מתכון שלישי בסידרת מתכונים עם פתיבר של אסם

הראשון היה כדורי שוקולד
והשני רולדת שוקלד

אצבעות פילו אפויות בתנור בשני טעמים

מצרכים

 כף חמאה
4 תפוחים גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף סוכר
1 כף קינמון
4-5 עוגיות פתיבר בטעם קרמל של אסם, מרוסקות
עלי סיגר
ספריי שמן
נוטלה

 

הוראות הכנה

להמיס את החמאה במחבת
להמיס חמאה

להוסיף את התפוחים והסוכר

להוסיף כף סוכר לתפוחים

לאחר שהתחילו להרכך להוסיף כפית קינמון

להוסיף קינמון לתפוחים הרכים

  לבשל על אש בינונית עד לריכוך וספיגת נוזלים ולצנן

לבשל את התפוחים עד לריכוך

אני השתמשתי בעלי פילו בואקום, שאינם מצריכים קרור, של חברת תומר – מאוד מוצלחים!!

עלי סיגר של חברת תומר - מוצלחים

לרסס את עלי הסיגר במעט שמן

לרסס את עלי הסיגר במעט שמן

לשים כף וחצי של התפוחיםבחלק הצר של המשולש של בצק הפילו

למלא את עלה הפילו בתפוחים

לגלגל את עלה הפילו גלגול אחד ולהצמיד את המילוי

לגלגל את עלה הפילו ולהצמיד את המילוי

לקפל את קצוות עלה הפילו פנימה שהמילוי לא ייברח

לקפל את קצוות עלה הפילו פנימה שהמילוי לא ייברח

 לפני הגילגול הבא, לפזר את פרורי העוגייה בטעם קרמל

לפזר את פרורי העוגייה בטעם קרמל

 להמשיך לגלגל את עלה הפילו עד שכולו מלופף

לסיים לגלגל את עלה הפילו ולהניח על תבנית משומנת
לסיים לגלגל את עלה הפילו ולהניח על תבנית משומנת

, לסיים לגלגל את עלה הפילו ולהניח על תבנית משומנת
כשהסיום הגלגול כלפי מטה, שלא ייפתח במהלך האפייה

20150505_195700_HDR

גיוון נוסף – מילוי של נוטלה ופרורי פתיבר בטעם קרמל

 למרוח נוטלה על עלה הפילו ולפזר את פרורי הקרמל בצמוד ולגלגל

למרוח נוטלה עלעל עלה הפילו ולפזר את פרורי הקרמל בצמוד

 לאפות כ 15-+20 דקות על חום 180 מעלות  עד הזהבה

וזה מה שיוצא !!

טדאאאאם 🙂

לאפות עד הזהבה

אצבעות פילו במילוי נוטלה ופרורי קרמל

אצבעות פילו במילוי נוטלה ופרורי קרמל

אם אהבתם אשמח לתגובות ושיתוף

יש לכם רעיונות אחרים למילוי אצבעות הפילו – שתפו אותי, סקרנית לקרוא.

וכרגיל מוזמנים לבקר באתר שלי 
www.jessica.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.