מתכון שלישי בסידרת מתכונים עם פתיבר של אסם
הראשון היה כדורי שוקולד
והשני רולדת שוקלד
מצרכים
כף חמאה
4 תפוחים גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף סוכר
1 כף קינמון
4-5 עוגיות פתיבר בטעם קרמל של אסם, מרוסקות
עלי סיגר
ספריי שמן
נוטלה
הוראות הכנה
להמיס את החמאה במחבת
להוסיף את התפוחים והסוכר
לאחר שהתחילו להרכך להוסיף כפית קינמון
לבשל על אש בינונית עד לריכוך וספיגת נוזלים ולצנן
אני השתמשתי בעלי פילו בואקום, שאינם מצריכים קרור, של חברת תומר – מאוד מוצלחים!!
לרסס את עלי הסיגר במעט שמן
לשים כף וחצי של התפוחיםבחלק הצר של המשולש של בצק הפילו
לגלגל את עלה הפילו גלגול אחד ולהצמיד את המילוי
לקפל את קצוות עלה הפילו פנימה שהמילוי לא ייברח
לפני הגילגול הבא, לפזר את פרורי העוגייה בטעם קרמל
להמשיך לגלגל את עלה הפילו עד שכולו מלופף
, לסיים לגלגל את עלה הפילו ולהניח על תבנית משומנת
כשהסיום הגלגול כלפי מטה, שלא ייפתח במהלך האפייה
גיוון נוסף – מילוי של נוטלה ופרורי פתיבר בטעם קרמל
למרוח נוטלה על עלה הפילו ולפזר את פרורי הקרמל בצמוד ולגלגל
לאפות כ 15-+20 דקות על חום 180 מעלות עד הזהבה
וזה מה שיוצא !!
טדאאאאם 🙂
אצבעות פילו במילוי נוטלה ופרורי קרמל
אם אהבתם אשמח לתגובות ושיתוף
יש לכם רעיונות אחרים למילוי אצבעות הפילו – שתפו אותי, סקרנית לקרוא.
וכרגיל מוזמנים לבקר באתר שלי
www.jessica.co.il