה
- 1/3 כוס פולנטה אינטנסט לערבב ביחד עם פרורי הלחם
- 3 כפות שומשום לערבב עם פרורי הלחם והפולנטה
- 1 כוס גבינה בולגרית 5% גבינה בולגרית מגוררת גס
- 1 כוס גבינה צפתית קשה 5% גבינה צפתית מגוררת דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 שיניים שן שום לכתוש דק דק
- 1/2 כוס פולנטה אינסטנט לציפוי החטיפים
מרכיבים
| ![]() |
הוראות
- לבשל את תפרחת הכרובית במים עם מלח עד עד ריכוך אל-דנטה, לא רך מידי - ולקרר. למעוך מעט את התפרחת של הכרובית.
- להוסיף את הביצים ולערבב
- להוסיף את הגבינות ולערבב
- להוסיף את תערובת פרורי הלחם+ פולנטה+שומשום ולערבב
- להוסיף את השום
- ולהוסיף את פלפל השחור ולערבב
- לערבב את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד
- ליצור מאין גלילים מאורכים בעזרת כף היד.
- ממליצה לצפות הפולנטה לקבלת מרקם פריך וקראנצ'י.
- חטיפי כרובית ללא ציפוי
- לסדר את חטיפי הכרובית על תבנית אפייה
- לסדר את חטיפי הכרובית על תבנית אפייה
- לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 220 מעלות עד הזהבה.
- מנה נפלאה להכין מראש ולקחת לפיקניק בים / בבריכה... וגם כארוחת ערב. מקווה שהצלחתי לפתות אתכם לנסות..... ספרו איך יצא. בתאבון
הערות למתכון
למנה ללא גלוטן:
ניתן להמיר את פרורי הלחם בפרורי לחם ללא גלוטן.
לנועזים....
לשם גיוון ניתן להוסיף לתערובת - צ'ילי מתוק / סחוג / בצל ירוק או עירית / פסטו / טפאנד זיתים
שתף את המתכון
Categories:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a reply