אמא, תכיני מכסה חביתה!!

אמא, תכיני מכסה חביתה!!

שנת לימודים חדשה התחילה בשעה טובה 🙂

ואיתה אתגרים קולינאריים יומיומיים להורים – ארוחת בוקר לפני הגן/ בית ספר, ארוחת עשר, ארוחת ערב…

וההתמודדות של ההורים עם האתגר של  ארוחות הבוקר והערב מתחדשת מידי יום.
איך לגוון, איך להפתיע, איך להציג להם מזון חדש וכך לחשוף אותם לטעמים חדשים.

אצלנו בבית עם 3 ילדים מקסימים ואחת מהן לא יכולה לאכול קמח לבן האתגר גדל.

לנו בבית יש מנה שקוראים לה "מכסה חביתה". כן אין טעות תחבירית זה שם המנה.

מתכון לארוחת בוקר מהירה לילדים - מכסה חביתה
מתכון לארוחת בוקר מהירה לילדים – מכסה חביתה

על  שום מה ?!  על שום זה שזוהי למעשה חביתה שסגורה במכסה משני הצדדים.

הנה המתכון הפשוט והקל להכנה של מנת הבית "מכסה חביתה"
מצרכים:
2 עלי סיגר
1 ביצים
מלח  פלפל
תרסיס שמן קנולה / שמן זית – לשימון המחבת

תוספת אפשריות:
* גבינה צהובה
* גבינה בולגרית
* עשבי תיבול מכל הסוגים פטרוזיליה, בזיליקום  , בצל ירוק, תימין ועוד.
* גרגרי תירס / אפונה / פרוסות זיתים – חשוב שיהיו מסוננים ללא הנוזלים!!
* ירקות חתוכים דק-דק  – פלפלים, בצל, קישוא, עגבניות…(מאחר וזמן הבישול קצר והם לא יספיקו להתבשל רק לקבל מכת חום).
***

לגרסה הבשרית – להוסיף פרוסות נקניק, שנצרבו קלות במחבת לפני הכנת המנה.

הוראות הכנה 
להכין מראש את כל המצרכים , מאחר ותהליך ההכנה מהיר ואם תתעכבו יש מצב שהמנה תישרף!
עלי סיגר
עלי סיגר
טורפים ביצה עם כף חלב או שמנת מתוקה
טורפים ביצה עם כף חלב
טורפים ביצה עם כף חלב
מחממים מחבת ומרססים מעט שמן – 2 התזות יספיקו. חום בינוני-גבוה.
מחממים מחבת ומרססים מעט שמן
מחממים מחבת ומרססים מעט שמן
מניחים את עלה הסיגר הראשון על המחבת החמה.
מניחים את עלה הסיגר הראשון על המחבת החמה
מניחים את עלה הסיגר הראשון על המחבת החמה
יוצקים את הביצה מעל עלה הסיגר עם התוספת שאוהבים ומתבלים .
יוצקים את הביצה מעל עלה הסיגר עם התוספת שאוהבים ומתבלים
יוצקים את הביצה מעל עלה הסיגר עם התוספת שאוהבים ומתבלים
מניחים מעל את העלה השני ובעזרת האצבעות או תרבד – מצמידים קלות את העלה העליון למילוי.
מניחים מעל את העלה השני
מניחים מעל את העלה השני
ממתינים 2-3 דקות ובודקים שעלה הסיגר התחתון הזהיב ונהיה קראנצ'י.
להפוך את ה"מכסה חביתה" לצד השני ולשזף גם אותו
בודקים שעלה הסיגר התחתון הזהיב ונהיה קראנצ'י

זה הרגע להפוך את ה"מכסה חביתה" לצד השני  ולשזף גם אותו.

מעבירים לצלחת חותכים למשולשים בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה.

בתאבון
בתאבון

להגיש חם ולאכול חם כד י שיהיה קראנצ'י וטעים.

וזהו!!

זכרו –  ככל שתמעיטו בריסוס המחבת בשמן, כך המנה תהיה בריאה יותר.

לחולי צליאק או רגישים לגלוטן
אותו הדבר עם דפי אורז שהושרו והתרככו במים..

מאוד חשוב לסחוט את דפי האורז היטב מהמים – כך לא ישפריץ עלינו השמן והדף יהיה פריך ולא גמיש ונמתח כמו "מדוזה" (איכסוש!!)

עבור הבת שלי שלא אוכלת קמח לבן ומאוד אהבה את ה"מכסה חביתה" זה פתרון נהדר.
זמן טיגון קצת יותר ארוך – עד שעלי האורז מגיעים לשלב הקראנצ'יות.
אני יודעת שלא גיליתי את אמריקה – והבריק הוא מנה הוא מנה טוניסאית ידועה שממלאים את עלה הסיגר בפירה תפו"א.
אבל, אני בחרתי להשתמש במרכיבים דומים – אך, בדרך הכנה ללא טיגון עמוק – בריא יותר.
מאחלת לכולנו שנת לימודים פוריה, מהנה וטעימה
מחכה לשמוע איך אתם גיוונתם בהכנת המנה ומה אמרו הילדים שלכם.
שבוע טוב

ג'סיקה

יצירת קשר

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.