אגרול קראנצ' אפוי בתנור

אגרול קראנצ' אפוי בתנור

אגרול אפוי בתנור של ג'סיקה

עברה כמעט חצי שנה…. מאז התאונה.

שוב אני מתחילה את צעדי מחדש ביצירה במטבח.
אם אדייק, זה יותר ישיבה והכנות ליד השולחן, עד שהרגל תאפשר לי להיות ניידת ויציבה יותר.
ובנתיים מסנג'רת את בעלי והילדים – תביא לי, לערבב, להוציא, לחמם, להוריד מהאש, להכניס לתנור….
אחלה סו-שפים מטפחת פה 😉

בקיצור, קיבלתי להתנסות רצועות בקר להקפצה של אדום אדום.
ובגלל שבבית את את כל המצרכים שאני רגילה לבשל איתם – ביקשתי דיווח מה יש במקרר, מקפיא, מזווה.

רצועות בקר להקפצה של אדום אדום
וכך נולדה המנה.
אחלה קיבוץ גלויות – דפי סיגר מרוקאיים, שהפכו למעטפת פריכה וקרנצ'ית של אגרול.
שוס לא פחות חשוב – אפוי בתנור!!!! וזה טעים אפילו עוד יותר כשלמחרת  מחמים בתנור לוהט.

מתכון לאגרול אפוי בתנור של ג'סיקה

אחחחח איזה פינוק ושילוב מנצח.
כמובן שניתן להמיר את המנה לצמחונית או טבעונית.
ואפילו ללא גלוטן – אם מחליפים את עלי הסיגר בדפי אורז.

אז הנה המתכון לפניכם:

Print Recipe
אגרול קראנצ' אפוי בתנור
אז מה - אגרול עם הידיים או צ'ופ סטיקס?!
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח אוריינטלי
זמן הכנה 1 שעה
זמן בישול 40 דקות
זמן המתנה 20 דקות
מנות
יחידות
מרכיבים
למילוי
  • 1 מארז רצועות בקר להקפצה של אדום אדום
  • 1 יחידה בצל פרוס לרצועות דקות
  • 3 יחידות גזרים גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות
  • 1/2 יחידה כרוב קטן חתוך לרצועות דקיקות דקיקות
  • 2 כפות שמן להקפצת הבשר
  • 1 חבילה דפי סיגר מרוקאיים
לרוטב
  • 3 יחידות שיני שום כתושים
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס רוטב סויה
מנה ארוחה קלה, מנות פתיחה
מטבח אוריינטלי
זמן הכנה 1 שעה
זמן בישול 40 דקות
זמן המתנה 20 דקות
מנות
יחידות
מרכיבים
למילוי
  • 1 מארז רצועות בקר להקפצה של אדום אדום
  • 1 יחידה בצל פרוס לרצועות דקות
  • 3 יחידות גזרים גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות
  • 1/2 יחידה כרוב קטן חתוך לרצועות דקיקות דקיקות
  • 2 כפות שמן להקפצת הבשר
  • 1 חבילה דפי סיגר מרוקאיים
לרוטב
  • 3 יחידות שיני שום כתושים
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס רוטב סויה
אז מה - אגרול עם הידיים או צ'ופ סטיקס?!
הוראות
  1. לטגן עד הזהבה קלה את רצועות הבצל
    לטגן בצל עד הזהבה קלה
  2. להוסיף את רצועות הבקר
    להוסיף את רצועות הבקר
  3. טיגון קצר, עד שהרצועות נהיות אפרפרות. לא לבשל מעבר, שלא ייתיבשו.
    טיגון קצר של רצועות הבקר שלא ייתייבשו
  4. להוציא את הרצועות ולשמור בצד. להחזיר את נוזלי הבישול שניגרו מהבשר ולהוסיף את מרכיבי הרוטב – להביא לרתיחה.
    לשמור בצד את הרצועות עד קירור
  5. להוסיף את הכרוב והגזר.
    להוסיף את הכרוב והגזר למחבת עם הרוטב
  6. לבשל כ 10 דקות – עד ריכוך.
    לבשל עד ריכוך
  7. ולהוסיף את רצועות הבקר. להביא שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב, לכבות ולשמור בצד עד שמתקרר. לסנן את הנוזלים.
    להוסיף למחבת את רצועות הבקר שהוקפצו
שילוב עלי הסיגר
  1. לחמם תנור ל 220 מעלות. למלא את עלי הסיגר
  2. לקפל
    לקפל את האגרול
  3. לקפל מכל הצדדים
    לקפל פנימה את צידי עלךי הסיגר
  4. לגלגל
    לגלגל את עלה הסיגר עם המילוי
  5. להניח על נייר אפיה כשהקפל כלפי מטה ולהבריש בשמן
    להבריש בשמן
  6. לאפות עד הזהבה – כ 15-20 דקות
    לאפות את האגרול עד הזהבה
  7. להגיש עם צ'ילי מתוק.
    אגרול אפוי בתנור של ג'סיקה
  8. אז מה – אגרול עם הידיים או צ'ופ סטיקס?!
    אז מה - אגרול עם הידיים או צ'ופ סטיקס?!
הערות למתכון

בכל מקרה – כזה קריספי שחבל על הזמן !!!

מקווה שאהבתם את המתכון שלי,
אשמח לשמוע מה דעתכם וטעמכם

בתאבון ג'סיקה

שתף את המתכון

יצירת קשר

יצירת קשר