עברה כמעט חצי שנה…. מאז התאונה.
שוב אני מתחילה את צעדי מחדש ביצירה במטבח.
אם אדייק, זה יותר ישיבה והכנות ליד השולחן, עד שהרגל תאפשר לי להיות ניידת ויציבה יותר.
ובנתיים מסנג'רת את בעלי והילדים – תביא לי, לערבב, להוציא, לחמם, להוריד מהאש, להכניס לתנור….
אחלה סו-שפים מטפחת פה 😉
בקיצור, קיבלתי להתנסות רצועות בקר להקפצה של אדום אדום.
ובגלל שבבית את את כל המצרכים שאני רגילה לבשל איתם – ביקשתי דיווח מה יש במקרר, מקפיא, מזווה.
וכך נולדה המנה.
אחלה קיבוץ גלויות – דפי סיגר מרוקאיים, שהפכו למעטפת פריכה וקרנצ'ית של אגרול.
שוס לא פחות חשוב – אפוי בתנור!!!! וזה טעים אפילו עוד יותר כשלמחרת מחמים בתנור לוהט.
אחחחח איזה פינוק ושילוב מנצח.
כמובן שניתן להמיר את המנה לצמחונית או טבעונית.
ואפילו ללא גלוטן – אם מחליפים את עלי הסיגר בדפי אורז.
אז הנה המתכון לפניכם:
אגרול קראנצ' אפוי בתנור
רכיבים
למילוי
- 1 מארז רצועות בקר להקפצה של אדום אדום
- 1 יחידה בצל פרוס לרצועות דקות
- 3 יחידות גזרים גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות
- 1/2 יחידה כרוב קטן חתוך לרצועות דקיקות דקיקות
- 2 כפות שמן להקפצת הבשר
- 1 חבילה דפי סיגר מרוקאיים
לרוטב
- 3 יחידות שיני שום כתושים
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס רוטב סויה
הוראות
- לטגן עד הזהבה קלה את רצועות הבצל
- להוסיף את רצועות הבקר
- טיגון קצר, עד שהרצועות נהיות אפרפרות. לא לבשל מעבר, שלא ייתיבשו.
- להוציא את הרצועות ולשמור בצד. להחזיר את נוזלי הבישול שניגרו מהבשר ולהוסיף את מרכיבי הרוטב – להביא לרתיחה.
- להוסיף את הכרוב והגזר.
- לבשל כ 10 דקות – עד ריכוך.
- ולהוסיף את רצועות הבקר. להביא שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב, לכבות ולשמור בצד עד שמתקרר. לסנן את הנוזלים.
שילוב עלי הסיגר
- לחמם תנור ל 220 מעלות. למלא את עלי הסיגר
- לקפל
- לקפל מכל הצדדים
- לגלגל
- להניח על נייר אפיה כשהקפל כלפי מטה ולהבריש בשמן
- לאפות עד הזהבה – כ 15-20 דקות
- להגיש עם צ'ילי מתוק.
- אז מה – אגרול עם הידיים או צ'ופ סטיקס?!