עוד שנה חלפה ופסח שוב הגיע…
במשך שנים אחת המנות הקבועות שהכנתי לקינוח לליל הסדר היה – פבלובה אישית לסועדים.
ושנה שעברה הפתעתי, גיוונתי והבאתי עוגת בראוניס.
מאחר והיה כל-כך מוצלח, אז גם השנה ביקשו ואני מכינה.
ואני שמחה לחלוק אתכם מתכון טעים במיוחד וקל להכנה, במקור מהבלוג "תופינים"
אני ביצעתי שינויים קלים – שיהיה קצת יותר בריא ויתאים לתפריט הביתי שלנו.
1. השתמשתי בקמח מצות מקמח מלא שאותו הכנתי ממצות מקמח מלא – טחנתי אותו מספר פעמים
לטחון את המצות מקמח מלא
2. ניפיתי מספר פעמים כדי לקבל מרקם של קמח ולא פירורים.
3. תוספת קטנה – נטיפי שוקולד לבן במקום אגוזים.
4. אני אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק.
מאוד הופתעתי מהטעם העשיר והמרקם הלח עם קרום קראנצ'י.
ממליצה בחום.
קבלו את המתכון – בראוניס כשרים לפסח:
180 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה (לגירסת פרווה להמיר ל"מחמאה")
3 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
70 גרם אבקת קקאו (חצי כוס)
100 גרם קמח מצה (שני שליש כוס)
מחממים תנור ל-180 מעלות.
***
ממסים את השוקולד מריר והחמאה.
מניחים לתערובת להתקרר מעט.
שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר
מקציפים ביצים וסוכר במיקסר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קקאו וקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית אפיה (25 / 35 ס"מ)מרופדת בנייר אפיה.
אופים 35-40 דקות.
העוגה בסיום האפייה תהייה רכה אך יציבה.
מצננים, מחלקים לריבועים ושומרים בכלי אטום.
מוזמנים לבקר באתר שלי ולתכנן את הפיקניק האביבי שלכם…
חג שמח
ג'סיקה