אפיתי עוגת שושנים לפרח שלי

עגת יומולדת שלא שוכחים אף פעם – עוגה של אמא

לכל אחד יש את עוגת היומולדת שלו, שליוותה אותו בילדות.

יום הולדת שלי בתור ילדה
יום הולדת שלי בתור ילדה

עבורי – הייתה זו עוגה מאוד מיוחדת שאמא שלי היתה מכינה לי כל שנה.
ההשראה לעוגה הזאת היתה – מקינוח שיש קינוח באורוגוואי שנקרא "POSTRE CHAJA" (פוסטרה צ'חה)
שכבות מרנג, בינהם קצפת ואפרסקים.
אמא שלי שידרגה את המתכון עם תוספת של שברי קרמל שבתוכם משובצים יהלומי שקדים מקורמלים .
והיהלומים האלה מקשטים את כל העוגה – סוף הדרך!!

העוגה שאמא שלי הכינה לי ליום הולדת 15

 עם זיכרונות קסומים וטעימים כאלה מאמא שלי… איך אפשר שלא לעמוד בסטנדרט של אמא שלי?!

 והיום אני, כאמא שלוש פעמים בשנה , בכל שנה עומדת בפני ההתלבטות והאתגר.

איך הפעם להפתיע ולרגש את הילדים שלי  עם עוגת יום ההולדת.

בנובמבר נועה בתי הבכורה חוגגת יומולדת, השנה היא בת 8.

לאחר שהוחלט שהשנה זו תהיה מסיבת יומולדת רק לבנות והנושא יהיה "סדנת קאפקיקיס" שאני אעביר לבנות.
(הפוסט הבא בבלוג יהיה על סדנת הקאפקייקס – יש למה לצפות…)
הקונספט סגור, נבחרו סוגי הקאפקייקס שנעשה עם הבנות.

ועכשיו העוגה…………..

העזתי הפעם להציע לה:

נועה אולי השנה נעשה משהו קצת שונה?!
נוותר על עוגה מבצק סוכר – וננסה משהו חדש!

שמוליק, בעלי היקר מצא באינטרנט רעיון מקסים לעוגה – עוגת 3 קומות, מלאה בשושנים .
כל קומה השושנים בצבע אחר – הראינו לה את הסרטון והיא ממש התלהבה.
בחרה את צבעי השושנים, הנרות.

אז הנה שלבי הכנת העוגה.

יום לפני היומולדת – אפיתי 3 עוגות עגולות בגדלים שונים.

המתכון שהשתמשתי הוא המתכון של עוגת ה"שוקולד של פירגה", עם התאמה אישית.
זה המתכון המקורי:

מצרכים
1 כוס קקאו
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים רותחים

השינויים שלי במתכון:
** את הקמח החלפתי לקמח מלא תופח.
!** חצי כוס קקאו החלפתי בכוס שוקולית והורדתי 1/2 כוס סוכר מהמתכון.

אופן ההכנה
לחמם תנור ל 160-170 מעלות (לא טמפ' גבוהה מידי כדי שהעוגה תתפח לאט ובצורה אחידה ללא סדקים וגבעות)

מערבבים קודם את החומרים היבשים, מוסיפים את הביצים, שמן ובסוף את המים הרותחים.

הבלילה יוצאת יחסית נוזלית – לא לדאוג זה המרקם הנכון.

להעביר את הבלילה לתבנית משומנת, אני אוהבת לצפות את דפנות התנית לאחר השימון בקקאו.
בזהירות לדפוק את התבנית על השיש כדי שהבועות של העירבוב ישתחררו ויקטינו את הסיכויים לסדקים בעוגה.

לאפות 45-55 דקות, עד שהקיסם שנועצים יוצא יבש ללא פירורים .
!! לתשומת  לבכם – במידה ואתם אופים עוגות בגדלים שונים – העוגות הקטנות יותר יהיו מוכנות לאחר פרק זמן קצר יותר.

לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין (אני אפיתי בלילה ועיצבתי בבוקר למחרת)
אפשר להתחיל את שלב הקישוט.

מניחים את העוגה הגדולה על צלחת ההגשה.
מעליה את העוגה הבינונית
מעליה את העוגה הקטנה.
על מנת לייצב את המגדל – לנעוץ שיפוד עץ שייחתך מראש ויהיה בגובה של 3 העוגות.

טיפ – ממליצה להניח את צלחת ההגשה מעל מגש מסתובב – יותר נוח לקשט, כאשר מסובבים את העוגה.

מצרכים  –
לשושנים המקשטים את העוגה

כמות השמנת המתוקה תלויה בגודל העוגה שתכינו.

לעוגה בקוטר 26-28, ממליצה להשתמש ב 1/2 ליטר שמנת מתוקה  – 2 מיכלים (עדיף שיהיו עודפים ולא יחסרו שושנים בעוגה)

ל 3 עוגות, אני השתמשתי ב 1.25 ליטר שמנת מתוקה (5 קופסאות של 250 מ"ל)

מייצב קצפת – המינון הוא 1 כפית לחצי ליטר שמנת מתוקה.
(מייצב זוהי אבקה, שניתן לקנות בכל החנויות המתמחות – האבקה מונעת מהקצפת "ליפול" ובמידה ומקציפים יותר מידי היא לא תהפוך לחמאה ותתפרק.)

אבקת סוכר – 1 כף סוכר לכל מיכל שמנת מתוקה (לא רציתי מתוק מידי – כי יש את המתיקות של העוגה)

צבעי מאכל  – אני בחרתי ב 2 צבעים:
ורוד פוקסי
וסגול

הוראות הכנה

להקציף את השמנת עם מייצב השמנת והאבקת הסוכר.
כשקצפת יציבה, לחלק למספר הקערות לפי הצבעים שתרצו לקשט את העוגה.
אני חילקתי ל 3 קערות.
לכל קערה מטפטפים את צבע המאכל הנבחר – עד לקבלת הגוון  הרצוי.
(המלצה – לטפטף מעט ולערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף עוד צבע מאכל.)
רק לאחר שסיימתם "לצבוע" את כל הקרם בקערות ואתם מרוצים מהגוון להכניס לשקית זילוף עם צנטר.

 ***

לפני שמתחילים לזלף את השושנים – יש למרוח שכבת קצפת בצבע של השושנים שיקשטו את העוגה – כבסיס ורקע לשושנים.
בכל השכבות – כל שכבה בצבע הנבחר.

עוגת השושנים מצופה בקצפת לפני הקישוט
עוגת השושנים מצופה בקצפת לפני הקישוט

זילוף השושנים:
מתחילים בעוגה התחתונה, מזלפים בצורת סיבובית – ע"י לחיצה קלה על שקית הזילוף.
לזלף בדפנות העוגה בתור מלמעלה למטה –  בכל פעם שושנה אחת ומפסיקה ועוברת לשושנה הבאה.
כך עד שכל דופן העוגה מקושט, ועוברת לחלק העליון של אותה עוגה – (איפה שיושבת העוגה שמעליה)

תחילת קישוט העוגה בשושנים
תחילת קישוט העוגה בשושנים

כשמסיימים עוברים לעוגה הבאה – מחליפים שקית זילוף, עם צנטר נקי וחוזרים על אותה פעולה גם בעוגה השלישית.

בסיס העוגה מקושט בשושנים
בסיס העוגה מקושט בשושנים
קישוט הקומה השנייה בשושנים
קישוט הקומה השנייה בשושנים
הקומה השנייה מקושטת בשושנים
הקומה השנייה מקושטת בשושנים
קישוט הקומה העליונה בשושנים
קישוט הקומה העליונה בשושנים
העוגה מקושטת ומוכנה לאכילה
העוגה מקושטת ומוכנה לאכילה

וכמו שניתן לשמוע ברקע של הווידאו – שיגרת הבית בעיצומה.
בזמן שאמא במטבח, הילדים מתרגלים שיגרה – הטריטוריה והרכוש שלהם 😉  ….

אני הוספתי סוכריות כסופות לחלק מהשונים – עוד טאץ' קטן.

כשהעוגה מוכנה – מכניסים למקרר.
לפני שהגיעו האורחות, הוצאתי את העוגה, הוספתי סיפרה 8, שהכנתי ממרנג שגם אותו קישטתי בסוכריות הכסופות – על העוגה הקטנה העליונה.
ואת אותיות השם של נועה שהדבקתי לדופן העוגה – ישירות על השושנים.

הנה המקור לרעיון של העוגה – בלוג בישול מקסים לרעיונות נפלאים:
http://www.52kitchenadventures.com/2012/04/29/how-to-make-a-cupcake-bouquet/

יש לכם זכרון מתוק ומלא נוסטלגיה  –  מה היתה עוגת יום הולדת שלכם?
ואיזה עוגה אתם הייתם רוצים ליום ההולדת שלכם – פנטזיה קולינארית !? 😉

שתפו אותנו,

יום הולדת שמח לכל החוגגים
נשיקות ג'סיקה

בקרו אותי גם באתר שלי:

ג'סיקה ארוחות בוקר וסלסלות פיקניק

יצירת קשר

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.