כן, גם הילדים שלי אוהבים הכי בעולם שניצל ועוד יותר נאגטס.
ומבחינתם הם יכולים כל יום לאכול את המנה הזאת.
אני משתדלת לגוון בתפריט בכל יום וכשמגיע שלב השניצל בשבוע
הם כבר יודעים שאני לא מטגנת אותו – רק אופה בתנור.
מידי פעם כשהולכים איתי לסופר הם מתחננים שאקנה את אצבעות השניצל התעשייתיים
לעיתים רחקות אני מסכימה.
למה מידי פעם"?
כי למרות מה שכתוב על האריזה – 100% חזה עוף….. באמת שאין לי מושג מה יש בפנים.
הריח של הטיגון שעולה כשאני פותחת את האריזה…. גורם לי לבחילה ולרגשות אשם.
תחושות שמתגברות אחרי האפייה עם שלולית השמן על נייר האפייה (ועוד המון בשניצל עצמו)
ניסיתי לא מעט פעמים לעשות נאגס ביתיים, מטוגנים/אפויים… אבל הבלאגן, הזמן בהכנה – ממש מוציא את החשק.
העיסה נדבקת לידיים, קשה לשמור על צורה וגודל אחידים – מה שמאבד את "LOOK" האמיתי של הנאגטס.
והנה נדלקה הנורה במוח שלי ומצאתי פתרון נפלא, מהיר,
ללא כל הבוג'ארס של יצירת צורת הנאגטס והליכלוך.
"נאגטס-פטנט" !!!
תערובת חזה עוף טרי טחון, מתובלת בעדינות, מזולפת בקלות ובמהירות.
אפייה קצרה בחום גבוה ו 2 ק"ג נאגטס מוכנים – מחלקת לקופסאות ומקפיאה.
מבלי להשתמש בכמויות שמן גדולות בטיגון, מצפון נקי וילדים שנהנים מאורחת נאגטס.
מצרכים
2 ק"ג חזה עוף טחון
1 כף חרדל (לא מרגישים את הטעם לאחר האפייה)
2 כפות מיונז (מעניק לנאגטס עסיסיות, הרי בחזה העוף אין בכלל שומן)
1 כף מלח ים
1 כפית גבישי שום
1 כפית אורגנו או תימין (חשוב שיהיה מאוד איכותי)
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח טמפורה
לתערובת הציפוי של של אצבעות העוף:
1 כוס פרורי לחם מקמח מלא (תוצרת בית)
1/2 כוס שומשום לבן
1/2 כוס פרורי פנקו
1/2 כוסקמח תירס
1/2 כוס פרורי לחם מוזהבים
שמן זית לשימון נייר האפייה ואצבעות השניצל
הוראות הכנה:
מעבירים את 2 ק"ג חזה העוף הטחון לקערה ומוסיפים תיבול
1 כף חרדל , 2 כפות מיונז, 1 כף מלח ים, 1 כף גבישי שום,
1 כפית אורגנו או תימין , 1 כפית פלפל שחור גרוס
מערבבים את התערובת עד לקבל מרקם אחיר ומוסיפים 2 כפות קמח טמפורה
ושוב לערבב לקבלת מרקם אחיד –
להכניס למקרר לכחצי שעה שהתערבות תתיצב ותספוג נוזלים וטעמים
איך יודעים שהתערובת נחה מספיק זמן והתייצבה ,
לוקחים כף, עם התערובת ולוקח לתערובת כמה שניות להתנתק מהכף.
מעבירים לשקית זילוף
סוגרים את השקית עם נייר דבק – יותר נוח והתערובת לא בורחת בזמן הזילוף
מכינים את תערובת הציפוי לאצבעות השניצל:
פרורי לחם מקמח מלא (תוצרת בית)
שומשום לבן
פרורי פנקו
קמח תירס
פרורי לחם מוזהבים
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי של אצבעות השניצל
מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה
לחמם תנור ל 220 מעלות
להבריש נייר אפייה בשמן זית
לגזור את קצה שקית הזילוף ולזלף רצועות של תערובת אצבעות העוף מעל תערובת הציפוי
מזלפים רצועות תערובת חזה העוף מעל הציפוי,
ולצפות אותן עם התערובת
לגזור את הרצועות לחתיכות באורך של 7 ס"מ ולהעביר לתבנית המשומנת
בעזרת מברשת למרוח את שמן הזית על אצבעות השניצל
למרוח בנדיבות – כך הן יישתזפו כמו שצריך ויהיו נאגטס אמיתיים.
מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות, הופכים את אצבעות השניצל ואופים עוד כ 10 דקות
עד לקבלת גוון שזוף וקראנצ'י.
והתוצאה לפניכם…. כל מילה מיותרת.
הביס של הילה אומר הכל
את אותן רצועות הנאגטס, לפני האפייה – הנכסתי לתוך "פורמה" / חותכן
וכך יצרתי דוגמה נוספת מלבד אצבעות העוף.
סרטון – כיצד להכין את המתכון של ג'סיקה להכנת אצבעות העוף האפויות בתנור
מקווה שתאהבו את המתכון ולא פחות חשוב שהילדים יאהבו.
אשמח לקרוא את התגובות שלכם ואיך אתם הייתם מגוונים משדרגים את המנה.
מתכננת בקרוב לנסות את גירסת אצבעות הדג – כדאי לכם לעקוב.
בינתיים מוזמנים לבקר באתר שלי ולתכנן את הפיקניק הבא שלכם,
www.jessica.co.il
שיהיה שבוע טוב, בריא וטעים
ג'סיקה