גם מי שאוהב/ת לבשל ולאפות, מגיע להתפנק לפעמים ולקצר תהליכים…
כך שבצק פריך במקפיא יכול להיות מאוד שימושי וגם פחות מלכלך פחות גכלים לשטוף.
ועם הבצק פריך חמאה של מעדנות שקיבלתי להתנסות,
החלטתי להכין ביחד עם הילדים גביעי גלידה אפויים בתנור.
תשמרו לכם את הרעיון למתכון לראש השנה, מבטיחה שתקבלו מחמאות,
מה שטוב מכינים מראש אפילו מספר ימים ואין לחץ בהכנות.
גביע מתוק מבצק פריך
החופש הגדול הסתיים, התחילה שנת לימודים חדשה.
זה אומר שהקיץ מתחיל להסתיים.
אז לפני שזה ייגמר נהנה מתכון קליל ומאוווד פשוט.
מעט מרכיבים וזמן הכנה קצר - נשמע מוווש לא?!
חכו עד שתקבלו תגובות כברק בביס הראשון!!
זמן הכנה 15 דקות דקות
זמן אפיה 7 דקות דקות
Total Time 37 דקות דקות
Course קינוח
Cuisine חלבי
הגשות 20 גביעים
רכיבים
- 1 חבילה בצק פריך חמאה של מעדנות להפשיר מראש במקרר
- 1 חבילה גלידה שאוהבים
- 50 גרם שוקולד מריר להמיס לפני הגשה
- 3 כפות סוכריות כפות סוכריות סוכריות לקישוט
הוראות
- לפרוש את הבצק על הצד של הניילון (עליו מגולגל הבצק) לרדד מעט את הבצק (כך הגביעים לא היו עבים מידי) לקרוץ צורות בעזרת החותכן. האידאלי צורת פרח - גודל שהפרח ירפד את התבנית ועלי הכותרת יבלטו החוצה. אני לא מצאתי את החותכן - אז אילתרתי עם 2 גדלים של חותכנים: אחד בינוני ואחד קטן.
- לפרוש את הבצק על הצד של הניילון (עליו מגולגל הבצק)
- לקרוץ מהבצק צורות
- לרפד את תבניות המאפינס עם הבצק. במידה והבצק מורכב ממספר חתיכות להדק את החיבור בינהם.
- שהדפנות יהיו גבוהות - כמו צולחית
- לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות, עד הזהבה לצנן ולשמור בכלי אטום עד הגשה. (הגביעים יישמרו טריים עד כשבועיים, בתנאי שהם בקופסא אטומה.)להגשה - לשים כדור גלידה נדיב במיוחד, לפנק בשוקולד נמס ולקשט בסוכריות.אההההה - אין צורך לשטוף את גביעה הגלידה אח"כ 😉הבצק טעים מאוד, לא מתוק מידי וגם לא שומני - בהחלט מומלץ!!שתהיה שנה טובה ומתוקה ג'סיקה